Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Легенда "Карпат": Луческу і Морозов - два чобота пара

2013-09-16 21:47 Вчинок головного тренера «Шахтаря» Мірчі Луческу став однією з найрезонансніших подій минулого вікенду. "Футбол Україна" нагадує, ...

Вчинок головного тренера «Шахтаря» Мірчі Луческу став однією з найрезонансніших подій минулого вікенду. "Футбол Україна" нагадує, що після закінчення матчу у Львові, румун демонстративно відмовився потиснути руку Олександрові Севидову.

Цей «фінт» не залишив байдужим ані футбольних експертів, ані простих уболівальників.

З цього приводу висловився і легендарний ветеран «Карпат» Ігор Кульчицький.

- Дуже негативний епізод, - каже легендарний у минулому капітан "Карпат". - Це елементарна відсутність виховання. Схоже, що Мірча Луческу не поважає людей, не поважає українців. Так не можна. Як би не закінчилася гра – перемогою чи поразкою, - якщо тобі подають руку, то треба відповісти.

Все інше – це зневага. Коли «Шахтар» програв «Дніпру», то Рамосу румунський тренер руку потиснув. Рамос вважається солідним тренером, європейського рівня. Якби він і тут не потиснув руки, то це був би значно гучніший скандал.

А хто такий Севидов? Молодий тренер, українець, який щойно починає працювати. Тож вважаю, що КДК ФФУ неодмінно повинно покарати Мірчу Луческу за таку поведінку. Він повинен офіційно вибачитися в пресі, на телебаченні. Бо такі речі неприпустимі.

- Регламент не передбачає офіційних вибачень. Зате передбачає штраф в розмірі 5 тисяч гривень…

- Та що йому ті гроші? Плював він на 5 тисяч. Ми говоримо про культуру, про виховання. Як Луческу ставиться до тренерів? Він зневажає усіх. Румун зобов’язаний вибачитися перед Севидовом. Нехай Луческу вибачиться і скаже, що погарячкував після матчу…

- Футбольний експерт Сергій Морозов сказав, що поведінка Луческу зумовлена діями гравців «Карпат», які, мовляв, дуже грубо грали. На носі, мовляв, Ліга чемпіонів...

- Думаю, що гравці «Шахтаря» поводять себе так само, як і їхній тренер. А «Шахтар», перепрошую, не фолив? Не грав грубо? А як Кучер ззаду в’їхав в Гладкого, як Тайсон зрубав Голодюка, як себе поводили інші донеччани? А Каніболоцького не можна було виганяти за фол на Страшкевичі?

Це ж був фол останньої надії, чи ні? Їм було просто соромно програвати. Футбол – це не балет, боротьба в таких матчах виходить на перше місце. Тому я категорично не погоджуюся з Морозовим стосовно того, що грубо грали лише «Карпати».

Порушували правила обидві команди. Була жорстка боротьба і мені здалося, що «Шахтар» грав брудніше за «Карпати». А щодо коментарів Морозова в цілому, то окрім відрази вони в мене інших емоцій не викликають.

Хіба не огидно, що Сергій Морозов фразою «Я б сам не потиснув руку тренеру, який на всю країну в ефірі лаявся»?

Тим самим Сергій Юрійович фактично закликає інших тренерів свідомо порушувати Регламент, тоді як його син - ніхто інший, як голова КДК, гарант дотримання цього Регламенту, іншими словами. Може, їм варто спочатку сімейну нараду провести?

Стосовно лайки, то повторюся – футбол не балет, і хто хотів чути не лише Севидова, той почув і те, як на весь стадіон лаявся Луческу. Проте такі експерти аналізують вибірково, односторонньо, хороводять лише там, де їм вигідно. Гидко це. Недарма ж цього експерта називають Павликом Морозовим нашого футболу.

В 1990-му році, коли «Карпати» грали у Львові зі смоленською «Іскрою», на стадіоні підняли синьо-жовтий прапор. І коли команди збиралися вийти на поле, тренер «Іскри» Морозов закотив істерику : «Нікагда я нє вивєду сваю каманду под етім флагом».

Це чув весь стадіон. А тепер цей патріот на всю країну розказує як і кому себе поводити. Треба ж мати якусь самоповагу.

- Морозов навів приклад відомих тренерів, які також відмовлялися від рукостискання…
- То що, Луческу повинен брати з них приклад? Є культура виховання, а є відверта зневага. А ще є регламент, де чітко вказано – тренери повинні потиснути один одному руку. Інша річ, якби Севидов не підійшов до Луческу. Порядна людина себе так вести не може.

ua-football.com

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.09.2013, 21:47
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть