Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тому що чесні. Найблагородніші вчинки футболістів.

2012-10-06 21:32 Хтось, як Сеск Фабреґас у матчі проти "Севільї", нищив дух футболу, а хтось, навпаки, доводив, що ...

Хтось, як Сеск Фабреґас у матчі проти "Севільї", нищив дух футболу, а хтось, навпаки, доводив, що в цій грі лишилося дещо благородне.

Одним із таких був Мірослав Клозе, який зізнався арбітру, що гол у ворота "Наполі" забив рукою. Це відео миттєво облетіло світ, адже в наш час такі вчинки трапляються дуууже рідко.

Принаймні, значно рідше, ніж "оскароносцні" сцени в "Барсі".

Лаціалі поплатилися за феєр-плей свого нападника, програвши 0:3. Щоправда, чомусь мало хто говорить про те, що в епізоді, коли польський німець переправляв м'яч рукою у ворота, гравець неаполітанців Уґо Кампаньяро щосили тримав Мірослава. Ну, та це вже не має суттєвого значення.

Стів Гарпер, "Ньюкасл" (2012)

У 4-му турі АПЛ цього сезону в матчі проти "Евертона" резервний голкіпер сіверян умовив головного арбітра зустрічі не призначати жовту картку гравцеві "ірисок" Віктору Анічебе, який сфолив на ньому. Цікаво, що воротар-ветеран "Ньюкасла" — щасливий володар професійної суддівської ліцензії, і по закінченні кар'єри збирається продовжити кататись по англійських стадіонах, але вже у формі арбітра.

Паоло Ді Каніо, "Вест Хем" (2000)

Паоло Ді Каніо, був не тільки брутальним гравцем у прямому значенні цього слова, але й лицарем світла в англійському футболі. "Форвард-скандаліст із неоднозначною репутацією", як про нього часто говорять журналісти, переживав один із найкращих етапів кар'єри у "Вест Хемі", коли несподівано для всіх скоїв напрочуд шляхетний вчинок. У матчі проти "Евертона" Ді Каніо, побачивши, що воротар суперника отримав травму, не пробив по порожніх воротах, а взяв м'яч у руки, попросивши рефері зупинити гру. Кадри з подвигом італійця обійшли телеканали всього світу, а сам Паоло отримав премію Fair Play від керівництва ФІФА. Після цього італієць уже міг дозволяти собі будь-що, зокрема й кидати зіґи в напрямку фанатського сектора "Лаціо", вже потім, граючи за рідну італійську команду.

Арсен Венґер, "Арсенал" (1999)

Аби розуміти всю велич постаті Арсена і його "Арсеналу", варто згадати історію 13-річної давності. У розіграші Кубка англійської ліги 1999 року "Арсенал" зустрічався на старому доброму "Гайбері" із "Шеффілд Юнайтед" і переміг 2:1. Все б нічого, але Арсен Венґер після закінчення поєдинку запропонував тренеру суперників Стіву Брюсу переграти матч. Річ була в тому, що другий гол "гармаші" забили, коли гравець "Шеффілда" навмисне вибив м'яч за бокову лінію, аби зупинити зустріч через травму одноклубника. "Арсенал" увів м'яч з ауту, але Кану не віддав його супернику, як це прийнято, а побіг повз офіґілих від такого нахабства гравців "Юнайтед" із м'ячем по флангу і прострілив на Овермарса, який без опору з боку суперників забив м'яч. Гравці "Шеффілда" не приховували своєї люті з приводу вчинку Кану, але той пояснював свою поведінку тим, що не бачив травмованого гравця і навіть не зрозумів, чим викликав стільки емоцій.

Після цього матчу Венґер і головний тренер "Шеффілда" попросили FA про перегравання. Асоціація погодилася, й через 10 днів матч було зіграно заново. "Арсенал" знову переміг 2:1, але цього разу — абсолютно чесно.



Роберт Фавлер, "Ліверпуль" (1997)

Ще одне підтвердження тому, які люди стають легендами. Йдеться про одного з найвеличніших гравців "Ліверпуля" Роббі Фавлера, який хоч і не виграв із командою чемпіонства, але вписав своє ім'я золотими буквами в історію "червоних".

Отже, ми знову на "Гайбері". Роббі втік від захисників "Арсеналу", назустріч йому вискочив воротар Девід Сімен. Фавлер упав у карному — здавалося, що це чистий пенальті. Але підхопився Роббі одразу і... став сигналізувати судді, що пенальті не було! Дійсно, на повторі ясно видно, що Сімен не збивав нападника — той упав сам. Та попри всі вмовляння, суддя наполіг на своєму, вказавши на точку.

Бити пенальті пішов усе той же Фавлер і... не забив! Сімен відбив м'яч, але гравці "Арсеналу" проспали добивання і м'яч опинився в сітці. Після матчу Фавлер зізнався, що він не навмисно погано пробив пенальті: "Я нападник. Моє завдання — забивати голи, і я намагався забити цей пенальті, повірте. Я ніколи не промахнусь навмисно. Це був просто поганий удар — таке трапляється".

Щоправда, вболівальники все одно докопалися і звинуватили Фавлера у фальші: "Якщо такий чесний, чому не пробив повз ворота і чому побіг святкувати цей гол". Така ось історія.

Молодіжна команда "Аякса" (2006)

Дуже популярний ролик в інтернеті, який свого часу активно репостили юзери.

Бажаючи повернути суперникові м'яч, як личить за неписаним правилом феєр-плей, тоді ще зовсім юний Ян Вертонген виконав дальню передачу і випадково влучив у площину воріт, до чого воротар суперників виявився абсолютно не готовим. Здивований власною помилкою Вертонген лише розвів руками, а "Аякс" дозволив супернику закотити м'яч у свої ворота.

Данієле Де Россі, "Рома" (2006)

Багато хто вважає Де Россі брудним футболістом, проте шляхетності йому не відняти, на відміну від Анрі, який, попри всю повагу до нього, у матчі з Ірландією не зробив того, що зробив Клозе і, власне, Данієле.

"Рома" поступалася 0:1 у домашньому матчі з "Мессіною". Після подачі зі штрафного Де Россі зрівняв рахунок, але при цьому підіграв собі рукою. Суддя епізоду не побачив і зарахував гол. Відчувши несправедливість, півзахисник "Роми" сам пішов до рефері і зізнався, що зіграв нечесно. Гол було скасовано.

Костін Лазер, "Рапід" Бухарест" (2009)

Захисник суперника грубо зніс нападника "Рапіда" в межах карного, і суддя без усяких сумнівів вказав на 11-метрову позначку. Незважаючи на це Костін Лазер побіг до арбітра і заявив, що захисник "Оцелула" зіграв чисто і порушення в штрафному не було. Суддя "меседж" зрозумів і скасував своє рішення. Було призначено спірний м'яч, і Костін Лазар під здивовані погляди вболівальників вибив м'яч за лінію. Чи то півзахисник "Рапіда" настільки чесний, чи то за рахунку 2:0 він вирішив забезпечити собі бонус до карми, але поки що це єдине велике досягнення Лазера як гравця.

Гравці "Барселони" Б (2011)

Так-так, поки гравці основного складу практикуються перед вступом в Голлівуд, дублери "блауґранас" демонструють справедливість на футбольному полі.

Воротар "молодіжки" "Еспаньйола" отримав травму і лежав на газоні, коли м'яч влетів у сітку — це Карлос Хуліо Мартінес мало не зі своєї половини поля пробив по порожніх воротах. Поки голкіперу "папуг" надавали медичну допомогу, тренер "Барси" сказав своїм гравцям, що гол забито нечесно і потрібно дозволити суперникові його відіграти. Відтак форвард "Еспаньйола" спокійно і без перешкод добіг до воріт суперника і відправив м'яч у сітку — ніхто з кантерано "Барселони" не пручався. Це, дозвольте відзначити, в каталонському дербі!

Ігор Нетто, збірна СРСР (1962)

У матчі з уруґвайцями на чемпіонаті світу 1962 капітан збірної СРСР Ігор Нетто повідомив арбітрові зустрічі, що забитий радянськими футболістами м'яч влетів у сітку збірної Уруґваю з зовнішнього боку, через дірку. Суддя гол скасував, а легендарний футболіст продемонстрував всьому світу свої видатні людські якості. Наші тоді все одно виграли (2:1), а вчинок Нетто досі є зразком справжнього спортивного духу і поваги до суперника.

http://bfootball.com.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.10.2012, 21:32
lex.89
Автор:
(lex.89)
Статус:
Начинающий писатель (100 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть