Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 27 июля 2018, 09:29
69918
179

Народный депутат Украины раскритиковал Усика за отсутствие патриотизма

Виталий Куприй задал боксеру пять вопросов об организации боя с Гассиевым, налогах и гражданстве

| Обновлено 27 июля 2018, 09:29
69918
179
Народный депутат Украины раскритиковал Усика за отсутствие патриотизма
Getty Images. Александр Усик

Народный депутат Украины Виталий Куприй обратился к боксеру Александру Усику с открытым письмом и опубликовал его на своей странице в Facebook. Цитируем сообщение полностью: 

Моє офіційне депутатське звернення боксеру Олександру Усику (направляю поштою оригінал Міністру молоді та спорту, щоб передали):

«Шановний пане Олександре!

Вітаю Вас із особистою перемогою над російським боксером. Проте, на жаль, хочу повідомити Вам, що патріотична українська спільнота сприйняла цей бій неоднозначно.

Багато людей очікували від Вас певних заяв у лігві ворога, які б закликали агресора зупинити війну на Донбасі, повернути Україні Крим, звільнити політичних в‘язнів і військовополонених тощо. Такі заяви на нашу підтримку робили визначні спортсмени інших країн, зокрема, титулований боксер Майк Тайсон, хорватський футболіст Домагой Віда, колишній бодібілдер Арнольд Шварценеґґер, англійський футбольний фрістайлер Біллі Вінгров, гравець збірної Ямайки з футболу Джеремі Лінч, екс-гравець збірної Франції Марсель Десаі, англійський футболіст Стен Коллімор, португальський футболіст Жозе Бозінгва, інший хорватський футболіст Йосип Пиварич, який привселюдно не потиснув руки Путіну та інші.

На жаль, Ви жодним чином не згадали Україну на своїй післяматчевій прес-конференції, а одразу після бою на ринзі навіть не подякували власному народу за підтримку. І Ваша запізніла подяка в мережі, вочевидь була зроблена під тиском громадської думки. Я розумію, що Ви належите до православного руху «Сорок Сороков», який керується з Москви. Саме тому Ви вважаєте Росію не агресором, а братнім слов‘янським народом. І Ваші обійми з російським боксером нам чергове нагадування цього.

Відповідно до статті 65 Конституції України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. Я вдячний Вам, що Ви не заперечували проти підняття прапору України й озвучення гімну в ворожому тилу. Проте Ваша згода на цей бій саме в Росії, а не Саудівській Аравії, як це планувалось раніше, спровокувала чималу дискусію в Україні.

Деякі люди вважають, що Вас просто купили більш привабливими умовами поєдинку, більш високим гонораром. Справді, президенту Путіну дуже важливо, щоб міжнародна спільнота не визнавала його агресію по відношенню до України. Тому він усіляко заохочує українських спортсменів, співаків, інших визначних людей для приїзду в Росію. Адже тоді війна виглядає не війною, а внутрішнім конфліктом.

У мережі Інтернет поширюються думки, що Ви не сплачуєте зі своїх гонорарів податки в Україні. А це може вказувати на те, що Ви вважаєтесь резидентом іншої держави для цілей оподаткування.

На підставі вищенаведеного, відповідно до статті 16 Закону України «Про статус народного депутата» прошу Вас надати мені роз‘яснення:

1. Чи маєте Ви громадянство іншої держави або чи є її резидентом з метою оподаткування? Якщо так, то якої?
2. Чи могли Ви відмовитись від бою в Москві та провести його на нейтральній території? Якщо ні, то чи вчинялось проти Вас насильство для прийняття такої пропозиції?
3. Яку суму гонорару Ви мали отримати за бій із російським боксером у Саудівській Аравії й яку отримали в Росії?
4. Чи плануєте Ви віддати частину свого гонорару Україні, наприклад, на підтримку Збройних Сил України (у вигляді сплати податків чи через благодійність)? Якщо так, то яку саме суму та на що плануєте витратити?
5. Чи вважаєте Ви за потрібне виконувати статтю 65 Конституції України та своїми діями захищати нашу територіальну цілісність у війні з російським агресором?»

Напомним, 21 июля Усик в Москве победил Гассиева и стал абсолютным чемпионом мира в первом тяжелом весе.

Оцените материал
(115)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 179
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Сергей Дронов
Шановный В. Куприн! А ты свои гонорары офшорные жертвуеш Украине???
kot_o83
Гімн України, прапор України, з виходом під пісню українською мовою "від Вас .... у лігві ворога". А що ви пане Купрій?
Я за
1. Спорт поза політикою.
2. До суперника має бути повага.
Sasha Zardunov
Лучше бы этот придурок звернулся до многих нардепов, которые торгуют с Россией, воруют.... много еще чего можно вспомнить
smcalexandr
Ужас....
Дебил, и мы с ним в одномгороде росли....
kot_o83
Ти орган! Звернись до себе. Для Дебілів .... деяких журналістів і таких як ти (купрій (я знаю що призведе з великої)) відповідь давалася неодноразово.
Микола Унгурян
ще один слимак-п"явка вирішив пропіаритись на імені Усика.
otamah0
зібрати всіх вас - дармоїдів кончаних і відправити в лігво ворога чи на донбас то може війна вже закінчилася б
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Микола Березень
Купрій у Сумах свою соціалістичну позицію висловлює російською мовою, як представник соціалістичної партії...Видно, що та ще нечисть...
OdessaGemthug
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wetalkop
Олександр Усік робить більше для іміджу України, ніж будь який нардеп бюджетокрад.
Купрій, ти не нормальний завісник.
Ossa8860
Усик победил. Этим всё сказано. А что сделал для страны этот куприй?
yasher
У Усика был небогатый выбор: сдаться или победить. Угадайте, какое он принял решение? Великолепный бой. Историческая победа. Всегда бы так.
alladin22
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Shurat88
Этот "депутат" хотя бы статью закона прочитал. В ней, конечно, ни слова о том, что депутат может обращаться к гражданину просьбой "предоставить мне разъяснения". В соответствии со статьей 16 Закона Украины «О статусе народного депутата»: "народный депутат имеет право на депутатское обращение в органы государственной власти и органов местного самоуправления, их должностных лиц, руководителей предприятий, учреждений и организаций независимо от форм собственности и подчинения, объединений граждан по вопросам, связанным с депутатской деятельностью...", но не к гражданам.
sergeua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Эдуард Криулин
Да, очередной национал-популист вылез. Как же вы уже достали гниды ненасытные. Вместо того чтобы страну вытягивать из пропасти, вы занимаетесь обычной болтологией на фоне национализма.Да достали вы уже народ этим и делать из нас дураков.
cabieci
Ну почему при власти в Украине столько дебилов...
ya_3
Так и хочется сказать этому делопуту: "ИДИ НА ФАЛЛОС!!!"
Zlobnyi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил