Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо: 5 стадій горя і чому з Блохіним на тренерському посту доведеться змиритися

2013-09-18 09:27 В кінці 1960- х американський психолог Елізабет Кюблер – Росс розробила свої знамениті «п’ять стадій горя» ...

В кінці 1960- х американський психолог Елізабет Кюблер – Росс розробила свої знамениті «п’ять стадій горя» .

Ви цілком могли про них чути , вони зовсім прості : спочатку заперечення , потім гнів , потім угода , потім депресія , і, врешті -решт , прийняття . Не кожен страждаючий доходить до кінця , не кожен проходить всі стадії в такій послідовності , але якщо ви розумієте , на якому етапі зараз знаходиться роздавлена горем людина поруч з вами , вам легше йому допомогти.

Або хоча б не заважати.

Наприклад , спостерігати за ситуацією в київському « Динамо» з моделлю « п’яти стадій горя» набагато цікавіше. Я знаю кілька десятків людей , що рвуть на собі реальні та віртуальні волоссини вже який вікенд , – і , здається , потихеньку навчаються розрізняти , хто з них на якій стадії знаходиться.

Майже всі вболівальники вже пройшли етап заперечення – це коли « ні-ні , з Блохіним ми приречені на успіх , що за скепсис , потерпіть , і прикрі непорозуміння припиняться ». Для багатьох залишився позаду і другий етап – етап гніву. На цій стадії існування проблеми вже визнається , але викликає гостре і бурхливий роздратування – а , головне , винуватим в проблемі стає хтось інший. «Це нечесно , цього не повинно було статися! » У проблемах киян епохи Блохіна , наприклад , були винні судді , збірна , графік телетрансляцій , російськомовні диктори стадіону , табло «Донбас – Арени » і навіть творці аматорських передматчевих роликів.

Дехто застряг на цьому етапі зовсім вже грунтовно , але в цілому більшість знайомих мені динамівців пройшло і цю стадію , і наступну за нею , третю. Угода – це коли приречений пацієнт намагається запропонувати щось світові натомість , щоб врятуватися. Наприклад , пообіцяти « каждий день ходити в церкву , кааждий день». У випадку вболівальників «Динамо» виглядати це може , наприклад , ось так .

Четверта стадія – депресія. Проблема визнана , «1 очко в матчах з конкурентами» , «Блохін – не тренер » , катастрофа неминуча. Cтрах , відчай , відраза в цей момент досягають свого піку. Саме тут зараз знаходиться більшість моїх динамо- знайомих. Все безпросвітно , виходу немає – скільки б сумних статусів , агресивних обіцянок , їдких жартів про головного тренера , захисників або клубу в цілому ти не залишив після чергової невдачі «Динамо».

Так не можна жити нескінченно , тому п’ята стадія – прийняття . Змиріться : Блохін неминучий. Блохін не піде і його не звільнять. «Динамо » гратиме якось так щонайменше до кінця сезону. Поступово де в чому будуть якісь результати. Хтось з новачків буде час від часу корисно феєрити. Когось із середняків УПЛ кияни винесуть з розгромним рахунком . З кимось із аутсайдерів несподівано зіграють внічию. Нікуди не випаде з першої четвірки , звичайно. Вийде з групи Ліги Європи , вилетить в наступному раунді плей – офф або через один – від клубу з менш гучним ім’ям , але краще поставленою грою.

Блохін неминучий – від нього не можна вилікуватися або прооперуватися . Це все метастазуючий динамівський дух , і Блохін є його невід’ємною частиною.

Він в кожному органі і множиться безконтрольно , як сім віце -президентів , незалежно від того , потрібно це цьому органу чи ні. Це неоперабельна стадія , і все зайшло надто далеко.

Блохін не піде сам . Він пройде цей шлях до кінця. І , до речі , багато хто з нас , поставивши себе на його місце , зробили б те ж саме.

По-перше , це мрія його життя – як будь-якого плоть від плоті динамівця , що взявся тренувати. (Андрій Шевченко , до речі , теж адже гольфом тільки час гає до тих пір, поки не отримає тренерську ліцензію – так що будьте готові. ) По-друге , він просто зобов’язаний досягти успіху в « Динамо» , інакше його кар’єра упреться в глухий кут. Блохін поставив все на «Динамо » і не має права повернутися звідти на щиті – його на ньому просто нікуди буде винести .

Український ринок тренерських вакансій дуже вузький. У половину топ -клубів Блохін просто не може піти , ще одному навряд чи буде потрібний. Все інше – нижче ватерлінії , а Блохін – не Дем’яненко , за «Волинь » не візьметься . Ну хіба що « Чорноморець » залишився , але там -то якраз Блохін з Балем вже бували. У збірній теж поки зайнято , та і якщо б було вільно , після торішнього відходу та при новому керівництві його туди не покличуть. В Росії він провалився , у Греції – хіба що в ПАОК , де товариш і шанувальник Іван Саввіді . Або в Азербайджан , слідом за Сьоміним. Або до Туреччини , в « Газіантепспор » , стати вічним кошмаром Мілевського.

Загалом, закінчуємо блазнювати : очевидно , що Блохіну-невдасі з « Динамо» йти за великим рахунком нікуди . А ось перед Блохіним-переможцем відкриті якщо не всі, то дуже багато доріг . Не важливо , чи вірить він сам в те, що сьогодні в команді дуже багато новачків , завтра занадто мало важливих українців , а післязавтра їх же вже занадто багато. Вам шістдесят , ви нарешті очолили клуб вашої мрії , і там у вас раптом не склалися справи . Ваші дії ?

І так, Блохіна ніхто не звільнить . Принаймні , в цьому сезоні. Ігорю Суркісу точно так само немає ким замінити Блохіна , як Блохіну від Суркіса нікуди йти. Ось і зустрілися дві самотності . За Блохіним в черзі немає нікого . За ним – порожнеча , відкритий і лякаючий космос , де блищать далеко холодним світлом зірки тренерського цеху . Правда , під зірок доведеться переробляти консервативну структуру клубу. Зірки можуть піти в самий невідповідний момент , як Сьомін , коли їх покличе дійсно рідний чи топовий клуб . Із зірками взагалі доведеться все робити інакше – спілкуватися , домовлятися , міняти їх один на одного. Крім того , рекордні покупки цього літа були зроблені під Блохіна , відповідно до його уявлення про те , хто і де «Динамо » потрібен – а зіркам можуть знадобитися інші .

Має статися щось дійсно надзвичайне – не поразка і не місце в таблиці , – щоб Олег Блохін позбувся своєї посади . Змиріться і навчіться з цим жити . Вам стане трохи легше.

 

ua.tribuna.com

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.09.2013, 09:27
18.09.2013, 09:27
154967 3 AHATOM, malkyt, kapelan48
Yakubik
Автор:
(Yakubik)
Статус:
Опытный писатель (272 комментария)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть