Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Стальной Анатольевич. Почему Гусеву рано завязывать

2016-12-18 20:33 В’ячеслав Грозний дуже любить підкреслювати, що саме він відкрив для українського футболу Олега Гусєва. Знаю, як ... Стальной Анатольевич. Почему Гусеву рано завязывать

В’ячеслав Грозний дуже любить підкреслювати, що саме він відкрив для українського футболу Олега Гусєва. Знаю, як мінімум, ще одного віце-президента одного відомого клубу, який розповідав, як купував Олега у кримінальних авторитетів Сумщини для київського «Арсеналу».

Олег Гусев

Київ для нього тоді був чимось космічним, і навіть компанія Віктора Вацка і В’ячеслава Кернозенка — зіркова. За трансфер Гусєва у «Динамо» каноніри запросили ледь не кількох гравців та грошову компенсацію. Я впевнений — якби Ігор Суркіс знав, наскільки важливим гравцем Олег стане для «Динамо», віддав би з десяток Кулічів та Гавранчичів, які в той час блукали Конча-Заспою.

Олег Гусєв — це хардкор. Головна його якість — ніколи не боятися брати на себе удар. Він не раз пробивав пенальті у вирішальні моменти — як з «Шахтарем», так і на ЧС-2006 з Швейцарією. Олег немов не переживає, коли у інших трясеться тіло. Хоча такі, як він, теж іноді помилявся. Якби не та поперечка у грі з «Бордо», можливо, інакше склалась би ера Блохіна у «Динамо».

Більш ніж 10 років у «Динамо» — солідний показник. З навантаженнями та постійним пресом, змінами тренерів. Тому не просто так в один момент його почали називати по-батькові — Олегом Анатолійовичем. А скільки разів його списували з рахунків? Мовляв, відпрацьований матеріал. А він все одно доводив, що готовий і далі продовжувати грати на найвищому рівні — хоч у захисті, хоч ближче до нападу, універсал.

Ми ніколи не чули про його конфлікти з тренерами. Тому важко зрозуміти, як Михайло Фоменко не взяв його на Євро до Франції, а в той же час у заявці опинився Тимощук. Хоча, можливо, тодішній гравець «Кайрату» був більш комунікабельним. Факт у тому, що статистика Гусєва у національній збірній завершилась на позначці у 98 матчів. Гусєв не захотів «натягувати» до ста. Він людина безкомпромісна.

В останній час відчувалось, що його швидкість вже не та. Але він все одно міг підловити опонента на помилці, на досвіді. Як це було у грі з «Дніпром» та кексом від Папи Гуйе. Було зрозуміло, що Сергій Ребров збирається оновлювати команду, і Гусєву в ній місця не буде. Хоча в нинішньому чемпіонаті України Олег точно не найгірший.

Коли віковий футболіст втрачає тонус, йому надзвичайно важко його віднайти. Саме в такій історії опинився Гусєв. Випав з обойми, але не факт, що він не зможе у неї повернутись. Адже тільки зроблені з сталі люди можуть провести у «Динамо» більше 10 років — Блохін, Безсонов, Лужний, Белькевич, Шовковський, тепер і Гусєв стає в цей ряд легенд.

Хочеться продовжувати бачити Олега Анатолійовича на полі, хай і не в складі «Динамо». Йти з футболу таким людям, теж як правило, дуже непросто.

Роман Бебех

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть