Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Блохін не Особливий

2013-03-04 21:52 Скандальний відхід із збірної і гучні заяви вже в "Динамо". Звинувачення у невдачах команди попередників та ...

Скандальний відхід із збірної і гучні заяви вже в "Динамо". Звинувачення у невдачах команди попередників та гравців і "велика чистка", яка насправді виявилася не настільки вже й великою. І провал...

Що б там не говорили, що будь-якому тренеру потрібно дати час і т. д., і т. п., але будь-який тренер, маючи навіть "таких" виконавців, повинен перемагати "Кривбас" і проходити "Бордо" у Лізі Європи.

"Динамо" Блохіна цього не зробило. І що після цього? "Гравці не виклалися на повну" та "будемо проводити роботу з гравцями"... Гравці, гравці, гравці... А тренер ні при чому?

Вони чимось схожі — обоє харизматичні, обоє роблять гучні заяви і... і все. Моурінью ніколи у поразці не звинуватить свого гравця. Моурінью шукатиме виправдання для гравця, який зробив фатальну помилку у матчі. Майже усі гравці, які працювали під керівництвом Моурінью, відгукуються про нього лише добре. Моурінью вже не потрібно нічого доводити - результати його команд говорять самі за себе. А результати команд Блохіна?

ose-mourinho.jpgose-mourinho.jpg

Скільки можна згадувати вихід з групи з першого місця і чвертьфінал ЧС? Пан Олег сам тоді зізнався, що "фартовий". До того ж тоді й гравці збірної були доволі сильні і суперники не надто. Чим пишатися? Ми розгромили далеко не найсильнішу команду Саудівської Аравії й заледве обіграли Туніс завдяки пенальті Шеви. А стартували ж то з ганьби від Іспанії. Ми пройшли в Швейцарію в 1/8 фіналу. Але пройшли у серії пенальті, де СаШо завжди почувався, як риба у воді. А далі ми зазнали розгрому від Італії. Ні-ні, ми не применшуємо заслуг Блохіна, та все-таки певне "але" у цих заслугах присутнє.

Ну а щодо клубної тренерської кар'єри... Гучні заяви, чистка, підтягування "фізухи" — усі сподівалися побачити навесні замість гравців "Динамо" якихось робокопів... Тільки чомусь після стартових матчів враження такі: Блохін вимучив гравців фізично і загнав їх у тупик тактично. Чому в тупик? Тому що коли продавали Вукоєвича, то всі думали що на місці опорника гратиме молодий Богданов, але... Андрія віддали в "Арсенал". Так "Динамо" залишилися без гравця на позицію, яка є однією з ключових у футболі.

Тим часом тривали пошуки забивного нападника, де фігурували прізвища Сарате з "Лаціо" та Манджукіча з "Вердера". При цьому й досі незрозуміло, що такого у Києві побачили у Мауро, який у римській команді, м'яко кажучи, не виблискував і це дисонансувало із заявами керівництва "Динамо", що потрібен форвард, який би почав забивати одразу. Цікаво, чому чемпіоном Африки, таке враження, Блохін не задоволений. Та й Рубен, який творив дива у "Вільяреалі", у Києві чомусь загубився. Історію з Мілевським і так знають усі. Нападника таки купили. Купили Лукаса з "Карпат". Подивимося, що він покаже.

Варто згадати і про ще один незрозумілий трансфер. Це про Домаґоя Віду — гравця із не найкращою репутацією, за якого таку суму, як "Динамо" (6 мільйонів євро), напевно, погодилися б віддати хіба що "ПСЖ" чи "Анжи". Та й то дуже сумнівно.

Але трансферне вікно закрилося, тож головне, щоб установку на матч гравці виконували. Ага, яку установку? Перебігати суперника? Вибачте, звичайно, але дивлячись на гру "Динамо" навіть не дуже зрозуміло, яку саме тактику використовує ОВБ. Так, він хороший мотиватор, може налаштувати гравців психологічно. Але ж робота тренера полягає не лише в цьому... Навіть Сьомін це знає. Хоча й досі використовує чемпіонство з "Динамо" хтозна якого року як аргумент.

Зате на прес-конференціях Блохін герой і "ніколи ні в чому не винен". Винні усі інші. Навіть журналісти — тут можна згадати його "пресуху", коли він тренував "Москву" або перепалка з телеоперетором на прес-конференції щодо календаря відбору ЧС 2014...

Моурінью теж нерідко провокативно поводиться на прес-конференціях. Але Моурінью актор, стратег і тактик! Одіозна поведінка — це для Жозе частина матчу. Деморалізувати суперника, вселити надію у своїх підопічних. Ви ж, пане Олеже, звикли лише критикувати, а доводити потрібно не лише на словах, а й на ділі. Саме тому ви не Особливий.

oleg_blochin.jpgoleg_blochin.jpg

Брутальний Футбол

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.03.2013, 21:52
bfootball
Автор:
(bfootball)
Статус:
Читатель (0 комментариев)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть