Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

За крок до мрії...

2009-11-13 19:54 Олексій Михайличенко. Фото: turnir.com.ua 14.ноя. 20:00 Греция – Украина Завтра головна команда країни проведе перший поєдинок ...

Олексій Михайличенко. Фото: turnir.com.ua

14.ноя. 20:00

Греция – Украина

Завтра головна команда країни проведе перший поєдинок у двобої зі збірною Греції за право участі на ЧС-2010. До Вашої уваги прев’ю цього протистояння.

Цифри

Дотепер збірні України та Греції зустрічалися між собою чотири рази. Двічі перемогу святкувала наша команда (одну з них - на полі суперника), по одному разу грала внічию та програвала. З тих часів у складі нашої команди залишилося п’ять гравців, серед яких і Андрій Шевченко, який пам’ятає, як забивати цьому супернику. У греків з Україною грали лише Карагуніс та Харістеас.

Втрати

У нашої команди серйозна втрата одна - не зіграє Сергій Назаренко, справжній мозковий центр нинішньої команди. Слід відзначити й відсутність у списку Михайличенка травмованого Шовковського, але навряд Олександр грав би з перших хвилин.

Проблеми греків значно серйозніші - за тиждень до поєдинку Рехагель втратив одразу двох правих захисників - Пацацоглу та Сейтарідіса. Крім того, в афінському матчі не зіграє й лівий крайній Торосідіс. Голкіпер Халкіас, хавбек Макос та, напевно, ключовий гравець грецької збірної Георгіос Карагуніс тільки-но повернулися до складу після різного роду пошкоджень, а от Йоанніс Аманатідіс відновитися не встиг - у форварда були проблеми з хрящем у коліні, тож довелося терміново робити операцію.

Тактика

Оскільки перша гра відбудеться в Греції, слід очікувати від Михайличенка побудови 4-3-1-2, де безпосередньо в центрі поля ми побачимо потужний «руйнівний кулак» Тимощук-Гай-Ротань, а також одного яскраво вираженого плеймейкера, прізвище якого, принаймні зараз, відгадати складно. Стосовно нападу та останнього рубежу, то все цілком зрозуміло; в обороні ж, фактично, єдиним питанням є те, хто зіграє по центру в парі з Чигринським.

В рідних стінах типова контратакувальна команда Греції буде змушена грати першим номером. Втім, весь відбірковий шлях Тео Рехагель використовував схему 4-3-3, тому це не повинно стати проблемою для його підопічних. Тим паче, що саме в лінії атаки він має чи не найбільший вибір. В ролі вінгерів, вірогідно, виступлять Самарас та Салпінгідіс, безпосередньо ж на вістрі - Теофаніс Гекас, кращий бомбардир відбору у європейській зоні, на рахунку якого 10 м’ячів. Цікаво інше: шість із них він забив в останніх трьох матчах, коли суперниками представників Еллади були команди Молдови, Латвії та Люксембургу… Крім того, цього року Теофаніс жодного разу не виходив в стартовому складі свого «Байєра». Чи настільки страшним є грек, наскільки його малюють? Відповідь не за горами.

Стосовно ж лінії оборони, внаслідок відсутності провідних флангових гравців, її вигляд буде експериментальним, проте пара центральних Морас-Кір’якос, що грають в провідних європейських чемпіонатах, сумнівів не викликає. Не виключені несподіванки і з воротарською позицією, а от з півзахистом все зрозуміло - який би він не мав вигляд, це найсильніша ланка грецької збірної.

Психологія

За рідким виключенням, гравці обох команд поважають одне одного, цілком визнаючи силу майбутнього суперника. Як лідери збірних, так і переважна більшість букмекерських контор вважають, що шанси команд на перемогу у протистоянні 50 на 50.

Грип і холод

На теренах нашої країни наразі епідемія грипу, тому гравці обох збірних пройшли вакцинацію. Втім, це не єдина болюча для гостей тема - погода в Донецьку 18-го листопада не обіцяє бути гостинною. Та форвард греків Георгіос Самарас переконує: навряд мороз чи сніг вплинуть на результат матчу - переможе той, хто буде краще готовий.

Ключові слова

«Безперечно, ми бажаємо лише перемоги. Але також дуже важливо зберегти свої ворота «сухими» - з огляду на це, 0:0 в Афінах не стануть для нас провалом», - говорить півзахисник грецької збірної Костас Кацураніс. «З моменту останнього потрапляння Греції на чемпіонат світу пройшло 16 років. Ми дуже хочемо подарувати країні велике свято», - додає Георгіос Самарас.

«Чи влаштує нас нічия в Греції? Дізнаємося лише по закінченні другого матчу», - зізнається головний тренер збірної України Олексій Михайличенко.

Орієнтовні склади (версія turnir.com.ua):

Греція: Цорвас, Вінтра, Кір’якос, Морас, Спіропулос, Папастопулос, Кацураніс, Карагуніс, Салпінгідіс, Самарас, Гекас
Україна: П’ятов, Кобін, Хачеріді, Чигринський, Ракицький, Тимощук, Гай, Ротань, Алієв, Шевченко, Мілевський

14 листопада, Афіни, Олімпійський стадіон, 20:00.

Артем Светлов

P.S. Україна!!!Вперед!!!Слава Україні!Героям слава!!!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.11.2009, 19:54
13.11.2009, 19:54
19199 0
Jekka
Автор:
(Jekka)
Статус:
Наставник (4665 комментариев)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть