Головне

Коньков і "привиди"-претенденти на його місце

25.10.2013 16:54 617 0
Коньков і "привиди"-претенденти на його місце

Вже більше як рік президентом Федерації футолу України є Анатолій Коньков, який прийшов на зміну всім небажаного Григорія Суркіса. Тим не менш, боротьба в українському футболі та в кабінетах Будинку футболу продовжується. Досі у команді Конькова залишилися люди, які бачать себе у кріслі президента ФФУ, і яких турбує втрата впливу на український футбол.

Коли знімали Григорія Суркіс, усі ці люди об'єдналися навколо Конькова, а тепер вони не хочуть терпіти, коли їм заважають "працювати". Нині у президента ФФУ кільках недоброзичливців. Серед головних - віце-президент ФФУ Анатолій Попов. Людина, яка прийшла у ФФУ з донецького "Шахтаря" та мала на меті стати "сірим" кардиналом українського футболу. Не вийшло, Коньков не пішов на повідку, і розпочалася "партизанська війна".

Пан Попов розумів, що не має контролю над Коньковим, і це його нервувавало та дуже засмучувало. Заручившись підтримкою нинішнього президента Прем'єр-ліги Віталія Данілова, були розпочаті "бойові дії". Ще минулого року Попов вирішив перестрибнути усіх і записався на прийом до Ріната Ахметова.

Почувши від Попова аргументацію, що Коньков не дає "працювати", власник "Шахтаря" дав тому зрозуміти, що це його остання зустріч з Поповим з питання щодо президента ФФУ. Ахметов зазначив, що не хоче, щоб його асоціювали з ФФУ, і мовляв, рішення приймаються на користь його команди. Після цього Попов став невхідним до приймальні Ахметова. У підсумку це і стало сильним ударом по амбіціях Попова, що і закріпило позиції Конькова.

Сам Попов добре розумів, що без підтримки Ахметова Конькова не змістити. Явних же причин відставки Конькова поки немає. У ФФУ усі працюють, і лише окремі плетуть інтриги. В УПЛ також певні, що з приходом Конькова скандали в українському футболі закінчилися, і можуть виникнути лише після окремих матчів, коли хтось невдоволений суддями. Данілова і Ко це не влаштовувало, оскільки всі розуміли та бачили, що УПЛ втрачає авторитет і стає робочою структурою.

Після невдалого візиту до Ахметова Попов разом з Даніловим почали далі копати під Конькова, але поки нічого не "нарили". Навіть усім набридла тема суддівства не може вплинути на очільника ФФУ. Більшість клубів Прем'єр-ліги підтримала продовження угоди з італійцем П'єрлуїджі Колліною, а значить - усіх усе влаштовує. Відомий лише один факт, що після серії скандальних рішень суддів на користь одного з лідерів Прем'єр-ліги, Конькова викликав одного з кураторів суддівського корпусу і прямо заявив, що якщо цю команду арбітри будуть тягнути і далі, то на них очікують серйозні проблеми.

Ще одним випробуванням Кдля онькова стала ситуація з дискваліфікацією стадіону у Львову та загроза зіграти матч відбору до ЧС-2014 з Польщею у Харкові без глядачів. І це випробування Коньков пройшов, хоча і в тандемі з Григорієм Суркісом. І хоча Коньков вирішував це питання у Ньоні разом із Суркісом, уся слава дісталася Григорію Михайловичу, котрий більш вправно пропіарив себе у ЗМІ.

Ще у грудні минулого року Анатолій Коньков збирався написати заяву про звільнення з посади президента ФФУ, оскільки не знав, як вести війну в кулуарах. Нині він так і не навчився бити своїх ворогів, але знає, що всі інтриги зведе нанівець результат. Більшість так званих опонентів Конькова очікують, що у плей-офф до ЧС-2014 Україна пролетить, як фанера над Парижем. І це ще один привід ущипнути Конькова.

Єдиним мінусом Анатолія Конькова у боротьбі з "вітряними млинами" українського футболу є те, що він людина, котра не має особистого фінансового капіталу, і відповідно, не повністю незалежна. Поки ж у питаннях розбірок між харківськими, донецькими та київськими йому вдається тримати нейтралітет. Як буде далі, час покаже. Хоча намагання Конькова віддалитися від небезпечних "війнушок" у футболі було і в рішенні ФФУ не зараховувати "Дніпру" технічну поразку у матчі гру 13-го туру з "Металістом", а дограти матч з другого тайму. Хоча усі ми знаємо, хто стоїть за "Металістом", і що може коштувати непокора інтересам "сім'ї".

Коментарі ()