Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футбольні варяги на просторах України. Статистика

2013-03-20 11:49



 

 

Легіонери, які прийшли в Україну з ТОП-чемпіонатів

(примітка: вказані трансфери гравців і з нижчих дивізіонів ТОП-чемпіонатів)

Бесарт Ібраімі – з "Шальке" в "Севастополь";
Давід Одонкор – з "Алеманії" в "Говерлу";
Дамьєн Ле Таллек – з "Нанта" в "Говерлу";
Сімон Вукчевіч – з "Блекберна" в "Карпати";
Леван Кенія – з "Шальке" в "Карпати";
Арман Кен Елла – з "Барселони" (мол.

) в "Карпати";
Майкл Одібе – з "Сієни" в "Арсенал";
Абейку Куансах – з "Ніцци" в "Арсенал";
Пеле – з "Мілана" в "Арсенал";
Домінік Адійя – з "Мілана" в "Арсенал";
Давід Таргамадзе – з "Фрайбурга" в "Олександрію";
Пабло Фонтанельо – з "Парми" в "Чорноморець";
Франк Джа Джедже – "Ніцци" в "Чорноморець";
Тайє Тайво – з "Мілана" в "Динамо";
Мігель Велозу – з "Дженоа" в "Динамо";
Лукман Аруна – з "Монако" в "Динамо";
Ніко Краньчар – з "Тотенхема" в "Динамо";
Лукас Перес – з "Райо Вальєкано" в "Карпати";
Браун Ідейє – з "Сошо" в "Динамо";
Марко Рубен – з "Вільярреала" в "Динамо";
Хосе Соса – з "Наполі" в "Металіст";
Дерек Боатенг – з "Хетафе" в "Дніпро";
Нікола Калініч – з "Блекберна" в "Дніпро";
Едуардо – із "Арсенала" (Лондон) в "Шахтар".

Загальна вартість легіонерів українського чемпіонату згідно данних transfermarkt.deскладає - 341,75 млн евро. Найдорожчими легіонерами ліги є: Генріх Мхітарян (17 млн), Тайсон (15), Фернандіньо (14), Срна (12), Тейшейра та Ідейє (по 11 млн).

Найдорожчим гравцем, який коли-небудь був куплений в Чемпіонат України, є мексиканецьНері Кастільо, за якого "Шахтар" заплатив "Олімпіакосу" 20 мільонів євро. От тільки кар'єра у форварда в Донецьку не склалась. Зігравши 12 матчів, в яких забив один гол, він не знайшов спільної мови з партнерами та Мірчою Луческу і був змушений покинути команду. Найдорожчим трансфером на експорт став перехід Вілліана до Анжі. Махачкалінський клуб поповнив бюджет "Шахтаря" на 35 млн євро.

Символічна збірна

Накінець, ми згадали ідею, яку активно обговорювали наприкінці 90-х - на початку 2000-х років: матч між збірною України та збірною легіонерів чемпіонату. Якби задум реалізували в наш час, то команда футболістів-іноземців, за нашою версію, мала б наступний вигляд.

Голкіпер:

Ян Лаштувка ("Дніпро"): серед 4-ох голкіперів-легіонерів УПЛ Ян Лаштувка, без сумніву, досягнув найбільшого успіху. Спочатку свої сили пробував у донецькому "Шахтарі", але закріпитись там не вдалось і після кількох орендних відряджень підписав контракт з "Дніпром", де зараз являється хай і не завжди надійним, та все ж голкіпером №1.

Альтернатива: Мартін Богатінов ("Карпати")

Правий захисник:

Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 1Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 1

Даріо Срна ("Шахтар"): в донецькому "Шахтарі" вважають, що Даріо Срна – один з кращих правих захисників Європи. На рахунок Європи заглиблюватись не будемо, а от те, що Даріо найкращий на своїй позиції в Україні – ні в кого сумніву, напевно, не викликає.

Альтернатива: Крістіан Вільягра ("Металіст")

Центральні захисники:

Папа Гуйє ("Металіст") - Ондржей Мазух ("Дніпро"): Папа Гуйє вже довгий час цементує центр захисту харківського "Металіста" і являється одним з кращих гравців свого амплуа в чемпіонаті України. Сегеналець не безгрішний і може помилитись у відповідальний момент, але хто ж від цього застрахований. Ондржей Мазух перейшов до "Дніпра" з "Андерлехта" і позбавив Хуанде Рамоса серйозної проблеми – пробоїни в центрі захисту дніпропетровців. Непоступливий, стійкий, потужний чех відразу завоював місце в "основі" команди і зараз складно уявити "Дніпро" без цього футболіста.

Альтернатива: Марко Торсіглєрі ("Металіст") – Пабло Фонтанельо ("Чорноморець")

Лівий захисник:

Іван Стрініч ("Дніпро"): хорватський захисник на початку українського етапу кар’єри боровся за місце в основі "Дніпра" з Віталієм Денисовим. Ця конкуренція зробила Стрініча ще сильнішим. Хорват ідеально підходить під футбольну філософію Хуанде Рамоса – швидкий, витривалий, з вмінням підтримати атаку. Не даремно хорватом цікавляться клуби з ТОП-чемпіонатів.

Альтернатива: Вінісіус Фініньо ("Металіст")

Центральні півзахисники:

Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 2Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 2

Мігель Велозу ("Динамо"): португалець – яскравий приклад того, яким у сучасному футболі має бути центральний півзахисник. Велозу корисний як в захисті, так і в атаці; прекрасне бачення поля, наявність першого пасу, потужний удар і, взагалі, футбольний інтелект роблять півзахисника гравцем топ-рівня. Мігель – один з ключових футболістів збірної Португалії, що тільки підтверджує високу кваліфікацію цього гравця.

Джуліано ("Дніпро"): бразилець не завжди помітний на полі під час матчів "Дніпра", але це не означає, що півзахисник випадає з гри. Джуліано виконує величезний обсяг роботи, має лідерські якості, здатний самотужки переломити хід поєдинку. "Дніпро" з Джуліано в складі, і без нього – дві абсолютно різні команди.

Альтернатива: Фернандіньо ("Шахтар") - Клейтон Шав'єр ("Металіст")

Правий півзахисник:

Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 3Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 3

Хосе Соса ("Металіст"): в діях аргентинця завжди відчувається впевненість, солідність. Півзахисник рідко випадає з гри, навіть, коли в команди, в цілому, матч складається не надто успішно. Потужний, з вибуховою швидкістю, прихованим пасом і гарматним ударом Соса швидко прижився в "Металісті". Здатний закрити весь фланг, що тільки додає півзахиснику цінності.

Альтернатива: Лео Матос ("Чорноморець")/Алекс Тейшейра ("Шахтар")

Лівий півзахисник:

Тайсон ("Шахтар"): вболівальники, журналісти, експерти завжди сперечалися, хто ж кращий – Вілліан чи Тайсон? Оскільки перший вже не виступає в чемпіонаті України – Барселосу Фреді автоматично дістаються лаври кращого лівофлангового півзахисника-легіонера за нашою версією. Швидкість, техніка, емоційність, зарядженість на боротьбу роблять Тайсона тим легіонером, якого можна приводити в приклад всім іншим імпортним гравцям.

Альтернатива: Леван Кенія ("Карпати")

Центральний атакуючий півзахисник

Генріх Мхітарян ("Шахтар"): вірмен став справжнім відкриттям чемпіонату України. На початку своєї кар’єри у "Шахтарі" використовувався наставником більше на позиції опорного півзахисника, але Луческу швидко виправився і почав використовувати Мхітаряна там, де Генріху грати найкомфортніше – ближче до атаки. Молодий гравець віддячив за довіру і став ключовим футболістом "гірників", а в цьому сезоні зарекомендував себе ще й як вправний бомбардир.

Альтернатива: Семір Штіліч ("Карпати")

Форвард:

Браун Ідейє ("Динамо"): динамівська селекційна стріла не завжди влучає в ціль, але у випадку з придбанням Брауна Ідейє вона поцілила у самісіньку "десятку". Нігерієць – один з кращих нападників чемпіонату України, що й підтверджується його бомбардирською статистикою.

Альтернатива: Джонатан Крістальдо ("Металіст")

Тренер:

Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 4Футбольні варяги на просторах України. Статистика - изображение 4

Мірча Луческу: румунський фахівець прийшов у чемпіонат України тоді, коли на футбольних просторах нашої країни була гегемонія київського "Динамо". Але Луческу зміг побудувати в Донецьку команду, яка не тільки залишила за спиною одвічного ворога на внутрішній арені, а й добилась визначного як для України успіху в єврокубках. Саме Мірча Луческу ввійде в історію нашої країни як перший тренер, якому вдалось здобути євротрофей для незалежної України.

Альтернатива: Хуанде Рамос

Источник: UA-Футбол

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.03.2013, 11:49
20.03.2013, 11:49
136574 0
S_LEX
Автор:
(S_LEX)
Статус:
Наставник (2068 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть