RU
 

Ъ: Adidas закриває магазини в Україні

14 серпня 2009, 09:44
0
23

Оди із найбільших світових виробників спортивного одягу Adidas Group вирішив, що поки що не зможе продавати в Україні стільки одягу, скільки продавав до кризи, пише КоммерсантЪ-Украіна.

Вчора у компанії повідомили, що знизили обсяг попередніх замовлень на осінньо-зимовий період на 40%. Adidas також закриє нерентабельні магазини і збільшить сток. Ці заходи повинні допомогти ритейлеру зберегти обсяги продажу товару на рівні минулого року.
Роздрібна група Adidas вирішила скоригувати плани з продажу одягу в Україні.

Як розповів учора газеті КоммерсантЪ менеджер з розвитку ДП Адідас-Україна Олександр Фіалка, компанія скоротила обсяг попереднього замовлення товару на майбутній осінньо-зимовий сезон на 40% порівняно з об'ємом попереднього року. Такі заходи необхідні ритейлеру для того, щоб зберегти обсяги продажу товару у гривні на рівні минулого року, пояснив пан Фіалка.


Крім того, до кінця року Adidas закриє близько 11 нерентабельних магазинів переважно у Центральній та Східній Україні, а також додатково відкриє два стокові магазини у Донецьку та Харкові. Ще дві стокові точки будуть відкриті на початку наступного року, зазначає КоммерсантЪ.


У таких великих ритейлерів, як Adidas і Puma, товарних залишків найбільше, і їх вигідніше продавати через власну мережу, пояснює збільшення стокових магазинів гендиректор Sportlаnd в Україні Анатолій Деркачем. "Звичайно, це позначається на маржинальній складовій, оскільки у стоках товар продається зі знижкою як мінімум від 30%", - констатує експерт. За словами комерційного директора Дельта Спорт Україна (ТМ Nike, Mexx) Армена Татаряна, у цілому за I півріччя продажі через стокові магазини збільшилися на 10%.


Другий за величиною у світі виробник спортивного одягу німецька Adidas Group заснована у 1920 році. Є у 170 країнах, продає продукцію під TM Аdidas, Reebok, Rockport, Rbk&CCM Hockey і Taylor-Made Golf. В Україні мережа присутня з 1996 року, об'єднує 115 магазинів, з яких 13 - стічні.

Фінансові показники ритейлера на українському ринку невідомі. Фінзвіт Adidas Group за I півріччя демонструє, що справи у групи не такі вже й блискучі: продаж знизився до 5,03 млдр. євро (-2% до I півріччя 2008 року), чистий прибуток - до 13 млн. євро (-95%). Налагодити своє фінансове становище група розраховує у II півріччі - за рахунок оптимізації витрат і позитивного впливу майбутнього спонсорства у світовому чемпіонаті з футболу 2010 року, йдеться у фінзвіті Adidas.


Конкуренти Adidas в Україні також скорочують попередні замовлення - це характерно для всього ринку, говорять ритейлери. "На наступний сезон ми знижуємо замовлення на 30-40%", - розповів Армен Татарян. Анатолій Деркачов пояснює таку тенденцію зниженням продажів у натуральному вираженні приблизно на 50%.

Пан Деркачов прогнозує невелике зростання ринку - на 5-7% - цієї осені за умови, що курс долара буде стабільним, у межах 8 грн/$.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...