Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Десна» та «Арсенал» зіграли «темний» матч

2017-05-18 20:13 У американських кінофільмах про бандитів найуспішніші злочини кояться саме тоді, коли публіка зайнята чимось іншим. Так ... «Десна» та «Арсенал» зіграли «темний» матч

У американських кінофільмах про бандитів найуспішніші злочини кояться саме тоді, коли публіка зайнята чимось іншим. Так і учора, коли вся футбольна Україна із хвилюванням очікувала кубкового фіналу в Харкові, на практично порожній «Оболонь-Арені» у Києві розгортався пригодницький сюжет.

Микола Несенюк

Теж мені, здивував, — скажете. Ну «здала» гру команда, якій нічого не треба («Арсенал» (Київ)), команді, якій дуже треба («Десна» (Чернігів)). Хто цим займатиметься? Все одно ніхто нічого не доведе! Згоден. Факт «здачі» матчу у нас можна довести лише тоді, коли про «здачу» не знав власник однієї з команд. Та й то винятково за допомогою Лозанни. Але це лише поодинокий випадок, який, як відомо, підтверджує правило.

У тому й річ, що в матчі першої ліги грі «Десна» — «Арсенал» була не просто «здача», до якої нічого, окрім «комфортної упевненості», не причепиш і нічого не доведеш. Хоча у не таких вже й глибоких надрах першої ліг и вже давно гуляють точні чи не дуже розміри винагород, які невідомі люди пропонують суперникам «Десни» та арбітрам перед кожним матчем цієї команди. Кажуть, що не всі беруть. Чи то гроші занадто маленькі, чи то такі чесні та принципові.

Переглядаючи загальнодоступні відео останніх матчів «Десни», можна навіть пограти у гру «угадай, хто взяв» — суперники, арбітри чи усі разом? Коли не взяв ніхто у «чернігівців», одразу з’являються «проблеми із реалізацією».

Та то таке, як любив казати Мирон Маркевич, який теж чув багато про «договорняки», але звісно ж, ніколи у них участі не брав. Так само як і гравці та тренери «Десни» — це я просто чутки переказав і не більше. Та й не про те розмова. Учора був не просто вірогідний «договірняк», якого ніяким «законом Павелка» не доведеш. Якщо вірити Франческо Баранці, який нині у нас головний по боротьбі із футбольною корупцією чи як її там, команди «Десна» та «Арсенал» не просто розкатали «договірняк» у придніпровській тиші Оболоні. Вони ще й вирішили на цьому заробити. Чому ні? Зайва копійка кишеню не обтяжить. Ось і вибухнув тихий перед цим букмекерський ринок. Але масово ставили не на фінал Кубка України, де сенсацій у вигляді розгрому одного із суперників якось не очікувалось. Несподівано великі суми почали ставити на гру «Десна» — «Арсенал», яка, на думку «гравців», мала завершитися перемогою господарів із великим рахунком.

Далі не продовжуватиму. Самі можете все побачити і почути — про цей матч вже добу поголос шириться. Мені інше цікаво — що зробить Франческо Баранка і очолюваний ним «комітет чесної гри» нашої національної футбольної федерації? Знову «заговорять тему», як це було зі скандальними матчами «Шахтаря» з «Олімпіком» у вищій лізі чи команди Маріуполя із «Гірником-Спорт»? Скажете, що тоді у комітеті не було надпринципового Баранки, а був нехороший Кочетов? Але ж тепер Баранка є. І він, судячи з усього, ледь не особисто тримав «баранку», перепрошую, контроль над аномальними ставками учора ввечері?

Я би дуже хотів повірити Баранці та його комітету. Але щось мене непокоїть, смутниє самнєнія тєрзают. А чому не тєрзать, коли я, і не лише я, прочитав сьогодні в інтернеті, що один зі членів згаданого комітету входить у наглядову раду ФК «Десна». А ще у цій раді є члени виконкому ФФУ і навіть сам президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров. Саме тієї ліги, де так нестандартно грає нині чернігівська «Десна». Ну як тут не запідозрити нехороше? На щастя, все згодом прояснилося. Виявилося, що президент футбольного клубу «Десна» знаходиться у розшуку за підозрою у навмисному вбивстві.

Бояться, напевно, наші футбольні зверхники, що так опікуються «Десною». Я би теж боявся. А Баранка?

Микола Несенюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть