Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Десять причин, з яких "Динамо" має перемогти "Шахтар"

2015-06-04 12:13 Сьогодні кияни та донеччани зустрічаються у фіналі Кубку України Сьогодні на НСК "Олімпійський" відбудеться фінальна зустріч ...

Сьогодні кияни та донеччани зустрічаються у фіналі Кубку України

Сьогодні на НСК "Олімпійський" відбудеться фінальна зустріч Кубку України, в якій "Динамо" та "Шахтар" посперечаються за останній трофей сезону. Хоча в цьому протистоянні важко визначити фаворита, Еспресо.TV віднайшло десять серйозних, та не дуже, аргументів на користь київської команди.

Порадувати глядачів

Фінал Кубку України за старою традицією повернувся на НСК "Олімпійський". Тому сьогодні підтримка більшості глядачів на трибунах буде за "Динамо", а "Шахтарю", як завжди, влаштують "гарячий" прийом. Тож кияни не повинні розчарувати своїх фанів та мають подарувати їм ще одну перемогу над принциповим суперником з Донецька.

Провести з гарним настроєм відпустку

Цього сезону динамівці нарешті здобули довгоочікуване чемпіонство та повернули собі золоті нагороди після шестирічної перерви. Але "Шахтар" має нагоду покласти до київської "бочки меду" "ложку дьогтю" – та виграти в останньому матчі сезону кубок. Тож, аби їхати у відпустку зі стовідсотково гарним настроєм, футболістам "Динамо" потрібно лише вигравати.

Зробити довгоочікуваний "золотий дубль"

Якщо команда Сергія Реброва сьогодні переможе "гірників", вона зробить "золотий дубль" – коли команда за сезон стає одночасно чемпіоном та володарем Кубку країни. Востаннє таке досягнення киянам вдавалося далеких вісім років тому – у сезоні 2006/07. Причетним до того успіху був і Ребров, який тоді ще відстоював честь "Динамо" безпосередньо на полі.

Зберегти перевагу за кількістю здобутих кубків

"Динамо" та "Шахтар" – два найтитулованіші клуби країни. І якщо за чемпіонськими званнями кияни мають суттєву перевагу – 14 комплектів золотих нагород проти дев'яти у "Шахтаря", то за кількістю здобутих кубків країни між клубами панує майже рівність. Динамівці мають десять трофеїв, а "гірники" всього на один менше. Тож киянам, аби зберегти перевагу, необхідно сьогодні здолати переслідувачів.

Довести, що наша молодь не поступається іноземним талантам

Два провідні українські клуби обрали принципово різні шляхи комплектації складів. Якщо "Шахтар" й надалі робить ставку на легіонерів, передовсім – бразильців, то "Динамо" все більше довіряє місцевим виконавцям. Відібравши у донеччан чемпіонство, молоді кияни вже довели, що вони не гірші за іноземців. Тепер це потрібно підтвердити. У виграші зостанеться не лише столичний клуб, але й національна збірна, яка завжди відчуває гострий дефіцит талантів.

Остаточно перетворити Луческу на "клієнта" Реброва

Очоливши наприкінці минулого сезону "Динамо", Сергій Ребров одразу довів, що для нього не існує авторитетів. Без будь-якого досвіду самостійної роботи молодий тренер зумів здобути титул. У кубковому фіналі він переграв не абикого, а "хитрого лиса" Луческу та його "Шахтар".

Румуну вдалося взяти реванш у "виставковому" суперкубку країни, але найзатятіші дуелі цього сезону виграв знову Ребров. В чемпіонаті країни "Динамо" перемогло донеччан в першому колі, а в другому – досягло сприятливої для себе нічиєї.

Привітати тренера з днем народження

Напередодні фіналу - 3 червня - Сергій Ребров відсвяткував свій 41-й день народження. Звичайно, найкращим подарунком від футболістів для очільника "Динамо" буде перемога в Кубку України. Від традиційної у таких випадках вітальної краватки тренеру від команди Ребров, безсумнівно, відмовиться, адже краваток він не носить.

Влаштувати достойні проводи Ярмоленку

Лідер атак киян Андрій Ярмоленко вже не один рік перебуває "на олівці" у провідних клубів Європи, але лише напередодні цього міжсезоння півзахисник категорично заявив, що йому пора змінити команду. З "Динамо" він нарешті здобув жадане чемпіонство і може йти з почуттям виконаного обов'язку. Тож партнерам потрібно влаштувати лідеру належні проводи – цілком можливо, Ярмоленко сьогодні зіграє за "Динамо" останній матч.

Помститися за "Дніпро"

Не секрет, що вболівальники "Динамо" та "Дніпра" найкращі друзі. Коли дніпропетровцям заборонили грати у Лізі Європи у рідному місті, домашньою ареною для них став столичний НСК "Олімпійський". Київські ультрас справно заповнювали фан-сектор, у якому вони, зазвичай, підтримують динамівців і гучно вболівали за "Дніпро".

Але зрештою дніпропетровці залишились без жаданої перемоги у єврокубковому фіналі, срібних нагород чемпіонату та путівки до Ліги чемпіонів. Відібрав у "Дніпра" її саме "Шахтар". Тому "Динамо" сьогодні має помститися за друзів.

Виявити справжній професіоналізм

Напередодні фіналу Сергій Ребров хвилювався за належне налаштування своїх футболістів, які достроково здобули чемпіонство та минулі три тижні перебували у святковому настрої. Але тренер висловив сподівання, що "Шахтар" для динамівців є належним подразником, який примусить їх показати на полі максимум. Тож гравці "Динамо" мають сьогодні довести, що вони таки справжні професіонали.

ДМИТРО МАРЦЕНИШИН http://espreso.tv/

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.06.2015, 12:13
04.06.2015, 12:13
208265 1 ShadeAlix
KontuR
Автор:
(KontuR)
Статус:
Начинающий писатель (91 комментарий)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 3

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть