Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Петиція української футбольної громадськості до FARE та FIFA на захист українських історичних символів

2013-09-28 17:16 Незважаючи на те, що вчора організація FARE, до якої так безапеляційно прислухається FIFA, від гріха подалі, ...

Незважаючи на те, що вчора організація FARE, до якої так безапеляційно прислухається FIFA, від гріха подалі, видалила зі свого сайту методичний матеріал, в якому ведеться перелік заборонених символів, знаків тощо, українські вболівальники вирішили йти до кінця у питанні захисту власної історії, культури та духовності.

Як наслідок, було вирішено направити до секретаріатів двох організацій наступний документ:

Петиція За виключення з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ прапору ОУН-УПА, банерів із зображенням С.Бандери та Р.Шухевича, а також геральдичного знаку «Галицький лев».

Виконавчому директору 
«Футбол проти расизму в Європі»
Піару Поваре,
Копія:
Президенту Міжнародної федерації футболу
Йозефу Блаттеру

Згідно інформації, яка розміщена на сайті «Футбол проти расизму в Європі» (ФАРЄ), в буклеті, що містить образливі та дискримінаційні символи, значаться: червоно-чорний прапор (прапор ОУН-УПА), банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича, а також геральдичний знак «Галицький лев», який підписаний як символ 14-ї гренадерської дивізії Ваффен СС «Галичина».

Ми вважаємо, що ФАРЄ було невірно поінформовано та введено в оману заангажованим та упередженим підходом осіб, які мають особисте негативне ставлення до перелічених історичних постатей, що і стало причиною включення вище вказаних символів та постатей до списку заборонених.
Варто зазначити, що:
Під час Нюрнберзького трибуналу, який давав оцінку і виносив вирок злочинам нацизму та їх організаторам, ОУН і УПА не були включені до переліку організацій та структур, що співпрацювали з гітлерівським режимом, отже, прив’язувати ці структури та їх керманичів до нацизму є, з правової точки зору, недоцільно.

На міжнародному рівні в жодній державі Світу не було на офіційному рівні засуджено дії ОУН і УПА, як не було засуджено Степана Бандеру і Романа Шухевича.
За українським законодавством керівників українського визвольного руху та структури ОУН і УПА визнано борцями за незалежність України. Це вказано в чинному нині Указі третього президента України Віктора Ющенка. 

Галицький лев – Золотий лев з трьома коронами в середині трикутного щита на синьому тлі. Цей лев ніби то є частиною символіки дивізії «Галичина». Цей геральдичний символ насправді є нічим іншим, як гербом Галицько-Волинського князівства.
Зазначена символіка не перебуває в Україні в списку заборонених, так само вона не є забороненою в інших державах і, з точки зору європейського права, не відноситься до нацистських символів.

Визначаючи ці символи забороненими, ФАРЄ порушує принципи міжнародного права ООН Пункту 3 «Невтручання  у справи, які є внутрішньою компетенцією держав», та Статтю 19 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права ООН, який гарантує право безперешкодно дотримуватися своїх поглядів та право на вільне вираження  свого погляду.

З огляду на вищенаведені факти, просимо Вас прибрати вказану символіку з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ, створеному за результатами моніторингу ФАРЄ, у зв’язку з недоцільністю та правовою необґрунтованістю.

https://docs.google.com/forms/d/12smmopTP5v2992ii_Zlay3-AF1KhEj88OLUrZ31aMNw/viewform?edit_requested=true

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.09.2013, 17:16
sins
Автор:
(sins)
Статус:
Начинающий писатель (173 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико - : - 16 апреля 22:00
Барселона ПСЖ - : - 16 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть