четвер, 16 серпня 2012 09:02

"Ми дійсно готові до офіційних матчів" - Тимощук

"Ми дійсно готові до офіційних матчів" - Тимощук
"Я сумуватиму за Вороніним" - Тимощук ФОТО: kp.ua

Капітан збірної України Анатолій Тимощук прокоментував нульову нічию українців з Чехією на "Львів Арені" та прощання Андрія Вороніна з національною командою.

Анатолію, з ким ви тепер будете жити у номері?

"Я і так сам живу. Це нас раніше селили у номер по двоє. Якщо серйозно, то я дійсно сумуватиму за Андрієм.

Щодо його прощання зі збірною, то про всі деталі кращу запитати у нього. Воронін був з нами у роздягальні і на розминці. Андрій провів багато років у збірній, а тепер прийняв рішення завершити кар'єру. Його вибір треба поважати. Я з ним трошки поговорив, але він сказав "якщо я вже закінчив, то це вже остаточно і назад я не прийду". Він відчуває свої сили і відчуває чого він хоче. Якщо людина прийняла рішення, то не потрібно його відмовляти."

Як прокоментуєте результат матчу?

"Була хороша гра і самовіддача. У першому і другому таймі було досить моментів. Треба їх реалізовувати. Якби ми це зробили, то бувби зовсім інший настрій і почуття. Сьогодні збірна віддавала свої сили і працювала на футбольному полі. Ми у Львові маємо гарну традицію. Хай ми і не виграли, але не програли. Треба так і далі працювати. Попереду у нас офіційні матчі, відбір на Кубок світу. Треба зробити все можливе, щоб вийти з групи."

Роман Безус добре ввійшов у гру. Було багато розмов, щодо його не участі у Євро-2012...

"Вирішує тренерський щтаб. Щодо матчу з чехами, то можу сказати, що мені багато гравців сподобалися. Роман у тому числі. Він вийшов на заміну, старався, діяв креативно. Сьогодні на поле вийшли і Степаненко, і Зозуля. Ми стараємося підтримати всіх дебютантів і футболістів, які зіграли небагато матчів за збірну. Ми хочемо, щоб нові люди швидше пройшли адаптацію і почувалися своїми у команді. Дідовщина? Вже не так багато ветеранів у збірній. Ось двоє вже закінчили. Можу сказати, що дідовщини нема. Є субординація. Ми стараємося підтримати кожного гравця, особливо новачків. Вік значення немає. Тільки за рахунок команди ми можемо досягати результату. Ми виходимо на поле, як одне ціле. Звісно, бувають помилки, є радісні моменти. Все це потрібно переживати разом."

Збірна давно не грала в офіційних матчах...

"Головне, що ми показали хорошу гру і показали, що ми дійсно готові до офіційних матчів. У багатьох гравців тільки розпочався сезон і є потенціал, щоб набрати ще кращу форму і зробити все можливе, щоб перемогти Англію у першому матчі відбору на Кубок світу-2014."

Збірна ще прощатиметься з Вороніним за межами поля?

"Не знаю. Ще Андрій Шевченко прощається зі збірною. Може тоді всі разом посидимо і відсвяткуємо це. Поки я нічого не можу сказати. Гравці "Шахтаря" відразу полетіли в Донецьк. Команда буде не у повному складі. Не відомо як сам Андрій все вирішить."

Як діти?

"Нічого, все добре. Ми добре разом відпочили на Мальдівах. Сім'я ще побувала в Італії. Зараз дружина і діти у Мюнхені. Стараюсь весь час який є після тренування проводити з сім'єю."

У вас є якісь забобони?

"Раніше були. Зараз майже нічого не залишилось. Можу торкнутися трави чи перехреститися перед футбольним полем. Велику роль грає досвід, самовіддача та та налаштування."

Зараз ви читаєте новину «"Ми дійсно готові до офіційних матчів" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути