Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футбольні фанати. Єдині, як і Україна?

2014-05-03 13:00 Київ – Футбольні фанати київського «Динамо» зібрали 33 тисячі гривень для фанатів зі сходу України. Майже ...

Київ – Футбольні фанати київського «Динамо» зібрали 33 тисячі гривень для фанатів зі сходу України. Майже 18 тисяч вони вже передали вболівальникам, які в силу політичних обставин залишились без роботи або ж постраждали під час сутичок. Поставивши громадянську позицію на перше місце, футбольні вболівальники оголосили перемир’я між клубами, яке іноземні експерти називають унікальним явищем не лише в українському футболі, але й у європейському.

Із часу початку Майдану вперше про свою позицію футбольні фанати київського «Динамо» заявили 12 грудня, під час матчу Євголіги проти віденського «Рапіду». Тоді вони розгорнули два банери: на одному з них різко висловились на адресу «Беркута», а на іншому написали: «Нам потрібна європейська весна». І саме цей банер можна було трактувати не лише як футбольне, але й як політичне гасло на підтримку Євромайдану. Згодом, 21 січня, з’явилась заява про готовність захищати Євромайдан, після якої фанати київського «Динамо» вже офіційно брали участь у протестах. Сьогодні ж між футбольними фанатами України триває безстрокове перемир’я. Згідно цього перемир’я на виїзних матчах ніхто нікого не «накриває» (не б’є – ред.), тобто жодних сутичок навіть між ворогуючими клубами.

«Просто так на це дивитись ми не мали права. І коли потрібно було об’єднатись заради якихось дій, ми об’єднувались, бо так наша ефективність збільшувалася. Якщо треба допомога в якому місті, ми допомагаємо, й інші клуби теж намагаються це робити. У всіх були однакові погляди під час революції. Навіщо нам зараз між собою ворогувати, якщо в нас є спільний ворог?» – каже вболівальник київського «Динамо» Валерій.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.05.2014, 13:00
03.05.2014, 13:00
176942 1 jekaonelovefcdk
PravuJ
Статус:
Опытный писатель (427 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть