Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Завершення ери Луческу. Що буде далі?

2013-03-07 01:56 Це зараз усі чекають - не дочекаються, коли ж "Динамо" знову стане чемпіоном. Це зараз вже ...

Це зараз усі чекають - не дочекаються, коли ж "Динамо" знову стане чемпіоном. Це зараз вже усім набридло бачити золоті медалі у гравців "Шахтаря". А колись, до 2002-го року...

…До 2002-го було якраз все навпаки. Бо попри перше чемпіонство "Таврії", до згаданого року незмінно чемпіоном ставало "Динамо".

"Шахтар" же, як зараз "Металіст" постійно бронзовий, традиційно завершував "чемпіонські забіги" другим. Не те, щоб це був поганий результат – навіть у Лізі чемпіонів довелося пограти - тоді команду тренував Прокопенко, але... Але гегемонія однієї команди з часом набридає. Усі чекали, коли ж це станеться. Коли команда з Донецька таки очемпіониться.

Сталося це вперше у 2002 році. Але тоді "Динамо" переживало не найкращі часи, перебуваючи у пошуках тренера, та й перевага "гірників" у підсумку склала лише одне очко. Та й якось це чемпіонство у заслугу Невіо Скалі не дуже хочеться ставити, адже на той час він тренував команду лише півроку. Швидше, це чемпіонство було своєрідним сигналом як для "Динамо" (неприємним), так і для власника "Шахтаря" Ріната Ахметова, який прийшов у команду 1996 року (до дій). З 1997 по 2001, тобто п’ять років поспіль "помаранчево-чорні" були другими. Після чемпіонства 2002-го - знову двічі срібні призери. І тоді прийшов Луческу.

Одіозний, який кидався шапками та звинувачував суддів, він одразу ж здобув для Донецька два чемпіонства поспіль. Узагалі ж, за дев’ять проведених Луческу років в Україні "Динамо" ставало чемпіоном лише двічі. У 2007 та 2009 роках. Та й то, у 2009 "Шахтар" втрату чемпіонства сповна компенсував здобуттям єврокубка.

luchesku_1.jpgluchesku_1.jpg

Луческу створив монстра, монстра, якого боялася навіть "Барселона" імені Гвардіоли", і про це неодноразово заявляв сам Пеп, про це говорили вболівальники команди напередодні жеребкування 1/8 ЛЧ (якби вони знали, в якому стані будуть "гірники" тепер). Чому "Барса" боялася? Та тому, що Луческу не лякало грати із "Барсою" у відкритий футбол. І нехай перемог так і не було, але не було через певний брак фарту і брак майстерності у кількох виконавців. А то й через втрату концентрації.

Можна багато говорити про те, що він не купує і не ставить українських виконавців у старті, віддаючи перевагу латиноамериканцям. Але ж якщо б українці грали на рівні з бразильцями, то хіба б селекціонери "Шахтаря" шукали інших виконавців? А те, що Містер правильно виставляє склад і правильно обирає тактику свідчать результати команди. Тобто Луческу все довів не на словах, а на ділі (полі).

luchesku_2.jpgluchesku_2.jpg

У тому, що "Шахтар" стане чемпіоном ще й цього сезону, сумніватися не доводиться. А це вже буде четверте чемпіонство поспіль. Таким чином Мірча Луческу - дворазовий чемпіон Румунії та дворазовий чемпіон Туреччини, стане ще й семиразовим чемпіоном України. На жаль, Лігу чемпіонів виграти так і не вдалося, але Луческу залишить по собі команду, якій це зробити буде цілком до снаги. А таки залишить...

Сайт "Чемпіон" написав: "головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу після програшу "Борусії" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів прийняв рішення по закінченні сезону залишити донецьку команду.

Про це Луческу повідомив своїм помічникам по тренерському штабі на наступний день.

Нагадаємо,що у Мірча Луческу закінчується контракт з "Шахтарем" влітку 2013 року".

Так от, паралелі з Гвардіолою були проведені не випадково. Про "Барсу" імені Пепа згадуватимуть ще дуже довго. Порівнюватимуть з нею наступні покоління команди, як і наступних тренерів із Філософом. Щось підказує, що те саме відбуватиметься і в "Шахтарі".

А тепер про найцікавіше – автор цих рядків ніколи не був прихильником "Шахтаря". У матчах "гірників" з "Динамо" завжди підтримував і підтримуватиме киян, хоча насправді в Україні вболіває узагалі за іншу команду. Але попри те того, що зробив Луческу з "Шахтарем", не помітити не можна. Як і не можна заперечувати того, що завдяки йому рівень чемпіонату України значно зріс і іншим командам є на кого рівнятися. Ви уявляєте, якщо б "Динамо" й досі, не відчуваючи жодної конкуренції, постійно було чемпіоном. Це, напевне, набридло б навіть самим фанам киян. Бо чемпіонство набагато солодше, коли воно здобуто у напруженій боротьбі, та ще й коли вдалося випередити принципового суперника. Словом, дякуємо що тоді, у 2004 році, ви прийшли у "Шахтар", Містере.

ahmetov_luchesku.jpgahmetov_luchesku.jpg

Ну а до "Дніпра", "Металіста" та особливо "Динамо" хочеться сказати, заглядаючи в наступний сезон - вперед у боротьбу за чемпіонство, бо щось підказує, що "Шахтар" без Луческу буде вже не той.

"Брутальний Футбол"

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.03.2013, 01:56
bfootball
Автор:
(bfootball)
Статус:
Читатель (0 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть