Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Не менше 10 штук баксів. У Карпат тримісячна затримка

2012-10-15 16:35 Українські футболісти - люди небідні. В залежності від місця клубу в Прем'єр-лізі, його статку й майстерності ...

Українські футболісти - люди небідні. В залежності від місця клубу в Прем'єр-лізі, його статку й майстерності гравців їх місячний дохід коливається від 10 тисяч до 200 тисяч доларів, повідомляє bestsport.com.ua


Інтерес податкової

Навіть у найбідніших клубах українського елітного дивізіону футболісти, які далеко не завжди беруть участь в основному складі команди, отримують не менше 10 тисяч доларів на місяць.

А ті, хто дійсно щось вміють, заробляють набагато більше. Гравці стартового складу “Шахтаря”, “Динамо”, “Дніпра” чи “Металіста”, як правило, мають не менше 50 тисяч доларів на місяць. Якщо ж до контракту з “Шахтарем” додається виступ за збірну України, то щомісячний гонорар складе не менше 200 тисяч доларів, а то й більше! Раніше більшість українських клубів платили “чорні” зарплати. Останнім часом ситуація змінилася - в багатьох клубах гравцям платять “по-білому”. До “Шахтаря” і “Динамо”, які дорожать своїм чесним ім'ям, приєдналися так званий “пул Коломойського” (“Дніпро”, “Арсенал”, “Кривбас” та “Волинь”) і “Зоря”. Дійшло до того, що деякі футболісти почали отримувати запрошення з податкової служби - інспектори не можуть збагнути, з яких коштів молоді хлопці платять такі великі податки, і просять їх особисто прийти і прозвітувати.

Щорічне зростання

Ще одна тенденція - регулярне зростання зарплат гравців в командах Прем'єр-ліги. Щороку їхні гонорари збільшуються на 5-10 відсотків. Якщо футболіст укладає з клубом контракт на три роки, то після закінчення цього терміну клуб, задоволений гравцем, часто пропонує йому нові умови. Як правило винагорода збільшується на 15-30 відсотків. Правда, є і так звані “проблемні” клуби. Своїми хронічними затримками зарплат славиться ужгородська “Говерла”, з якою в минулому сезоні судився цілий ряд футболістів. Несвоєчасно платять гроші в “Карпатах” - там затримка іноді досягає трьох місяців. Зі стабільним запізненням виплачують зарплату і в “Дніпрі”. Втім, у Дніпропетровську футболісти до цього вже звикли - там свій графік отримання зарплат, і затримка на місяць-півтора мало кого лякає.

Економія на преміях

Але, додавши в чомусь одному, керівництво клубів збавляє в іншому. Так, топ команди вирішили відмовитися від преміальних за перемоги. Цим шляхом пішов “Шахтар” (давно переставши виплачувати заохочення за перемоги в чемпіонаті України), до нього приєднався і “пул Коломойського”. За деякими даними, одну з команд пулу викрили в тому, що вона ділилася преміальними з командою-суперницею і таким чином досягала потрібного результату у матчі. Тепер у підшефних Коломойського і його клубах-партнерах преміальні виплачуються лише за виконання завдання за підсумками першого кола, наприклад, за певне місце в турнірній таблиці.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.10.2012, 16:35
15.10.2012, 16:35
120486 0
lex.89
Автор:
(lex.89)
Статус:
Начинающий писатель (100 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть