Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Дооб'єднувались! Підсумки україно-російського турніру

2013-07-09 16:16 Розпіарений масово-тренувальний спаринг закінчився скандалом. Газпромівські боси отримали перший урок, чому не варто проводити спільний чемпіонат.  ...

Розпіарений масово-тренувальний спаринг закінчився скандалом. Газпромівські боси отримали перший урок, чому не варто проводити спільний чемпіонат. 

"Обьединяться! Нам нужно обьединяться. Хотя бы на почве футбола" (Геннадій Орлов, коментатор)

Запопадливі слова, які, напевно, роздратували чи не кожного свідомого українця, прозвучали в ефірі першого поєдинку між "Динамо" і "Зенітом". В принципі, прозенітівського коментатора, який уславився своїми регулярними фейлами і заангажованістю, серйозно не сприймають навіть у Росії. Однак цього разу він якісно виконав свою роботу - відверту пропаганду чогось більшого, ніж об'єднаний турнір чи навіть об'єднаний чемпіонат. Північний сусід вперто лізе цілуватися, розімкнувши смертельні обійми. Але - баста, достатньо лірики! Пропоную по пунктах пройтися основними подіями Об'єднаного турніру.

Відвідуваність. Можна було б впевнено сказати, що аргумент організаторів, мовляв, "ностальгійні" матчі збиратимуть повні стадіони, луснув, наче мильна бульбашка, якби не останній матч турніру. У Києві на "Динамо" - "Спартак" прийшла 51 тисяча глядачів. Натомість решта поєдинків милували око антипатиків "об'єднання" помітними залисинами на трибунах. До прикладу, "Донбас Арена" зібрала на матчі проти "Спартака" і "Зеніта" відповідно 24 і 23 тисячі глядачів, що практично вдвічі менше, ніж на матчі минулого сезону з "Іллічівцем". А ось візит українських клубів у Москву, на стадіон імені Стрєльцова, спонукав піти на футбол ще меншу аудиторію: "Спартак" - "Динамо" переглянули близько 10 тисяч, "Спартак" - "Шахтар" - лише 6-8 тисяч (за різними оцінками). Ну а антирекорд поставив спаринг "Зеніта" із "Шахтарем" на стадіоні "Динамо" імені В. Лобановського - близько 4 тисяч вболівальників.

"Хіба було б краще, якби ми грали в Марбельї без вболівальників, при порожніх трибунах?" - дуже резонно зауважив наставник "Спартака" Валерій Карпін. В плані підготовки клубів до нового сезону Об'єднаний турнір справді став вартісною знахідкою. Але не більше! Не потрібно будувати від нього місточки до "світлого майбутнього", про яке так розпинався в ефірі "петросян" Орлов.

Найкращий матч. Хоча наш вчорашній співрозмовник Василь Рац виділив перемогу "Динамо" над "Спартаком" на "Олімпійському", справжній трилер відбувся двома днями раніше, коли команди Блохіна і Спаллетті розіграли блискучий трилер - 3:3. Тут було все, починаючи від великої кількості забитих м'ячів, і закінчуючи ефектним порятунком динамівців за лічені хвилини до фінального свистка. Проте вистачало матчів, які нічим не відрізнялися від рядових поєдинків УПЛ чи РПЛ. Обидва спаринги першого туру, а також матч між "Шахтарем" і "Спартаком" у Донецьку відверто розчарували.

Розчарування. Пояснення того, що команди виглядали "важко", дуже просте - міжсезоння. У першому турі проблеми з темпом і витривалістю були у всіх чотирьох клубів. З кожною наступною грою "Зеніт", "Спартак" і "Динамо" додавали у кондиціях і взаєморозумінні своїх ланок, тоді як віз "Шахтаря" продовжував стояти непорушно. Новачки команди - Фред і Нем не надали грі команди очікуваної стрункості, під час атак "гірників" відчувався страшенний дефіцит ідей. Здебільшого усе зводилося до неймовірних слаломів Тайсона, який прагнув самотужки обіграти увесь захист суперника, або навісів-прострілів від Срни. Ще Дуглас Коста розряджав свою гармату, але його удари, як правило, блокувалися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Де той "Шахтар", який вмів елегантно і невимушено підібрати ключі до воріт практично будь-якого суперника? Його не стало. Після відходу одразу трьох лідерів атаки - Вілліана, Фернандінью та Мхітаряна - Луческу змушений робити перезавантаження, а для цього знадобиться деякий проміжок часу. Саме вмінням якомога скоріше впоратися з таким копітким процесом і вимірюється клас та майстерність тренера. До речі, не завадив би "Шахтарю" і забивний форвард. Команда роками потерпає від його відсутності, але поки голи кувала вищезгадана трійця, епічні промахи сходили Луїсу Адріано з рук. Тепер же кожен новий кікс дев'ятого номера сприймається прихильниками "Шахтаря" вдвічі болісніше.

Скандали. Ну й хіба може обійтися україно-російське протистояння без шкандалю? Звісно, ні. Ось послідовно викладені основні пункти суперечливих подій та заяв...

- Матч другого туру "Шахтар" - "Спартак" супроводжувався грубою грою обох команд, що спричинило масове з'ясування стосунків ще в першому таймі після іскри, яка пробігла між Тайсоном і Тіно Костою. Згодом найбільше грішили некоректною грою Срна і Кіріл Комбаров.

- Під час цього ж поєдинку фан-бригади "Шахтаря" і "Спартака" спільно виступили проти вболівальників київського "Динамо". На словах, звісно ж.

им часом ультрас "Динамо" дотримали свого слова і повністю проігнорували Об'єднаний турнір.

- В ефірі матчу "Зеніт" - "Динамо" Геннадій Орлов виголосив вже згаданий у вступі спіч про "об'єднання", а згодом неодноразово трактував рішення рефері Євгена Арановського, як лояльність до співвітчизників. Мовляв, "да что тут докажешь - арбитр-то украинский, хе-хе".

- Тренер дитячої футбольної школи "Зеніт-84" Сергєй Вєдєнєєв назвав київське "Динамо" "пародією на команду".

- У перерві матчу "Динамо" - "Спартак" фанатам москвичів добряче дісталося від кийків і чобіт українського "Беркута", хоча вони, як бачимо з фото, не перебирали методами, щоб спровокувати українців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- На останніх хвилинах цього поєдинку, пропустивши м'яч від Інсауральде, Шовковський встряв у сутичку зі спартаківцями, які намагалися якомога скоріше доправити м'яч у центр поля, щоб розпочати нову атаку.

Слова. "Я все ж не можу зрозуміти, як це все виглядатиме, як усе це організують. Просто візьмуть і зруйнують те, що будувалося упродовж 20 років? І збудують такий чудовий світ, де не буде бідних" (Максим Калініченко про чемпіонат СНД)

"Ми провели найбільш слабкий поєдинок за останні роки, навіть не знаю, за скільки років" (Мірча Луческу після поразки від "Спартака")

"Я взагалі не маю поняття, про що мова. Що за турнір, що за регламент, скільки команд? У мене є завдання - підготувати команду до сезону, я думаю тільки про це" (Олег Блохін) 

Висновок. Плюс турніру виявився в тому, що клуби отримали змогу підготуватися до нового сезону в умовах, наближених до "бойових", а вболівальники побачили це на власні очі. Мінус - у занадто великій заполітизованості матчів, що провокувало жорстку гру на полі, трибунах і у ЗМІ. Тепер нарешті можна зітхнути з полегшенням - повертається рідний чемпіонат, а там і єврокубки не за горами.

Автор Олег Бабійhttp://football24.ua/blogs/showBlog.do?doobyednuvalis_pidsumki_ukrayinorosiyskogo_turniru&objectId=165717

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.07.2013, 16:16
THEBEST1990
Автор:
(THEBEST1990)
Статус:
Наставник (1392 комментария)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть