Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Проблему Мариуполя должна решить «премьер-лига»

2017-07-28 13:32 Ситуація із проведенням матчів львівських «Карпат» і київського «Динамо» у Маріуполі зайшла у глухий кут. Фото: ... Проблему Мариуполя должна решить «премьер-лига»

Ситуація із проведенням матчів львівських «Карпат» і київського «Динамо» у Маріуполі зайшла у глухий кут.

Фото: visitdonbass.info

З одного боку, ніхто не дає цим клубам вичерпних гарантій безпеки. Ідею Андрія Павелка їхати попереду автобусів не пропонувати. З другого, львівський і київський клуби відверто беруть «на слабо», виставляючи боягузами. Після того, як минулої суботи у Маріуполі спокійно зіграв «Верес», а у неділю це зробить «Чорноморець», становище погіршиться до критичного. Що робити?

Як на мене, проблем немає взагалі. У нас є організація, яка офіційно проводить чемпіонат України. Це, вибачте на слові, «прем’єр-ліга» на чолі із Володимиром Генінсоном, який прославився видатними здібностями у об’єднанні телевізійних прав футбольних клубів і вигідному продажу їх до Монголії. Саме ця організація і має вирішити «проблему Маріуполя», взявши відповідальність на себе.

Ви можете собі уявити, щоб ФІФА та УЄФА, світова та європейська футбольні федерації, грали у мовчанку перед матчами, на яких можливі проблеми з безпекою? Не можете. Тому що це серйозні організації, які реально проводять футбольні змагання, а не прикривають невідомо кого. Всі, кому цікаво, знають, що матчі між збірними та клубними командами України і Росії на території цих країн ФІФА та УЄФА не проводять. Так само як матчі між Вірменією та Азербайджаном, Сербією та Косовим тощо. Про це повідомляється ще до початку змагань і це враховується при жеребкуванні. Якщо, наприклад, Гібралтар відмовиться їхати до Андорри з міркувань безпеки, УЄФА або змусить ­Гібралтар поїхати на гру, а в разі відмови зарахує поразку, або взагалі виключить із змагань за неявку з неповажних причин.

Хто перешкоджав «прем’єр-лізі» ­зробити так само? Або зобов’язати всі команди їхати грати до Маріуполя під загрозою дискваліфікації, або шукати компроміс із нейтральним полем чи полями. Мовчить «прем’єр-ліга», мовчить Генінсон. Хоча я давно радив йому просто перекласти українською регламент змагань УЄФА і ­зробити його нашим. Тим більше, що шановний пан Володимир блискуче володіє англійською. Ось лише українською не може себе змусити говорити.

Виходить, що «питання Маріуполя» може стати визначальним у долі бідолашної ні на що не спроможної «прем’єр-ліги». Коли цій «прем’єр-лізі» слабо прийняти розумне рішення, яке влаштовувало б усіх, то навіщо нам така «прем’єр-ліга»?

Є, щоправда, у нашому футболі найвищий арбітр — національна федерація на чолі з Андрієм Павелком. Саме йому треба з тим Маріуполем терміново щось вирішувати. Краще пізно, ніж ніколи.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть