Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Почему «Шахтер» думает о Хачериди

2018-01-02 15:45 Майже тридцять років тому, коли у нас лише зароджувалась незалежна від державної цензури преса, я навчився ... Почему «Шахтер» думает о Хачериди

Майже тридцять років тому, коли у нас лише зароджувалась незалежна від державної цензури преса, я навчився нескладному способу примусити співрозмовника щось казати «у мікрофон». Я запитував, чи правда, що він щось конкретне зробив, з кимось зустрівся чи десь побував. Навіть коли відповідь була «ні», мене це вже не обходило — потрібна інформація вже прозвучала у запитанні, тож співрозмовник мав хоча би щось пояснити, аби не виглядати смішним.

Евгений Хачериди

Я тоді і гадки не мав, що цей прийом можна використовувати як «технологію», спрямовану проти певної особи, установи та організації. Тепер же це робиться елементарно — в інформаційний простір «вкидається» неправдива інформація із посиланнями на «джерела». Конкуренти і колеги із інших ЗМІ цю інформацію миттєво підхоплюють, аби не відстати. Ось і все — справу зроблено. Той чи ті, про кого збрехали, можуть скільки завгодно мовчати, виправдовуватися, заперечувати чи спростовувати. Все одно вони будуть винними. Зазвичай цю штуку використовують аби відвернути увагу від іншої, цілком достовірної, але неприємної для «хазяїна» інформації.

Саме так зробили «ахметовські» ЗМІ після скандалу, з яким «Шахтар» закінчив футбольний рік. Нагадаю, що чинні чемпіони Україні, по-перше, програли останній матч «Зорі», після чого ледь не влаштували бійку на футбольному полі. Потім офіційний представник клубу на прізвище Палкін наговорив дурниць про арбітра. І нарешті — контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу виніс за це все гравцям і тренерам «Шахтаря» відверто смішне «покарання», яке обурило футбольну громаду.

Представникам «Шахтаря» слід віддати належне. Ніхто із них ні перед ким після цього не виправдовувався і не вибачався. А навіщо, коли у всіх вітчизняних ЗМІ вже обговорювали можливий перехід футболіста «Динамо» Євгена Хачеріді до «Шахтаря»? Ну, і що з того, що ця інформація не відповідає дійсності? Головне — ніхто вже не обговорює ганебну поведінку «шахтарів».

Цікаво ще одне — коли раніше подібні інформаційні «вкидання» робилися через маловідомі ресурси, то останнім часом усі можливі вигадки розповсюджуються через футбольні телеканали, що належать власнику футбольного клубу «Шахтар». «Тенденція однако», як казав герой старого анекдоту. Коли так піде далі, то у новинах згаданих каналів ми почуємо і не таке. Аби лише народ не говорив про допінговий скандал, в який потрапив капітан «Шахтаря» Даріо Срна. Про це на «футбольних» телеканалах ви не почуєте взагалі нічого і ніколи. Обговорюйте плітки навколо Хачеріді! Кому не ясно?

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть