Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Нарешті за 23 роки і до цього дійшли

2014-03-18 10:47 Україна має намір підготувати позов до Росії про повернення вкладів Ощадбанку СРСР. "Йдеться про валютні цінності, ...

Україна має намір підготувати позов до Росії про повернення вкладів Ощадбанку СРСР.

"Йдеться про валютні цінності, які Російська Федерація отримала за правом спадщини від Радянського Союзу, йдеться про ті вклади колишнього Державного ощадного банку, які Російська Федерація фактично станом на 1 січня 1992 року не повернула на баланс державного Ощадного банку України.

Це близько $80 млрд без будь-якої індексації", - сказав Петренко.

Україна також має намір претендувати на нерухоме майно за кордоном, у якому розміщуються дипломатичні організації, на повітряні та морські судна, які були власністю СРСР, та інші об'єкти.

Наприкінці минулого року Петренко разом з Арсенієм Яценюком та Іриною Луценко зареєстрували в Раді проект постанови з вимогою до уряду відновити переговори з Росією про повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку СРСР.

У пояснювальній записці до документа повідомляли, що на рахунках жителів України в Ощадбанку СРСР станом на 1 січня 1991 року було 84,3 млрд рублів. Депутати запропонували Кабміну виставити рахунок на цю суму уряду Росії (у доларах США за курсом Держбанку СРСР на цю дату, тобто більш ніж $130 млрд).

Впевнений буде позов в міжнародні інстанції (не виплатить росія ці кошти добровільно). Процес цей довгий. Можливо і не всі кошти будуть виплачені, але й частина коштів - це величезна сума.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.03.2014, 10:47
18.03.2014, 10:47
172507 1 sw68
Andy_IF
Автор:
(Andy_IF)
Статус:
Наставник (4956 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 1 : 0   18 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть