Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Газзаев про тренера сборной

2012-10-23 19:32 Екс-наставник національної збірної Росії ділиться досвідом наших сусідів, головну команду якої ось уже шість років очолюють ...

Екс-наставник національної збірної Росії ділиться досвідом наших сусідів, головну команду якої ось уже шість років очолюють іноземці

— Валерію Георгійовичу, не знаю, чи слідкуєте за національною збірною України, але в нас склалася дуже тривожна ситуація: команда не лише провалила старт відбору до чемпіонату світу (а заразом — увесь відбір), а й не має головного тренера.

Так ось, щодо останнього: у вітчизняних ЗМІ все частіше побутує думка, що нам конче необхідний іноземець.
— Висловлю своє бачення ситуації дуже коротко, але суттєво: національну збірну будь-якої країни повинен очолювати винятково вітчизняний фахівець. Навіть за те, щоби це було прописано в правилах, які стосуються, на жаль, тільки гравців.

— Чому так категорично?
— Бо тому, що так і називається: «національна збірна України!» — у вашому випадку. Слухайте, існують же внутрішні традиції, звичаї, свій, домашній, світогляд на життя й футбол зокрема, існує власне віросповідання, мова, менталітет, характер. Внутрішні стосунки між людьми проявляються в різних країнах по-своєму. Тож переконаний: жоден закордонний фахівець не може перейняти все це тільки через професіоналізм (якщо такий присутній) чи контракт. Це просто неможливо, хоча й необхідно задля позитивних результатів.

— До речі, про результати: як ви їх оцінюєте за останні шість років для Росії, коли її по черзі очолювали Дік Адвокаат, Гус Хіддінк та нинішній наставник Фабіо Капелло?
— А що там оцінювати? На один чемпіонат світу не потрапили через фіаско в матчах плей-оф (йдеться про ЧС-2010 й поразку від Словенії з рахунком 0:1 після домашньої перемоги — 2:1. — А. В.), а на останньому чемпіонаті Європи осоромилися. Ось і весь результат цієї шестирічки (Олег Георгійович чомусь не згадав «бронзу» чемпіонату Європи-2008 під орудою Гуса Хіддінка. — А. В.)!

— Тобто, Росія, вважаєте, нині продовжує сумний досвід з іноземцями?
— Завжди ставився й ставитимусь до тренерів-іноземців на чолі збірних однаково. Завжди! Зрештою, якщо проаналізуєте світовий, а не лише російський, досвід, то переконаєтеся, що на чолі чужої збірної з іноземців досяг успіху лише один — тренер греків Отто Рехагель. Інші не можуть похизуватися результатами, лише доводячи мою думку, що в головній команді країни повинен і тренер бути «національним». Чого вам, українці, й бажаю!

— Гаразд, але тоді назвіть конкретне прізвище — ви ж бо знайомі з українськими фахівцями не лише з телекартинки… Хто, якщо не Олег Блохін?
— По-перше, хотів би через вашу газету передати привіт Олегові Володимировичу. Мене насправді схвилювали новини про його невтішний стан здоров’я. Тому, Олеже, не хворій, ми тут за тебе переживаємо!

Ну, а щодо вашого питання, то все ж утримаюся від конкретики. Сподіваюся, у вашій федерації працюють розумні люди, яким і потрібно зробити правильний крок. Свою ж думку з цього приводу я вже висловив.

Источник: украинский футбол

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.10.2012, 19:32
23.10.2012, 19:32
121688 1 serg_75
yarik27
Автор:
(yarik27)
Статус:
Опытный писатель (332 комментария)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть