Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Офицер СБУ советует Данилову не пиариться

2010-01-19 16:18 На официальный запрос за подписью главы Комитета ФФУ по этике и честной игре Игоря Кочетова (на ... Офицер СБУ советует Данилову не пиариться

На официальный запрос за подписью главы Комитета ФФУ по этике и честной игре Игоря Кочетова (на фото) с просьбой оперативно предоставить исчерпывающую информацию касательно известных главе Премьер-лиги Виталию Данилову фактов и схем коррупционных действий президент УПФЛ не ответил...

Вместо этого, он снова ушел в сторону, предложив свои условия покаяния. В наше распоряжение попал текст ответного письма Игоря Кочетова президенту Премьер-лиги. Предлагаем вашему вниманию оба письма в хронологическом порядке, ознакомившись с которыми вы сможете сделать собственные выводы.

Реакция президента Премьер-лиги Виталия Данилова на просьбу главы Комитета ФФУ по этике и честной игре Игоря Кочетова предоставить исчерпывающую информацию касательно известных руководителю УФПЛ фактов и схем коррупционных действий, а также назвать фамилий арбитров, которые совершали такие действия:

Голові Комісії з питань етики та чесної гри ФФУ
Кочетову І.М.

Шановний Ігоре Миколайовичу!

У відповідь на Ваш лист від 12.01.2009 р. № 7 повідомляю наступне.

Дійсно, мені (та і не тільки мені) відомі факти зловживання і хабарництва у сфері футбольного арбітражу. Разом із тим хочу зазначити, що ще 12.12.2006 року на засіданні Центральної Ради ПФЛ Президент ФФУ Григорій Суркіс публічно заявив, що до нього приходили арбітри, які зізнавалися у тому, що беруть хабарі. Прикро, що Ви оминаєте цю заяву, не помічаєте і не хочете на неї реагувати. Строк позовної давності, як Вам має бути відомо, не діє. Тим більше, що нікого із суддів, які працювали у 2006 році, не відсторонили. Виходить, всі арбітри-хабарники працюють донині. Тому направляю Вам диск із відеозаписом виступу Г.М. Суркіса на ЦР ПФЛ 12.12.2006 р. (файл доступний для завантаження тут - 5 Mb).

Взагалі Григорій Михайлович неодноразово дозволяв собі подібні висловлювання, як у публічний спосіб, так і в приватних бесідах. Я не прошу Вас бути «адвокатом»  Г.М. Суркіса, у Вас це виходить незграбно, - я прошу принципово і всебічно підійти до розгляду цього надважливого питання. Тому що раніше це закінчувалося відвертою профанацією і фарсом, як у випадку із президентом ФК «Десна» О.Ю. Савченком, на якого Ви часто посилаєтесь у своїх коментарях.

Тому прошу прискіпливо поставитися не лише до моїх висловлювань, а й до інших заяв. Давайте разом візьмемося за вирішення цього надзвичайно актуального питання!

У мене немає прагнення будь-що покарати арбітрів, які вчиняли корупційні дії у минулому. Моя пропозиція щодо створення інституту незалежного футбольного суддівства (Колегії арбітрів професіонального футболу України) має на меті очищення вітчизняного футболу від таких явищ та зведе нанівець доцільність підкупу арбітрів.

Ви - офіцер Служби безпеки України і Ваш обов'язок не піар-активність, а дієвість і результат! З Вашого боку, як керівника Комісії з етики і чесної гри ФФУ, хотілося б бачити більш дієву реакцію.

Повторюю, якщо буде необхідно, я готовий дати свідчення Комісії, але винятково разом із Г.М. Суркісом та іншими особами, які висловлювалися чи бажають висловитися з цього приводу. У зв'язку з тим, що ФФУ є єдиною організацією, яка відповідає за арбітраж в українському футболі, буде правильним, якщо під орудою саме
Г.М. Суркіса пройде це зібрання, де кожен його учасник зможе сприяти відповідному розслідуванню та передати Комісії з етики та чесної гри всю відому інформацію щодо нечесного арбітражу.

Також я торкнувся проблеми хабарництва у суддівстві дитячого футболу. Тому вважаю за доцільне розпочати розслідування всієї ієрархії корупції у вітчизняному футболі. І кому як не Вам - голові київської федерації футболу - варто було б ретельно зайнятися цією проблемою, що є базою для корупції в українському суддівстві.

З повагою, президент ПРЕМ'ЄР-ЛІГИ В.Б.Данілов

Текст ответного письма Игоря Кочетова:

Президенту Об'єднання професіональних футбольних клубів України «Прем'єр Ліга»
п. Данілову В.Б.

Шановний Віталіє Богдановичу!

Як голова Комітету ФФУ з етики і чесної гри, я добре знаю свої службові обов'язки. Так само, як і кодекс честі офіцера Служби безпеки України. А тому, даруйте, навіть Ваш депутатський статус не є достатньою підставою аби роздавати поради і рекомендації стосовно змісту моєї професійної діяльності, як Ви це зробили у відкритому листі на мою адресу (офіційний сайт Прем'єр-Ліги від 18.01.10).

Оцінку результатів роботи Комітету стосовно Ваших коментарів у ЗМІ зробить Виконком ФФУ, який уповноважений на прийняття відповідних рішень. Зі свого боку я вимушений нагадати, що Ви, як посадова особа, що обіймає керівну посаду у футболі, повинні дотримуватися принципів Fair play та Respect, а тому зобов'язані добросовісно і максимально повно сприяти встановленню істини. Причому робити це не так, як Вам заманеться, а згідно процедури, котра регламентується практикою роботи самого Комітету.

У цьому зв'язку, пропоную Вам 27 січня 2010 року об 11.00 з'явитися на засідання Комітету ФФУ з етики і чесної гри (5 поверх Будинку футболу) для надання свідчень про факти корупції у суддівському корпусі, про які Ви публічно заявили 31.12.09 в інтерв'ю інтернет-виданню sport.ua.

 Разом з тим, застерігаю Вас від недоречного піару, яким Ви супроводжуєте у ЗМІ наше службове листування. Обраний Вами публіцистичний жанр «відкритого листа» не є загальновживаним форматом для відповіді по суті на вимогу керівного органу національного футболу. Набагато кориснішим для спільної справи, як на мене, буде Ваш конкретний внесок у викриття відомих Вам осіб, що сприяють розповсюдженню хабарництва у футбольному середовищі.

Апелюю до Вашого громадянського обов'язку і сумління, сподіваючись на співпрацю у цьому надзвичайно принциповому для іміджу українського футболу питанні.

З повагою,
Голова Комітету Кочетов І.М.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть