Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Колишній тренер «Таврії» Олег Федорчук прокоментував перемогу «Шахтаря» та гол Адріано

2012-11-21 12:44 - Футбол - це перш за все чесна гра. Її придумали англійські джентльмени і фейр-плей тут ...

фотофото

- Футбол - це перш за все чесна гра. Її придумали англійські джентльмени і фейр-плей тут сприймається, як саме собою зрозуміле, хоч він і не прописаний у футбольних правилах. Це теж саме, що не бити жінку, дитину, не плювати в тарілку. І «Шахтар» при хорошій грі припустився грубої помилки, порушивши цю норму.

М'яч не повинен був відбиватися, а якщо гравець розсіяний, не зрозумів ситуації, команда повинна зробити все, щоб її вирівняти. Судячи з тих вибачень, які прозвучали з вуст тренера, гравців склалося враження, що Степаненку потрібен перекладач, він не зрозумів, якою мовою розмовляти в команді. Кілька хвилин гравці обговорювали, що робити, але, можливо, вони говорили іспанською або португальською. Повторюся, при дуже хорошій в цілому грі «Шахтар» втратив репутацію. І команді потрібно буде докласти серйозних зусиль, щоб цю ситуацію згладити. Що зробити буде дуже складно, в Європі до таких речей ставляться дуже серйозно. Не виключено, що з боку УЄФА будуть санкції і буде поставлене питання, щоб фейр-плей таки включити у футбольні правила.

- Багато хто вже встиг порівняти епізод з грою проти «Барселони» чотири роки тому, коли в схожій ситуації «Шахтарю» забивав Кркіч...

- Це неспівставні речі. Тоді на це ніхто, крім Луческу, не звернув увагу, як би той не говорив, що гравці повинні були розступитися і в Іспанії такого б не пробачили. Там ситуація була неоднозначна, тут же вона абсолютно очевидна.

- Чи є даний епізод ознакою того, що не всі всередині донецького колективу гладко?

- Думаю, так. Подібні ситуації періодично, але трапляються. Складається враження, що в «Шахтарі» дві команди - бразильці та всі інші. Що, звичайно, не може радувати.

- Чи не занадто багато оборона «Шахтаря» дозволила суперникові навіть у другому таймі, не кажучи вже про перший?

- Вже не першу гру спостерігаю, що «Шахтар» почуває себе як риба у воді на чужій половині поля і дуже незатишно, навіть панічно, біля свого штрафного. У другому випадку присутня якась скутість, заціпеніння.

- Необхідно зміцнювати оборону або команді просто потрібно відпочити, переосмислити ситуацію?

- Потрібно і відпочивати, але і без посилення захисної лінії не обійтися. Адже там практично немає конкуренції. Разом з тим, травма Чигринського дає про себе знати.

- Спочатку програш «Челсі», потім «Арсеналу» в чемпіонаті України, тепер від «Нордшелланда» два голи пропустили. Навряд чи це просто збіг?

- Однозначно. Місяць у «Шахтаря» повністю провалений. І це не перший раз, коли команда здає в кінці сезону. Свій відбиток накладає і погода, яка впливає на бразильців.

- Можна сказати, що левова частка вчорашньої перемоги належить Фернандіньо?

- Так воно і є, це вже його друга феєрична гра після домашнього матчу з «Челсі». Він на даний момент найбільш стійкий у психологічному плані гравець «Шахтаря». Навіть більш стійкий, ніж Срна. Останній, до речі, провів учора не найкращий матч. Також слабо зіграв Ракицький. З приводу психології, потрібно віддати належне і Луїсу Адріано. Те, що він не зламався після тієї обструкції, яку йому влаштували трибуни, говорить багато про що.

 

Євген САВЧУК, Gazeta.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.11.2012, 12:44
21.11.2012, 12:44
125490 1 valya1204
lionel_07
Автор:
(lionel_07)
Статус:
Наставник (1013 комментариев)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 0 : 0   19 апреля 22:00
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть