Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ГІЛЬЄРМЕ: «В «Динамо» я прийшов на позицію другого нападника»

2009-05-02 12:18 Перехід до «Динамо» бразильського нападника Гільєрме став на початку цього року чи не головною трансферною новиною. ... ГІЛЬЄРМЕ: «В «Динамо» я прийшов на позицію другого нападника»

Перехід до «Динамо» бразильського нападника Гільєрме став на початку цього року чи не головною трансферною новиною. З різних причин молодий футболіст поки що не грає за свою нову команду, і це робить його майбутній дебют ще більш цікавим та інтригуючим. Сам Гільєрме продовжує наполегливо працювати на тре­нуваннях і ані секунди не сумнівається в тому, що вже найближчим часом почне забивати м'ячі за «Динамо».

- Гільєрме, що ти знав про Україну в цілому та «Динамо» зокрема до переїзду до Києва?

- Мої пізнання про Україну та «Динамо» були невеликі. Я знав лише те, що клуб є найсильнішим в України і регулярно виступає в Лізі чемпіонів. Що стосується країни, міста, структури клубу, то все це для мене було но­вим і, слід сказати, що я був усім цим приєм­но вражений.

- У «Динамо» грають кілька твоїх співвіт­чизників - Бетао, Корреа, Діого Рінкон... Чи вплинуло це на твоє рішення щодо переїзду до Києва?

- Безумовно, наявність в команді бразиль­ців - це великий плюс для мене. За їхньої до­помоги я зможу швидше освоїтися в команді і не буду почувати себе чужим у Києві. Втім, усе ж таки головною причиною моєї згоди я би назвав ім'я клубу, а також чудову інфраструктуру, досвідченого тренера і сильний підбір виконавців.

- Ти підписав контракт із «Динамо» строком на п'ять років. Які завдання ставиш перед со­бою на цей час?

- Тривалий контракт дозволяє заглядати в майбутнє. Я хочу здобути з командою нові титули, і хотілося б, щоб ці титули були не тільки національними, а й міжнародними. Взагалі хочу більше грати і приносити коман­ді найбільше користі.

- Тобі лише го років. Не страшно було в та­кому віці залишати свою країну і змінювати своє життя?

- Залишаючи Бразилію, я був готовий до змін у своєму житті. Для футболіста, тим паче бразильського, зміна місця проживання є частиною професії. Гадаю, незабаром мені вдасться обжитися в Києві. Сподіваюся, в цьому мені допоможуть мої співвітчизники, які вже давно грають у «Динамо».

- Забивати м'ячі - основна робота напад­ника. Скільки ти збираєшся забити у «Дина­мо»?

- В «Динамо» я прийшов не на позицію цен­трального форварда, головного бомбарди­ра, а скоріше другого нападника. Це не озна­чає, що я не люблю і не вмію забивати м'ячі. Буду прагнути втілювати в голи ті моменти, які у мене будуть.

- Які свої ігрові якості ти б міг відзначити?

- Гадаю, це питання краще переадресувати тренерському штабу, керівництву, врешті-решт, журналістам. Все ж таки збоку краще видно мої переваги та недоліки. В свою чер­гу, я буду прагнути показати на полі все, на що здатний, і своєю грою заслужити місце в основному складі «Динамо».

- Хто для тебе є ідеалом нападника? Якими якостями має володіти ідеальний форвард?

- Оскільки я не тренер, мені важко відпові­сти на це питання об'єктивно. Я вважаю, що ідеальний нападник - це, перш за все, ко­мандний гравець. Особисті інтереси ніколи не мають переважати над командними - тільки в цьому випадку можна досягти успіху.

- Ти не назвав конкретного імені. Це означає, що в тебе немає кумира?

- Ні, чому ж? Мені подобається гра францу­за Тьєррі Анрі та аргентинця Хуана Романа Рикельме. Але головний кумир для мене - це «Феномено», тобто Роналдо. У «Динамо» прикладом для мене є Ісмаель Бангура - і як футболіст, і як людина.

- Всі перераховані футболісти - гравці до­волі різнопланові. Яка позиція на полі для тебе є пріоритетною?

- У «Крузейро» я грав у лінії атаки, був голо­вним бомбардиром команди. Втім, я доволі універсальний футболіст. Гадаю, в «Динамо» тренерський штаб знайде для мене опти­мальну позицію, на якій я буду приносити найбільшу користь команді.

- Чи встиг оцінити рівень чемпіонату України за першими турами весняної частини сезо­ну?

- За тими іграми, що мені довелося побачи­ти, можу сказати, що в Україні доволі силь­ний чемпіонат. Знаю, що головним супер­ником «Динамо» в чемпіонаті є донецький «Шахтар». Втім, на даний момент вони мають думати лише про боротьбу із харківським «Металістом» за друге місце, оскільки від­ставання від «Динамо» дуже велике. З хар­ківською командою я вже познайомився, щоправда, заочно, коли «Динамо» грало з «Металістом» у чемпіонаті й Кубку УЄФА. Тепер із нетерпінням чекаю на матчі з «Шах­тарем», у тому числі і тому, що в складі доне­цького клубу грає мій друг і колишній одно­клубник - Марсело Морено.

- Як би ти оцінив рівень нападників «Дина­мо»?

- Рівень доволі високий. Мені доведеться добре попрацювати, щоб виходити в осно­вному складі і відповідати рівню лінії нападу «Динамо». Я впевнений у своїх силах і зби­раюся забити багато м'ячів - як у чемпіонаті України, так і в єврокубках.

- Об'єктивно оцінюючи свої фізичні конди­ції, чи готовий ти на даний момент на сто від­сотків?

- Як гравець, я завжди готовий вийти на поле і прагнути показати свої найкращі якос­ті. В даному випадку все залежить від рішен­ня тренера, від його оцінки моїх фізичних кондицій.

- Відомо, що ти став найдорожчим футболіс­том в історії клубу. Чи не тисне цей факт на тебе психологічно?

- Зовсім ні. На тренуваннях і, головне, на полі я буду робити все, аби довести, що вкла­дені у мене гроші були витрачені недарма.

- Рідних та близьких збираєшся перевозити до Києва?

- Дружина буквально з перших днів меш­кає зі мною в Києві. Незабаром, сподіваюся, приїдуть мій батько, а також батьки дружи­ни. Гадаю, їм сподобається в Україні, і вони залишаться тут на тривалий час.

Юрій Вишневський

Журнал ФК "Динамо", апрель 2009 г.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть