Як вбивають Андріївський узвіз. Замість історичних будинків будуть офіси Ахметова

369 переглядів
104
Вівторок, 10 квітня 2012, 18:11

У неділю ввечері тихо, без громадських протестів і показових виступів перед камерами голови КМДА Олександра Попова, знищили три будинки у самому серці Києва, на Андріївському узвозі.

За попередньою інформацією, стерто з лиця землі будинки 10а, 10б, 9\11, саме навпроти музею Булгакова.

 

 

Будинок 10а, споруджений 1885 року є пам'яткою архітектури, містобудування, історії згідно з наказом Мінкультури від 21.10.11 № 912/0/16-11.

Столична влада прийняла рішення про "реконструкцію" Андріївського узвозу у жовтні, але, як стало зрозуміло згодом, на місці старих історичних будинків мали з’явитися офісні центри з парковками.

Так, у дворі Київського академічного театру "Колесо" на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики "Юність" почались будівельні роботи.

Столичне ТОВ "Андріївський Плаза" має намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики "Юність" на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз.

ТОВ "Андріївський Плаза" віддали ділянку по вулиці Фролівській, 9-11, в липні 2005 року. На п'ятирічну оренду виділили 0,98 га. Згодом у листопаді 2010 року збільшили до 15 років. ТОВ "Андріївський плаза"належить "ЕСТА Холдінгу", що входить до групи "СКМ" Ріната Ахметова.

А ще нещодавно генеральный директор компанії Ахметова, що реалізує проект "Андріївський" красиво розписував усі переваги офісного "чуда".

Микола Нестеренко обіцяв, що будівлі на Андріївському не постраждають, історичній спадщині нічого не загрожує, а офісний центр лише прикрасить "серце Києва".

Минулого тижня вхід на Андріївський було повністю перекрито. На сходах з’явилася охорона.

З’явилася інформація, що пустир між 12 і 18 будинком Андріївського узвозу (напроти Музею Булгакова) огородили 5-метровим парканом за яким має "вирости" готель у 10 поверхів.

 
 
Булгаков відтепер сидітиме навпроти офісного центру? 
 
"Реконструкція" Андріївського більше схожа на військові дії 
 
 
 
 
 
 
 
 
Цього будинка під номером 10а вже нема 
На місці знесених будинків буде офісний центр Ахметова 

 

Водночас, як повідомили у прес-службі компанії "Еста-Холдинг", знесені будинки колишньої швейної фабрики "Юність" по вул. Фролівській, у тому числі фасадний будинок з боку Андріївськогоузвозу, були побудовані в 1978 році й не мають історичної цінності.

"Дійсно, у цей момент ведуться роботи з демонтажу будинків колишньої фабрики "Юність", у тому числі аварійних. Усі роботи ведуться, згідно з отриманими дозволами. З боку Андріївського узвозу знесено один фасадний будинок з фактичною адресою вул. Фролівська, 9-11", йдеться в повідомленні.

Разом з тим у компанії наголосили, що на ділянці з боку Боричевого току й вулиці Фролівської дійсно розміщені будинки, що є пам'ятниками історії й архітектури, "їх демонтаж, у рамках реалізації проекту не планується".

"Підкреслюємо, що будинок 10А, про знесення якого заявили деякі ЗМІ, ніяк не пов'язаний з компанією Еста Холдинг, і, за нашою інформацією, не ушкоджений", йдеться в повідомленні.

Однак, як добре видно на відео і фото, зносять саме кутовий будинок, який має номер 10А.

Фото Дмитра Стаховського

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 93.72.135.---kremyan..
Очевидно, що місце, де будують ахметовський центр має бути забудованим. Але не таким далеким від традиційної київської архітектури "хай-теком". Це не допустимо. Були ж кращі проекти. Гончарі і Кожумяки цілком вдало забудували.
"Булгаков відтепер сидітиме навпроти офісного центру? " Невже ці жлоби зупиняться і не знесуть також Булгакова? Він же таку цінну землю займає... Чому б і там, і на місці Андріївської церкви не поставити якийс "совремйонний" жлобохаус зі скла й блискучого металу?
IP: 93.74.34.---Муа..
Архитекторы в Киеве вообще без башки! Этот офисный центр, он ведь уродливый! Он и близко не вписывается в архитектуру узвоза. Кто согласовал такой неудачный проект? Надеюсь, что оползень какой-нибудь с горы Щекавица все-таки слезет и снесет этот комплекс. Ну, или молния туда ударит!
IP: 93.75.67.---Катерина Шило..
Второе нашествие татаро-монголов. Ахметовска шпана решила ударить в самое сердце Киева- Андреевский спуск. Ну, что ж, пусть теперь пеняют на себя. И не очень удивляются, когда их дети будут рождаться слепыми, а внуки - церебралами.
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації