Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Збірна України очима поляків

2012-06-11 20:43 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; ...

-->-->-->-->-->

Нещодавно повернувся з Польщі. Вирішив придбати польське спортивне видання, яке представляє учасників Євро, зокрема для того, щоб подивитись на наш футбол очима західних сусідів.

Обираючи видання, досить глянути на прогнозований склад збірної України., щоб визначити рівень професійності подачі матеріалу. Один журнал у заявці збірної України другим воротарем прогнозує Рустама Худжамова, а до списку 23х вписує Ігора Ощипка. Як на мене, об’єктивізмом тут і не пахнутиме... А хочеться почитати думку експертів.

Видання ж Sport.pl подає такий склад: П’ятов, Селін, Михалик, Хачеріді, Гусєв, Коноплянка, Тимощук, Ротань, Яромленко, Воронін, Девіч. Як на мене досить об’єктивно, на відміну від інших, тому обираю його.

            Нижче перекладаю одну зі статей представлення збірної України.

 

А чому не фінал?

Ми ставимо перед собою мету вийти з групи – те, що у 2008 році не вдалося жодному з господарів. Українці цілять вище. Значно вище.

На запитання, чи господарі в змозі перемогти Іспанію і виграти золото, їхня зірка Анатолій Тимощук з „Баварії” відповідає: „А чому б ні? Бачу нас у фіналі Євро.” Оптимізм підкріплюється сильною лігою і хорошими результатами команд у єврокубках. „Динамо” Київ і „Шахтар” Донецьк регулярно беруть участь у Лізі Чемпіонів, з року в рік зміцнюється чвертьфіналіст Ліги Європи „Металіст” Харків, а в дніпропетровському Дніпрі працює Хуанде Рамос, який раніше тренував „Севілью”, „Реал” Мадрид і „Тоттенхем”.

Українці вперше гратимуть на Чемпіонаті Європи. До успіху їх покликаний привести Олег Блохін, який в країні на подібному рахунку, як в Польщі мав за життя Казімєж Гурскі. Будучи гравцем „Динамо”, в часи СРСР двічі здобував Кубок Володарів Кубків, як тренер збірної незалежної України доводив її до чвертьфіналу Мундіалю. Пізніше подав у відставку, а минулого року вернувся майже як спаситель. Не зважаючи на те, що його конкурентом був Марчело Ліппі, в суперництві з Чемпіоном світу 2006 року Блохін отримав підтримку більшості земляків.

Завдання перед ним складне, адже провідні команди – за винятком „Динамо” – базуються на іноземцях, переважно з Південної Америки. Металіст увійшов в історію тим, що мав у лізі та полі 11 гравців, що народилися за межами України (троє були натуралізованими). Блохін повинен справитись зі згубною атмосферою, яка панує в тутешньому футболі. Власники клубів, яку згрупувались навколо Олександра Ярославського з Харкова намагаються скинути голову Федерації Григорія Суркіса, закидаючи йому лобіювання інтересів „Динамо”. Крім цього щоразу більше чути про конфлікти між гравцями „Динамо” і „Шахтаря”. На запитання, як їх уникнути, 59-річний селекціонер збірної відповідає, що якщо хтось не уникне, то не отримає місця на Євро.

Блохін нарікає, що іноземці витісняють українців, через що виникає проблема з побудовою сильної дружини. Пропонував навіть відкоригувати ліміт на імпорт іноземців. Противляться цьому клуби, стверджуючи, що бразильці та аргентинці кращі від місцевих гравців і, передовсім, дешевші. Плюсом є те, що лише два збірники виступають за кордоном: Тимощук у „Баварії” і Андрій Воронін в „Динамо” Москва. Проте обоє найчастіше спостерігають за матчами з лави. Щодо другого Блохін навіть особисто їздив до столиці Росії.

Українці мають непорівнювано сильнішу лігу від польської, у травневому рейтингу ФІФА були на 50-му місці (Польща на 65-му), але можуть лише мріяти про бомбардира на кшталт Роберта Левандовськи. Їх зірки сильно зістарілись, а наступників не видно. Андрію Шевченку вже 36 років, і в „Динамо” він збирає вершки своєї слави. У клубі програє конкуренцію Артемові Мілевському, який не у формі, а в збірній - натуралізованому сербу Марко Девічу. Тому колишній гравець „Мілану” та „Челсі” повідомив, що після Євро закінчить кар’єру в збірній.

Жоден з українських нападників не вражає своєю формою, найбільше голів у сезоні забив Воронін (11).

В інших ланках краще, хоча до ідеалу далеко. Блохін нарікає на журналістів, які швидко роблять з молодих гравців зірок. Наводить приклад  Євгена Коноплянки з „Дніпра” Дніпропетровськ: „Відколи ви написали, що він коштує 50 млн. євро – перестав грати” – каже тренер. Інший ідол, Дмитро Чигринський, після повернення з „Барселони” до донецького „Шахтаря” отримав травму і значно здав позиції. Втратив навіть місце у складі клубу.

Та, незважаючи на проблеми і фатальний жереб (у групі D суперниками будуть Англія, Франція і Швеція), українці залишаються оптимістами. Але це, схоже, їхня національна риса. Без неї Суркіс би не вигадав, що можна боротися за проведення Чемпіонату Європи. Попри величезні проблеми – непорівнювані з польськими – він ніколи не втрачав віру, що їм вдасться виконати вимоги УЄФА. Зараз українці мріють про медалі і проведення Чемпіонату Світу 2026 року.

А поки дружина Блохіна програла перший раунд французам, які будуть проживати в люксовому тренувальному центрі „Шахтаря”. Господарі ж, базою яких теж буде Донецьк (зіграють там матчі з Францією і Англією) змушені задовольнитись базою донецького „Металурга”.

 

Ярослав Бінчик, Sport.pl EXTRA

 

            Ось такі ми їхніми очима. Успіхів нашій команді на Євро.

 

Юрій Шабаровський.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.06.2012, 20:43
11.06.2012, 20:43
102124 2 max36, LEXX13
Yuri97
Автор:
(Yuri97)
Статус:
Начинающий писатель (121 комментарий)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть