Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Варга: За Вілліана "Шахтар" міг би просити й більшу суму

2013-01-21 16:07  Відомий футбольний агент Шандор Варга прокоментував Football Ukraine ситуацію стосовно ймовірного переходу гравця донецького "Шахтаря" Вілліана ...

 Відомий футбольний агент Шандор Варга прокоментував Football Ukraine ситуацію стосовно ймовірного переходу гравця донецького "Шахтаря" Вілліана в один із європейських клубів.



- Пане Шандоре, наскільки виправданою є ціна, яку задекларував "Шахтар" за Вілліана, - 35 млн євро?
- Реальна вартість футболіста визначається не тим, скільки за нього просять, а тим, скільки за нього готові заплатити.

Це стосується і Вілліана. Якщо будь-яка команда буде готова викласти за цього гравця 35 мільйонів, значить він стільки і вартує. Якщо знайдеться команда, яка захоче придбати його навіть за більші кошти, значить реальна вартість Вілліана більша, ніж та, яку задекларував "Шахтар". Якщо таких не знайдеться, то ціна – завищена.

- На ваш погляд, команди, що захочуть розпрощатися з такою значною сумою за футболіста українського чемпіонату, знайдуться?
- Думаю, що так. Можливість продати Вілліана за бажану суму "Шахтар" має. Все-таки це дуже сильний футболіст, який виступає в одній із найкращих команд Європи, добре показав себе в іграх Ліги чемпіонів. На таких гравців завжди є попит – у будь-якому провідному клубі будь-якого провідного чемпіонату. І це стосується не лише Вілліана, а, думаю, й інших гравців "Шахтаря". Але я добре знаю керівника донеччан Ріната Ахметова. Він не потребує 35 мільйонів євро. Він потребує престижу для свого клубу, зокрема й в тому, що команда не віддає своїх лідерів будь-куди і за будь-які гроші. Тим паче, що амбіції "Шахтаря" – перемога в Лізі чемпіонів. За таких обставин футболістами не розкидаються. Понад те, на мій погляд, у цій ситуації за Вілліана можна було б просити і більше.

- Можливо, "Шахтар" готовий розлучитися з Вілліаном саме тому, що сам гравець прагне залишити команду. Зокрема, чи не про це говорить його невчасна поява у розпорядження команди після зимових канікул?
- Якщо він саме таким чином вирішив демонструвати бажання піти з команди, то це неправильна поведінка. Вілліан, як професіонал, повинен виконувати зобов’язання по контракту, тим більше умови контракту в нього дуже хороші. Чесно кажучи, мені важко судити, чому він спізнився на базу команди. Ймовірно, збіг обставин. Я не є його агент, але мені здається, що Вілліан цінує те, що має змогу працювати в сильному клубі, виступати на міжнародній арені. Він отримує задоволення від своєї роботи.

- "Шахтар" ще не продавши Вілліана вже знайшов йому заміну – Тайсона із "Металіста". Це рівноцінні гравці за своїм рівнем?
- Однозначно. Тайсон – чудовий гравець, і з приходом у нову, сильнішу команду він лише отримає змогу надалі розвиватися і вийти на новий професійний рівень. Так завжди стається: якщо гарний футболіст потрапляє в кращу команду, ніж та, в якій виступав, він і сам покращує свої якості. Звісно, комусь більше подобається Вілліан, комусь Тайсон, але вони обидва дуже сильні виконавці.

- Тим не менше, після купівлі торік "Шахтарем" Девіча, який сьогодні сидить на лаві запасних, виникає підозра: а чи не намагаються "гірники" просто обезкровити свого опонента, перекуповуючи його лідерів. Адже якщо Вілліан залишиться в команді, Тайсон, як і Марко, радше за все, сидітиме без діла…
- Звичайно, можна припустити, що "Шахтар" веде саме таку гру… Без Тайсона "Металіст" виглядатиме слабше – це однозначно. Тож все може бути, хоча не хочеться в таке вірити. А за Девіча справді дуже прикро. Як на мене, це один із найяскравіших футболістів українського чемпіонату, змінив громадянство, щоб виступати за збірну України і доволі успішно це робить. Тож із ним маємо справді парадоксальну ситуацію. Девіч став великою втратою для "Металіста", а якщо й надалі не виходитиме на поле за "Шахтар", то може стати втратою й для української збірної. Це неприємна історія. Відверто кажучи, я не розумію, навіщо гірники придбали за немалі гроші гравця, якому насправді немає місця в команді. А Марко - не той футболіст, якого варто тримати на лаві запасних. Сподіваюся з Тайсоном такого не буде.

Розмовляв Артем Галицький

Источник: Football-Ukraine.com

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.01.2013, 16:07
21.01.2013, 16:07
131561 1 smotrypishy
SER_FOOTBALL
Автор:
(SER_FOOTBALL)
Статус:
Наставник (2072 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть