Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Відповідь на "Вопрос языка или обращение ко всем защитника української мови"

2012-07-08 18:54 Даю відповідь на поставленні в сусідньому блозі питання: "1) Які саме норми нового закону вас не ...

Даю відповідь на поставленні в сусідньому блозі питання:

"1) Які саме норми нового закону вас не влаштовують?"

Мене не влаштовує, що такі закони взагалі з'являються. Це не питання конкретики, це питання принципу - такі закони не мають з'являтися в Україні. В цьому законі нема необхідності, а його прийняття шкодить розповсюдженню української мови.

Зрештою, в Україні притискали саме українську мову, а насаджували російську. І тому саме українську повинні пропагувати та заставляти вчити - це повернення історичного боргу. А прийняття будь-яких мовних законів, які підтримують будь-яку мову окрім українською, тільки показує вороже ставлення авторів до української історії. Але вони не можуть це сказати вголос, тож доводиться паскудити отакими "законами".

Якщо вас це втішить, то в нас закони взагалі ніхто не читає і цей теж ніхто не буде читати, але я просто впевнений, що тепер будь-який чиновник жлоб з "російськомовних" областей буде спеціально говорити тільки російською. Його тепер навіть не змусити говорити державною, бо він же має свій регіональний закон.

Тепер кожна завезена мерзота з Пєнзи, Томська та інші Азарови, які за збігом долі живуть на території України, навіть не будуть намагатися говорити українською - в них буде регіональна відмовка. Дозволена регіоналами вседозволеність! Азарову тепер навіть не треба видумувати "кровосісю" і думати над наголосом в слові "взуття"!

Чиновник повинен знати мову, а вся документація повинна бути по всій країні на єдиній мові. Зрештою, я не прошу когось ставати чиновником. Якщо воно тупе і не може вивчити українську, щоб на ній працювати, то нащо мені такий тупий чиновник? Якщо ж хтось не може роками елементарно опанувати схожою на російську українською мовою, то вам до лікаря!

2)  Чому ви вважаєте вашу точку зору єдиною і вірною?

Тому що я живу в Україні і в мене українська точка зору. Вона може й не єдина і не вірна, але вона українська. Тут нема "вірних" точок зору, є тільки приналежність точок зору. З точки зору сусідів, ворогів чи ще там когось, вона може бути хибною, але мені на це пофіг, тому що це моя державницька позиція. В моєї держави така позиція і я підтримую, бо інакше б я був поляком, росіянином, німцем і ким-завгодно, але не українцем.

З польської точки зору, Львів - то Польща, а Волинь повинна грати в польському чемпіонаті. З точки зору росіян, Крим - їхній, Донбас і ще там багато чого. Але мені на це пофіг, тому що з моєї української точки зору все це моє українське.

І саме по ставленню до української точки можна одразу визначити латентну п'яту колону, яка ще не вирішила, до якої точки зору пристати - польської, російської, румунської... Для мене ж "вірна і єдина" саме моя українська точка зору, тому для мене Крим - завжди український, тому що там козаки ходили, ще до появи Росії, Львів - назавжди український, тому що його заснував Данило Галицький, а Волинь буде завжди грати в українському чемпіонаті. Просто тому що це - Україна!

3) Чому свою точку зору ви розповсюджуєте на регіони які в переважній більшості говорять російською мовою і вирішуєте , як саме потрібно спілкуватися усім.

Тому що я сам з російськомовного Києва і мені тут нічого не заважало вчитися, говорити і відпочивати російською. І цей закон мене не захищає, він тільки дає право латентним російським совкам і далі мріяти про якесь воз'єднання з рідною Пєнзою в єдину країну. Не дочекаєтесь!

В моєму російськомовному Києві по селах говорять українською. Вийдіть на базар на Березняках! В мене діди говорили української, а я почав її вивчати в школі десь з четвертого класу. Ось вона русифікація! В мене в сестри українську свого часу зробили "факультативною", і усіляки завезені Азарови відмовлялися її навіть вчити, бо місцеві ж і так вивчать мову окупантів. Російську ми опанували, а тепер черга "азарових" опанувати мову місцевих.

Тепер в мене питання до Вас.

- Яким треба бути філологічним дебілом, щоб не вивчити за стільки років українську мову?

- Чи допоможе цей закон розвитку та поширенню української мови?

- Чи розвинена українська мова в Україні на достатньому рівні, що вже можна братися за розвиток усіляких регіональних мов?

- Кому, окрім регіональних дебілів накшталт Колєсніченка, потрібна ця мовна хартія? Ми підписали стільки всього за стільки років, а виконувати зібралися тільки оцю вибрану фількіну грамоту, якою прикриваються регіонали? Може треба також не красти, не відмивати гроші, як вимагає від нас світове співтовариство.

П.С. Доречі, закон знайти не вдалося, бо сайт Верховної Ради лежить. Мабуть група хакерів Анонімус таки робить свою справу і ДДОСять всі сайти української влади.

П.П.С. Не треба мені закочуючи очі з піною у роті розповідати про Фінляндію, Канаду чи Бельгію, де є багато мов. Тому що давайте тоді брати приклад і в іншому - вступимо в НАТО як Канада, будемо робити хайтек як Фінляндія і давайте не смітити як в Бельгії. І доречі в усіх наведених країнах ніколи не обирають зеків до влади - давайте в нас теж робити так.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.07.2012, 18:54
eurocups
Автор:
(eurocups)
Статус:
Эксперт (5987 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 11
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть