Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Олег Лужний: "Я ще років п’ять тому говорив, що в нашому елітному дивізіоні має бути 12 клубів."

2014-05-02 17:08 Колишній тренер "Таврії" Олег Лужний розповів про своє теперішнє життя, оцінив ситуацію в українському чемпіонаті та ...

Колишній тренер "Таврії" Олег Лужний розповів про своє теперішнє життя, оцінив ситуацію в українському чемпіонаті та розповів в якій команді він би хотів працювати.

- "Таврію" ви покинули майже рік тому. Уже скучили за роботою, за ритмом життя футбольного тренера та пов’язаним із цим адреналіном?

  • Не думаю, що за таким ритмом, який у мене був в "Таврії", можна скучити.
Нікому такого ритму я не побажаю. Кримчани погано ставляться до нас. Тим паче, що я із Західної України. Вони нас просто ненавидять.

*- Тобто, ще рік тому відчували неприязнь від місцевих жителів? * - Так, відчув. І не тільки в цьому справа. Скільки років Україна незалежна? 23 роки. За цей час ви знаєте скільки тренерів змінилося у "Таврії"? 23 чи 24 наставники. Це ж, мабуть, про щось свідчить.

- Взагалі, за футболом не сумуєте?


  • Перші півроку, до грудня навіть не думав про роботу. А зараз уже відійшов, міг би попрацювати.

- Отримували якісь пропозиції?


  • Так, отримував. Два російські клуби кликали і одна команда із елітного дивізіону в Швейцарії.

- До слова, не часто українських фахівців кличуть іноземні клуби. Як гадаєте чому?

  • Щоб отримати пропозицію від іноземного клубу, мабуть, треба мати ім’я, проявити себе у якості футболіста. Як іноземці будуть кликати того, кого не знають? Ось хто із наших тренерів може отримати запрошення від іноземного клубу?

- Коли отримуєте запрошення, на що перш за все звертаєте увагу?


  • Найголовніше – це завдання команди. Не просто грати в чемпіонаті, а претендувати на Лігу Європи чи Лігу чемпіонів. Гравці потребують стимулу, просто так грати не можна. Ну, і сама команда має значення.

- Країна має значення?

  • Безперечно має. Не бачу змісту їхати в Узбекистан чи в якусь таку країну. Ось який зміст працювати в Азербайджані, як це робить Сьомін? Не знаю…

- І коли ви можете повернутися на тренерську лаву?


  • В мене є люди, які займаються цим питанням. Коли працевлаштуюся – точно сказати не можу.

- В українському чемпіонаті хотіли би ще попрацювати?

  • Україна – моя батьківщина, безперечно, мені цікавий наш футбол. Прикро, що зараз така ситуація склалася. Ніхто не знає, яким буде наступний чемпіонат, скільки команд гратиме.

- Ситуація в нашому футболі не проста. Лише кілька команд не мають фінансових проблем…

  • Чув, що Ігор Михайлович Суркіс заявив, що в чемпіонаті може бути 10 команд. Я ще років п’ять тому говорив, що в нашому елітному дивізіоні має бути 12 клубів. У деяких команд не має ні полів, ні інших умов для виступів в Прем’єр-лізі. Навіщо такі клуби в еліті? Якщо в клубу є інфраструктура, будь-ласка в еліту. Невже не можна побудувати такий стадіон, як в Запоріжжі. Там є усі умови для проведення ігор. Сама арена не велика і коштує вона 15-20 мільйонів. Якщо президент клубу хоче, аби його команда виступала в еліті, то нехай побудує хоча б такий стадіон. Але не усі так роблять. Приміром, в Кривому Розі взагалі немає умов. Сам стадіоні збудований ще перед другою світовою війною. Кому потрібен такий футбол? Краще менше, але якісніше. Маєш стадіон, маєш бюджет – грай в Прем’єр-лізі. Для гарантії того, що клуб не зникне, нехай відкриє депозитний рахунок, покладе на нього 20 мільйонів і спокійно виступає. А то "Арсенал" просто розбігся, нікому-нічого не заплативши. Це ж смішно, такого не може бути у 21 столітті.

- Якщо зменшити кількість команд, то в деяких регіонах може взагалі не бути великого футболу. Не усі президенти готові витрачати гроші на першолігові команди…

  • Я ратую за якість, а не кількість. Щоби грати в Прем’єр-лізі, потрібно відповідати певним вимогам. Інакше буде безлад. Не можуть команди із елітного дивізіону приймати суперників на смішних стадіонах. Візьмімо Луганськ. Дуже багатий регіон, там багато мільярдерів. Вони накрали купу грошей завдяки луганській землі. А стадіон за 20 мільйонів побудувати не можуть. Керівництво держави повинно змушувати олігархів витрачати гроші на спортивну інфраструктуру. Вони ж розбагатіли на цій землі і повинні щось віддати взамін. А команді не потрібні захмарні бюджети, маючи 12-15 мільйонів, будь-яка команда може виступати в Прем’єр-лізі. Невже для олігарха це такі великі гроші? Та вони мільярдами гроші крадуть. Збагачуються на нашій землі, а на спорт грошей не дають. Тому і дитячий спорт в такому жахливому стані.

- Матчі якого чемпіонату вас найбільше цікавлять?


  • Дивлюся тільки ігри чемпіонатів Англії та Іспанії.

- А за українським чемпіонатом стежите?


  • Переглядаю цікаві ігри.

- Що скажете про виступ київського "Динамо" у цьому сезоні?


  • Це не моя справа говорити про "Динамо", на це є президент клубу.

- А вам до вподоби гра киян?

  • Залишу свою думку при собі. Скажу лише, що четверте місце в чемпіонаті для "Динамо" - це навіть не біда. Відповідного слова навіть не вигадали ще.

Источник http://football24.ua/

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.05.2014, 17:08
02.05.2014, 17:08
176870 0
Boris67
Автор:
(Boris67)
Статус:
Наставник (4091 комментарий)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 4
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть