Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Pro vs Contra

2013-02-12 12:39 Доброго дня, шановні! З відновленням єврокубків відновилась і гаряча дискусія "Хто за кого повинен вболівати". Ну ...

Доброго дня, шановні!

З відновленням єврокубків відновилась і гаряча дискусія "Хто за кого повинен вболівати". Ну або проти кого.

Так от, панове опоненти, ніхто нічого не повинен. Вболівання, підтримка, симпатії - то особистий вибір кожного. І не варто не те що нав'язувати, а навіть закликати підтримувати ту чи іншу команду, або навпаки бажати їй програшу.

От скажіть, ви намагались собаківнику довести, що кішки краще? Чи навпаки? Чи може намагались комусь довести, що мандарини краще ніж кавуни, синій колір краще ніж червоний, а Ані Лорак гарніша за Орнелу Мутті?

Є гарне російське прислів'я "на вкус и цвет товарища нет".  І це правильно. Бо в кожного своє сприйняття, своє бачення, свої смаки, свої вимпатії та антипатії. І марна справа нав'язувати їх іншому.

Тому можна лише пояснти свою позицію без закликів приєднатися чи підписатися. От, наприклад, я буду вболівати за Динамо - для мене це команда №1 вже 25 років. Але я також буду підтримувати Дніпро - бо вони, як і Карпати, наші друзі і мені просто симпатична їх команда. Буду радий і перемозі Металіста - хоч вони і наші внутрішні вороги, але мені теж доволі приємна їх гра. І хоч українців там занадто мало, тут я можу казати що хоч за територіальною ознакою підтримаю харківчан.

А от в протистоянні Шахтар - Боруссія я буду за німців. Непатріотично? Можливо. Але по-перше, я не маю підтримувати команду лише за те, що вона базується в Україні. А по-друге, якось дивно навіть вживати слово "патріотизм" до команди (та її вболівальників, президента), яка асоціє себе не з Україною, а виключно з Донбасом. Подивіться на їх ставлення до Збірної України. Від байдужості до бажання бачити виключно "донецьких" у збірній (або хоча б щоб там не було динамівців).

Колись я підтримував Шахтарв ЄК за часів тренера Прокопенка - тому що "за наших". Але то був зовсім інший Шахтар. Без "Браво, фєдєрація", без "Суркіс всьо купіл", без "гдє Дінамо?" Так, судді "симпатизували" Динамо. І зараз іноді "симпатузують". Але не в такій мірі, як Шахтарю. Але бруду, помиїв, відвертої агресії та підлості збоку донечан було значно менше, ніж тепер.

Тому марно прихильникам Шахтаря чи адептам "єврокоефіцієнтів" наводити аргумент "Шахтар став сильнішим, тому фани Динамо такі агресивні". Ні, справа не у якості гри Шахтаря. Як не шкода це визнавати, але Шахтар справді зараз сильніший. Але хай доводить це грою на полі, а не поза його межами. 

Так сталося, що і в житті Української Держави і у в українскьому футболі все погане асоціюється з Донбасом. Не з Харьковим, Дніпрпетровскьом, Кєвом, Одесою чи Львовом. А саме з Донецьком.

Тому підтрмувати їх я не буду. А ви - як хочете. А краще пораджу (якщо дозволите), подивіться Реал - Манчестер Юнайтед, чого і собі бажаю :)

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.02.2013, 12:39
12.02.2013, 12:39
133362 1 KievTheBest
SergiyS
Автор:
(SergiyS)
Статус:
Эксперт (11531 комментарий)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть