Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Елементик корупції на футболі у виконанні донецьких

2012-06-16 20:26 Українцям заборонили дивитися футбол! Мільйони людей через дурість чиновників не мають можливості переглянути по телевізору матчі ...

Українцям заборонили дивитися футбол!

Мільйони людей через дурість чиновників не мають можливості переглянути по телевізору матчі футбольної збірної України на Євро-2012.

"Рятуйте нас! Дайте нам можливiсть подивитись збiрну України! Ми п'ять рокiв чекали цiєї подiї i тепер маємо такий огидний "сюрприз!" – телефонують до редакцiї розгнiванi вболiвальники, що живуть за межами великих мiст.

"12 мiльйонiв – і ми без футболу"

Вони нiяк не можуть збагнути, чому в них вiдiбрали право переглядати матчi за участю збiрної України. Усi поєдинки команди Олега Блохiна транслює ТРК "Україна". Щойно починається футбол, як цей канал на супутнику блокують, а звичайна антена забезпечує, у кращому разi, зображення жахливої якорстi!

"Ми повернулися у 1960 рiк, коли футбол можна було почути лише по радiо, – нарiкають люди. – Пригадується, коли збiрна СРСР грала у хокей, то все наше село збиралося в однiй хатi, де була трансляцiя. Нинi надворi ХХI столiття, а нашi чоловiки змушенi їздити ночами по кнайпах у пошуках "картинки". Багато людей просто опустили руки i клянуть усе, на чому свiт стоїть. Футбол виявився не для всiх".

Чому ж українцi позбавленi можливостi стати свiдками перемог рiдної збiрної? Чому футбольнi баталiї не дивляться не лише тi глядачi, котрi мають сателiтарнi антени, а й власники простих антен, якi в народi називають "ворони"?

– Наш телеканал поставив передавачi у 105 мiстах України, – каже "Експресу" Андрiй Мальчевський, директор департаменту дистрибуцiї та розвитку мережi мовлення ТРК "Україна". – Радiус покриття непоганий, але вiн, мабуть, не охоплює всiєї територiї. Якби нашому каналу було 30 чи бiльше рокiв, i ми мали б у спадок вiд Радянського Союзу передавачi по 20 чи 30 кiловатiв, то можна було б говорити про стовiдсоткове охоплення. Ми можемо придбати передавачi, але є органи, якi нас контролюють. Мусимо виконувати обмеження.

Виникає логiчне питання: чому ж при визначеннi телеканалу, який транслюватиме матчi нацiональної збiрної, не врахували того факту, що ТРК "Україна" не може охопити таку територiю, як Перший канал? Андрiй Мальчевський розсердився, почувши таке запитання. "Ви хочете почути забагато вiдповiдей. Не може машина "Запорожець" потягнути причеп iз 10 тоннами. Так само не можемо задовольнити всiх. Люди мають зрозумiти, що ми не здатнi замiсть них купити обладнання, i не все в нашiй країнi буває безплатно".

Ось цi слова стали ключовими щодо цiєї проблеми. Як бачимо, величезнi грошi взяли гору над бажанням тисяч вiдданих українцiв роздiлити радiсть iсторичної подiї, що вiдбувається в нашiй країнi вперше.

То що ж робити наївним уболiвальникам? Андрiй Мальчевський радить придбати картку супутникового каналу "Екстра-ТВ", яку, до слова, важко знайти навiть в обласних центрах, не те що в селi чи райцентрi. А до картки придбати супутникову антену i декодер.

Ну, вибачте, це вже рекет!

Нас таки дурять

Як же так сталося, що пiвкраїни не може переглянути гру нацiональної збiрної з футболу? Ми глибше вивчили це питання. I ось – сенсацiя! Нацiональна телекомпанiя України мала ексклюзивнi права на трансляцiю Євро. Однак цi права телекомпанiя... продала!

За скiльки – її очiльники вiдмовляються повiдомити. Зокрема, заступник гендиректора НТКУ Михайло Метревелi навiдрiз вiдмовився коментувати цей скандал i в категоричнiй формi попросив дочекатися закiнчення Євро-2012.

З наших джерел стало вiдомо, що ТРК "Україна" заплатила 12 мiльйонiв доларiв за право транслювати 50 вiдсоткiв поєдинкiв. Дивовижно, але факт: телевiзiйники визначили долю глядача завдяки жеребкуванню. Ранiше Михайло Метревелi повiдомляв, що жеребкування визначило, що матчi збiрної у груповому турнiрi покаже ТРК "Україна", а не Перший нацiональний канал.

Ще бiльш цинiчно виглядають пояснення, нiбито Перший нацiональний продав сублiцензiю "Українi" задля економiї державних коштiв. Тодi ж ми чули голослiвнi заяви, нiбито футбол побачать у вiльному доступi всi жителi України. Що з того вийшло – побачили.

Тож деякi українськi вболiвальники можуть забути про Євро пiд пиво бiля екрана свого телевiзора. Цей футбол не для всiх.

 

РS (від автора):

1.«Мільйони людей через дурість чиновників не мають можливості переглянути по телевізору матчі футбольної збірної України» – це дуже м’яко сказано. Там далеко не «дурість». Там – корупція в чистому вигляді. Доказ – в наступному пункті.

2.«З наших джерел стало вiдомо, що ТРК "Україна" заплатила 12 мiльйонiв доларiв за право транслювати 50 вiдсоткiв поєдинкiв» – але ж насправді, ТРКрот показує всі сто відсотків матчів ЄВРО! Адже «каналь-футболь» – також входить до ТРКрот!

3.Михайло Метревелі та Андрій Мальчевський…. Нікому нічого ці прізвища не нагадують?

4.Блог dk61  з назвою  "Решко: Це хамство - заборонити українцям дивитися матчі збірної на Євро" - э відгуком на цю ж тему...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.06.2012, 20:26
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37607 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть