Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Абрамович угадал с Конте…

2017-06-08 17:11 Тренерів-чудотворців не існує. Якби були, то ніхто не переймався б футболістами. Найняв чудотворця — і пакуй ... Абрамович угадал с Конте…

Тренерів-чудотворців не існує. Якби були, то ніхто не переймався б футболістами. Найняв чудотворця — і пакуй трофеї діжками. То хто ж ці люди, які очолюють найсильніші футбольні команди світу й одержують за це мільйони?

Їм не надто важливо бути знавцями методик фізичної підготовки чи ігрової тактики. Нині все це у відкритому доступі. Можна взагалі у цьому нічого не тямити. Головне — мати авторитет серед футболістів, аби вони робили те, що скаже тренер.

Гравців команд рівня «Барселони» чи «Баварії» не треба нічому навчати. Завдання інше — примусити це кодло розбещених мільйонерів слухати себе. Коли Юрій Сьомін уперше прийшов у київське «Динамо», ­команда «полетіла». Після його другого призначення ніхто нікуди не «летів». Бо всі вже знали тренера.

Приблизно те саме сталося із Жозе Моуріньйо у «Челсі», звідки футболісти торік «сплавили» його. Але власник лондонської команди Роман Абрамович вгадав із запрошенням на його місце Антоніо Конте. «Челсі» став чемпіоном.

А конкуренти з «Манчестер Сіті» не вгадали з Хосепом Гвардіолою. Він нічого не зміг вдіяти з «бандою», яка йому дісталася. В іншій команді з Манчестера не спрацювала «чудотворність» Моуріньйо — не слухають його пацани, бо втратив авторитет ще в Лондоні. Натомість у Зінедіна Зідана в «Реалі» поки що все виходить. І не тому, що він — великий тренер. Наставник із нього такий самий, як з Андрія Шевченка. Просто у Зідана ще є авторитет. Більший, ніж у Кріштіану Роналду. А у «Барселоні» немає авторитету проти Мессі, ось супер­команду і лихоманить.

Тренерів-чудотворців не буває. Треба просто знайти того, кого команда слухатиме. Хоча б певний час. Як поки що слухають Конте у «Челсі».

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть