Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Всіх зі святом! Сьогодні "Динамо" святкує 85-річчя! Выбор редакции

2012-11-01 14:53 1 листопада 1927 року вважають днем офіційного заснування футбольного клубу "Динамо" (Київ). Відомо, що офіційно товариство ...

1 листопада 1927 року вважають днем офіційного заснування футбольного клубу "Динамо" (Київ).

Відомо, що офіційно товариство "Динамо" було створено 13 травня 1927 року, проте футбольна команда відокремлена в окремий клуб "Динамо" саме  1 листопада 1927 року .

Ініціаторами створення київської команди "Динамо" стали Сергій Барминський та Микола Ханников.

 



Перший зафіксований у хроніках матч київські динамівці провели 17 липня 1928 року з одеським "Динамо". Зустріч закінчилася у нічию - 2:2. А першим серйозним випробуванням для команди став товариський матч у липні 1928 року з динамівцями Москви. Тоді досвідченіші москвичі перемогли з великим рахунком - 6:2.

За визначенням фахівців, гравці "Динамо" спочатку демонстрували незначну техніку, погано розбирались в тактичних побудовах. З часом рівень команди зростав, матчі за участю київського "Динамо" почали збирати повні трибуни.

Перший матч, що розпочав історію міжнародного життя "Динамо", відбувся 14 вересня 1929 року. Суперником киян була робоча команда Нижньої Австрії. Тоді кияни також поступились гостям з рахунком 3:4. Рахунок голам у міжнародних зустрічах відкрив Михайло Малхасов.

У 1936-му вперше було проведено чемпіонат СРСР для клубних команд. Цю подію історики футболу вважають переломною для радянського футболу, оскільки з того часу можна говорити про професіоналізацію футболу. У цьому першому чемпіонаті динамівці стали шостими.

Розвиток команди перервала Друга світова війна. Багато гравців "Динамо" воювали на фронті, а ті, які лишилися в Києві, грали на місцевому рівні, часто з німецькими командами.

Після війни команда "Динамо" поступово стає зірковою. Першим повоєнним успіхом стала перемога в турнірі дублерів у сезоні 1949 року. Переломним став сезон 1951 року, напередодні якого колектив очолив Олег Ошенков. Він ввів у команду молодих гравців. Саме під його керівництвом "Динамо" здобуло свої перші гучні перемоги.

Першу велику перемогу підопічні Ошенкова здобули 1954 року в розіграші Кубка СРСР. Історики вважають цю подію знаковою, оскільки тоді вперше Кубок СРСР здобула команда не російської республіки - до того Кубок вигравали московські команди і один раз ленінградський "Сталінець".

В сезоні 1961-го "Динамо" вперше виграло чемпіонат СРСР.

Новий тренер "Динамо", Валерій Лобановський, який очолив команду у жовтні 1973-го, змінив манеру гри київських футболістів. Після сезону 1974 преса характеризувала стиль динамівців під керівництвом нових тренерів не дуже позитивно і критикувала за раціоналізм, небажання грати у атакувальний футбол на виїзді. Однак згодом манеру, техніку і тактику Лобановського назвуть легендарними.

За свою історію "Динамо" (Київ) здобувало два Кубка володарів Кубків УЄФА і Суперкубок Європи (в 1975 та 1986 роках).Три динамівські гравці - Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко удостоювалися "Золотого м'яча".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1927 рік. Перше фото команди Динамо (Київ). На землі сидять (зліва направо) - З. Іванов, А. Ідзковський, П. Дишкант. За ними - Н. Мурашков, С. Бардадим, Е. Пирокети. Стоять - М. Рейнгольд, В. Трофимов, П. Кофман, І. Терентьєв, В. Бойко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1928 рік. Матч Динамо (Київ) - Динамо (Москва). Перший серйозний суперник молодої команди Києва. Фінальний рахунок 2:6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1941 рік. Команда київського Динамо

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1954 рік. Динамо вперше виграє Кубок СРСР (у єреванського Спартака). Зліва направо: Попович, Терентьєв, Коман, Богданович, Кольцов, Грамматикопуло, Савінов, Єрохін, Голубєв, Лемешко, Зазроев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1961 рік. Динамо (Київ) вперше стає чемпіоном СРСР. Зліва направо: В. Канівський, О. Макаров, В. Лобановський В. Щербаков, Й. Сабо, В. Срібників, О. Базилевич, А. Біба, В. Турянчик, В. Щегольков, В. Трояновський

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1975 рік. Динамо виграє Кубок Кубків УЄФА (у фіналі перемога над угорським Ференцварошем - 3:0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1975 рік. Анатолій Коньков і Володимир Веремєєв несуть Суперкубок Європи (перемога в двох матчах над мюнхенською Баварією)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1975 рік. Вручення " Золотого м'яча " Олегу Блохіну

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1970-і роки. Валерій Лобановський на тренерській лаві.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1986 рік. Ігор Бєланов піднімає Золотий м'яч над головою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Три динамівські гравці - Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко удостоювалися "Золотого м'яча"

 

 

 

 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

01.11.2012, 14:53
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть