Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ЧСНД: гроші чи футбол

2013-02-19 14:33 Звісно, футболу сьогодні без грошей не буває. Але всім, і українським футбольним функціонерам насамперед, слід пам"ятати, ...

Звісно, футболу сьогодні без грошей не буває. Але всім, і українським футбольним функціонерам насамперед, слід пам"ятати, що гроші без футболу ніхто не відміняв. І коли великі гроші і футбол намагаються поєднати люди, м"яко кажучи, далекі від футболу, можна бути певним, що не у футболі справа.

Здається вболівальницька позиція щодо ЧСНД зрозуміла: переважна більшість - проти.

Причому, категорично. Здавалося б, не викликала сумнівів і позиція ФФУ та футбольних клубів (у нас є свій, конкурентноспроможний чемпіонат, а всілякі об"єднання - фантастика). Правда ця одностайність і непохитність існувала лише до певного моменту.

Щойно представниками Газпрому була озвучина шалена цифра, в 1 млрд долларів, певності у словах наших футбольних босів стало якось меньше. Якось затримтів їх категоричний і впевнений голос. Очевидно, затремтіли і коліна у деяких босів клубних, а в голові увімкнувся калькулятор, видаючи якісь неймиовірні цифри власного зиску. Проте...

Давайте згадаємо про те, жо ініціатором і головним інвестором цього, вже скандального, проекту виступає Газпром. Тобто, структура державна. Люди ж, які сьогодні розпоряджаються грошима газового гіганта - найняті працівники. І звідси, у мене особисто, виникає ряд питань. По-перше, чи не є ця затія намаганням газпромівськими менеджерами, під благопристьойним виглядом, який явно вельми зацікавив кремлівських мужів, "розпиляти" черговий міл"ярд. Страшно уявити, яка частка цієї космічної суми буде розтягнута по чиновницьким кишеням, і скільки залишиться футболу. Якщо так, то чому українська футбольна громада має ставати співучасником банальної крадіжки?

По друге, що чекає ЧСНД у разі, якщо грошу будуть дійсно таки вкрадені, і цікавість до турніру у газпрому зникне разом з грошима. А ваиникне нова ідея. Наприклад, створення спільної армії. І що тоді робити нам, українцям? Знову починати створювати те, що з такими труднощами створювалося від початку 90-х, і досьогодні?

По-третє, що буде у разі того, якщо завтра зміниться керівництво газпрому? Чи, не дай Бог, Кремля?)))) Коли на місце "поціновувачів" футболу прийдуть фанати водного поло, чи гирьового спорту? Чи не чекає у такому випадку ЧСНД доля Кубку СНД?

По-четверте, чи не доцільніше було б реанімувати той самий кубок СНД? Турнір старий, визнаний (хоч і не популярний), не потребуючий міл"ярдів, і не спричиняючий конфліктів ні з УЕФА ні з ФІФА?

І на останок, хотілось би застерегти керівників нашого футбольного господарства. Коли почнеться дерибан газпромівського міл"ярда, вам з того не перепаде НІЧОГО. Не ті люди "гінеро-міллери", щоб з кимось ділитися. Отака їх загадкова "руська" натура, щось пропонувати, а в кишені дулю тримати. То чи варто заради чиєїсь сумнівної авантюри ризикувати тим, що ми усі так любимо і цінуємо - українським футболом? Я певен, воно того не варте.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.02.2013, 14:33
19.02.2013, 14:33
134046 4 vitalikk, Apolo12, RTG, cos86
vsb2002
Автор:
(vsb2002)
Статус:
Наставник (1119 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть