Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про сучасний футбол,або "box-to-box"

2013-03-02 14:54

Особисто я,був прикро враженим інформацією,що Огнен Вукоєвич залишає Динамо.Особливо,не важливо куди він переходить.За чотири з половиною роки вже звик до нього,і якось особливо не уявляв Динамо без нього.І навіть зараз не можу увявити Вуко в іншій футболці.

Але таке життя,потбіно сприймати реальність такою як вона є.

Футбол постійно змінюється,і той хто не встигає за реаліями часу залишається за бортом великого футболу.

Зараз наступив такий час в футболі,що однопланових гравців на полі не має,гравець який може робити тільки щось одне(оборонятися,або атакувати) є не конкурентно здатним.Навіть захисники приймають участь в атаках,центральні повинні вміти розпочати атаку(перший пас),а крайні захисники повинні підтримувати позиційну атаку.Пам"ятаєте,коли Чигринський перходив до Барси,Пепу найбільше подобалося його вміння розпочати атаку,а не вміння захищатися.

Зараз вже майже зникла грань між центральним півзахисниками які тільки обороняються(розташований трішки попереду двох центральних захисників) і атакуючим півзахисником,який грає тільки на креатив.

Сьогоднішній півзахисник - універсал,який повинен і захищатися і атакувати.Подивіться на Англію, де чемпіонат вважається найсильнішим.Я думаю,що там не можливо знайти опорника.Центральний півзахиснк називається box-to-box,тобто гравець який діє від однієї штрафної до іншої.

Подивіться,чому Тимощук програє конкуренцію всім своїм конкурентам Хаві Мартінесу,Швайні,Кроссу,Луісу Густаво бо він може тільки оборонятися. Луі ван Галь пробував його навіть  в захисті,але навиків гри в центрі захисту,чи на правому фланзі оборони йому не вистачало.

Інший приклад Хав"єр Маскерано.В Аргентині,а потім і в Англії(Вест Гем,Лівер) він грав в середині поля.До Англії він разом з Тевесо перебиралися,як зірки першої величини.Але в ПЛ особливих зірок з неба не хапав,і все змінилося на велики розчарування.Вважалося,що головню його проблемою в Британії був клімат,та непристосування до місцевого футболу.Перейшовши до Барси він спочатку теж не вражав,але потім Гвардіола знайшов йому нове місце,де він зміг себе повністю реалізувати

В центрі поля Барселони грає Хаві та Серхіо Бускетс( на підміні молодий Тіаго Алькантра).Обох дуже важко назвати гравцями  першого рівня оборони.Хаві - конструктор всіх атак команди,а Бускетс гравець з яким можна обігратися.

В Реалі з центрі поля грають Хедіра та Хабі Алонсо.Звичайно,вони більше грають на оборону,бо атакуюча лінія Реала і так є великою,але при цьому вони залишаються мастрами першої перадчі та дальніх ударів.В літку Моуріньйо запросив до команди Луку Модріча який повинен був додати швидкості,та збільшити час володіння м"ячем,але зараз він програє конкуренцію,як свого часу програвав і Нурі Шахін

Якщо підводити певні підсумки,то можна сміливо сказати,що час однопланивих гравців вже минув.Гравець середини поля,це насамперд констуруктор.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.03.2013, 14:54
02.03.2013, 14:54
135081 2 max36, sgi
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть