Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Как в Африке

2017-09-14 06:12 Поєдинок кваліфікації Кубка Світу між командами Південно-Африканської Республіки та Сенегалу, який відбувся 12 листопада торік, переграють ... Как в Африке

Поєдинок кваліфікації Кубка Світу між командами Південно-Африканської Республіки та Сенегалу, який відбувся 12 листопада торік, переграють у листопаді нинішнього року. Причина — упереджені дії арбітра, які вплинули на результат.

Николай Несенюк

Цим рішенням Міжнародна федерація футболу (ФІФА) визнала своє повне безсилля у боротьбі з упередженим суддівством. Хоча ніби все правильно — арбітра дискваліфікували назавжди, а справедливість, нехай і за рік, буде поновлена. Насправді ж ситуація абсурдна. Якби це був не світовий відбір, який триває півтора року, а інший футбольний турнір, рішення ФІФА, підкріплене вироком міжнародного спортивного суду в Лозанні, можна було б не ухвалювати. Тому що розгляд спірної справи цілий рік знищує спортивний принцип — за 12 місяців і команди вже не ті, і турнір закінчився. Якби так карали кожного упередженого арбітра у всіх турнірах, починаючи від місцевих, у футболі настав би повний безлад.

Насправді з упередженим футбольним суддівством, так само, як і з вживанням допінгу, немає сенсу боротися після закінчення змагань. Слід ліквідувати причини цього явища. Треба зробити неможливим саме існування упередженого арбітражу. Так, як у північноамериканських баскетбольних і хокейних лігах або в футбольному чемпіонаті Англії. Там арбітри можуть помилятися, але не можуть бути упередженими — невигідно. Причому всім, від організаторів змагань до команд, спортсменів і самих арбітрів.

Як це зробити? Дуже просто — запровадити ті ж самі принципи, що в НБА, НХЛ та АПЛ. Принципи, за яких нечесна перемога за будь-яку ціну знищує репутацію переможця і самого турніру, призводить до втрати прибутків. Українського футболу це теж стосується. Залишилось небагато — створити йому добру репутацію. Інакше буде, як тепер. Як в Африці.

Микола Несенюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть