Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Анатолій ТИМОЩУК: "Менi подобається атлетичний футбол"

2009-02-02 07:10 Анатолій Тимощук – один із найуспішніших футболістів України. Капітан санкт-петербурзького "Зєніта" у складі своєї команди здобував ... Анатолій ТИМОЩУК: "Менi подобається атлетичний футбол"
02.02.2009, 07:10
Анатолій Тимощук – один із найуспішніших футболістів України. Капітан санкт-петербурзького "Зєніта" у складі своєї команди здобував Кубок УЄФА та Суперкубок Європи. Закономірно, що ім’я цього спортсмена часто з’являється на шпальтах провідних європейських видань чи лунає в ефірах відомих телеканалів. Найчастіше А. Тимощука згадують через інтерес до нього іноземних клубів.
Іще коли уродженець Волині виступав за донецький "Шахтар", його "сватали" чи не в усі провідні клуби Старого світу. Врешті він обрав фінансово спокусливу пропозицію "Зєніта". Але після переїзду в Росію Анатолій і надалі є лідером за кількістю чуток стосовно зміни клубу.
Як відомо, розкривати секрети переговорного процесу у футболі, так би мовити, вважають поганим тоном, тому розмова журналіста "Газети" з відомим футболістом розпочалася з іншої, менш таємничої теми.


– Як зустріли Новий рік і відсвяткували Різдво?
– Новий рік, як i Різдво, святкував разом із дружиною Надiєю та нашими друзями на Мальдівах. На Рiздво друзi привезли справжню святкову кутю, тож навіть у цій далекій країні змогли насолодитися атмосферою великого свята.
– У кожної людини є улюблене свято... У вас яке?
– Нейтрально ставлюся до всiх свят, не виокремлюю якесь одне. Бiльшiсть свят намагаюся проводити з дружиною, в колi друзiв. Вважаю, лише в такiй обстановцi людина може отримати позитивнi емоцiї.
– Зустріч якого Нового року викликає найтепліші спогади?
– Новий рік завжди викликає позитивний, хороший настрiй і теплi спогади.
– По завершенні року заведено підбивати підсумки. Яким для Анатолія Тимощука видався 2008-й?
– Це був дуже яскравий період, який подарував велику радiсть вiд перемог нашої команди в Кубку УЄФА та Суперкубку Європи. Якщо говорити про футбол, то минулий рік був найвдалішим у моїй кар’єрі. В особистому житті, на щастя, мене оминули негаразди. Попри те, що 2008 рік був високосним, нічого поганого про нього сказати не можу.
– Найкращим футболістом світу ФІФА визнало Роналду. Поділяєте думку фахівців чи маєте власний варіант найкращого гравця?
– Якщо його визнали найкращим, то вiн на це заслуговує. Хоча є декiлька гравців, якi яскраво провели минулий рiк, здобули видатні перемоги й тому можуть претендувати на звання найкращого футболiста. Стосовно Роналду можу сказати, що минулий рiк був найяскравiшим у його футбольній кар’єрі. Його команда здобула перемогу в нацiональнiй першостi та Лiзi чемпiонiв. А без Роналду не відомо, як би склалося для "Манчестера". Його внесок у спільну перемогу команди був величезним.
– Порівнювати чемпіонати Росії й України, мабуть, не дуже доречно, та все ж фахівці стверджують: у першості наших сусідів "Динамо" та "Шахтар" також боролися б за перші позиції. А на які місця могли б претендувати "Металіст" чи "Дніпро"?
– Цьогоріч була хороша нагода зустрiтися з українськими клубами пiд час розiграшу Кубка "Першого каналу", але через певні причини цей турнiр скасували. Звiсно, порiвнювати рiвень команд можна лише пiсля того, як вони зіграють в одному турнiрi.
– Чи стежите за українською першістю? Як вважаєте, наш чемпіонат після вашого переїзду в Росію змінився?
– Не маю змоги дивитися матчi української першостi, стежив лише за двобоями українських клубiв у євротурнiрах. Тому складно говорити про якiсь змiни. Зараз українськi клуби продовжують боротьбу за Кубок УЄФА, що є позитивним показником їхнього розвитку. Побачимо, як далеко вони зайдуть у розіграші єврокубкового турніру.
– Європейський тріумф "Зєніта" свідчить, що чемпіонат Росії за силою наближається до провідних європейських чемпіонатів, як-от Англії, Іспанії, Італії?
– Три європейські Кубки, що їх здобули росiйськi команди за останнi три роки, доводять: рiвень першостi зростає. Однак недоречно порівнювати російську першість із провідними європейськими чемпіонатами: Англiї, Іспанiї та Iталiї. Російський чемпіонат іще "не доріс" до цього рівня. Щоб гiдно конкурувати з ними, потрібна вiдповiдна органiзацiя та інфраструктура.
– Мабуть, у кожному чемпіонаті є свої плюси та мінуси. Можете назвати плюси та мінуси російського чемпіонату?
– У росiйськiй першостi велика конкуренцiя, легких поєдинків не буває, вiд першого до останнього туру на вболiвальникiв чекає напружена й безкомпромiсна боротьба. Певний дискомфорт створюють вiдстанi, на яких розташованi клуби-суперники, нерозвинена iнфраструктура та стан деяких майданчиків, на яких доводиться грати.
– Не так уже й багато українських гравців змогли пробитися в команди європейських елітних чемпіонатів, іще менше змогли показати там хоча б той рівень, який демонстрували в Україні. Як гадаєте, чому українцям складно адаптуватися в Європі?
– Кожний випадок слід розглядати окремо, а ще краще – поставити таке запитання тим гравцям, яких воно стосується. Я виступав тiльки в Українi та Росiї. Можу сказати, що в Українi достатньо гравцiв, якi могли б виступати в європейських клубах.
– Кожен чемпіонат має свої особливості. Який із європейських чемпіонатів за стилем гри найбільше вам імпонує?
– Менi подобається атлетичний футбол, коли гравцi вiддаються грi й результату з першої до останньої хвилини. Тому цiкаво дивитися європейські чемпiонати, в кожному з них є свої характернi риси, якi вирiзняють одну першiсть вiд iншої.
– Наостанок запитання, з яким ви часто стикаєтеся: де продовжить кар’єру Анатолій Тимощук?
– У мене чинний контракт із "Зєнiтом", уже розпочав пiдготовку до сезону із санкт-петербурзькою командою, тож наразі продовжую виступати за цей клуб. Говорити про те, що буде в майбутньому, дуже складно. Iснують певнi iнтереси "Зєніта", є певне зацікавлення мною з боку iнших клубiв. У пiдсумку все може статися. Усе залежить вiд того, наскiльки наполегливо цi клуби вестимуть переговори із "Зєнітом" та зi мною.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть