Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чи будемо грати з Польщею 4 на 4?

2009-12-09 15:38 11 грудня УЄФА остаточно визначить кількість українських міст (чотири або два), які зможуть прийняти матчі фінальної ...

11 грудня УЄФА остаточно визначить кількість українських міст (чотири або два), які зможуть прийняти матчі фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а розраховують на це Київ, Донецьк, Львів і Харків. Наразі європейські футбольні чиновники остаточно дали добро тільки столиці України. (Причому ще не відомо остаточно, чи дозволять саме Києву проводити вирішальний поєдинок Євро-2012). Відповідальні за організацію турніру українські чиновники переконують, що УЄФА ухвалить позитивне для України рішення. Які успіхи зможе представити Україна керівникам європейського футболу та які «камені спотикання» залишаються у підготовці до турніру?

Львів не вкладається у графіки
Одне з чотирьох міст, яке претендує на те, щоб приймати Євро-2012, - Львів. Рівень підготовки тут найгірший, констатують експерти. І на підтвердження свого висновку зазначають, що термін здачі нового стадіону перенесли з грудня 2010 на серпень 2011 року, за даними місцевої кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук.
Влада робить добру міну при поганій грі, коли мова йде про підготовку Львова до футбольного чемпіонату. Адже на жодному з об’єктів не видно кінця.  Скажімо, у мерії заявляють, що будівництво стадіону ведеться згідно із графіками. Насправді, місто відстає на два місяці та ще досі неготові робочі креслення. Вартість стадіону приблизно сягне понад 600 мільйонів євро.
Керівник області Микола Кміть каже, що стадіон і «Міжнародний аеропорт Львів» за рівнем підготовки до Євро-2012 вже виключено із червоної зони ризику. Львів має реконструювати злітну смугу і збудувати новий пасажирський термінал. Роботи уже розпочались. На будівництво львівського летовища держави виділила майже 29 мільйонів гривень.
А ще до Євро 2012 місто має вдосконалити транспортну мережу, збудувати місцеві і міжнародні дороги, обладнати пункти пропуску на кордоні, усучаснити медичні об’єкти. На сьогодні на різних стадіях завершення перебувають 60 готелів.  Потужну готельну інфраструктуру міста й області позитивно оцінив офіційний представник УЄФА.
Найбільша проблема Харкова - готелі
Харків - ще одне з чотирьох українських міст, стосовно яких УЄФА не сказало останнього слова. Козир, який приберегли тут до засідання головного футбольного європейського органу – стадіон «Металіст». Минулої суботи реконструйовану арену відкрили. Це другий стадіон в Україні, після «Донбас-Арени» у Донецьку, який можна назвати спортивним комплексом преміум-класу, придатною для таких турнірів, як Євро-2012, повідомляє харківська кореспондентка Радіо Свобода Юлія Журавльова. Оновлений «Металіст» за деякими показниками навіть перевищує вимоги УЄФА, стверджують місцеві спортивні чиновники. Потужність освітлення футбольного поля ледь не вдвічі більша за норми. Сама споруда розрахована на землетрус потужністю у 8 балів. Конструкції настільки міцні, що дозволяють розмістити на собі ще й купу обладнання, розповідає головний архітектор проекту Олександр Чуб. Особлива гордість стадіону - спайдер-камера, що дозволяє виводити на екран будь-які фрагменти гри. Таку камеру сьогодні має лише один стадіон України — харківський «Металіст».
Якщо невеличкі готелі на 30-50 місць поступово вводять в експлуатацію, то відсутність 5-зіркових номерів дуже турбує чиновників. За вимогами УЄФА, до червня 2012 року Харків повинен мати 1245 номерів у 5-зіркових готелях, поки-що - лише 300.
До «червоної картки» від УЄФА справа не дійшла
Завдяки зрушенням у підготовці Україні вдалося вдруге здобути право на проведення Євро-2012, наголосив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс. Хоча раніше чиновники УЄФА показали за рівень підготовки «жовту картку».
«Ми вдруге виграли турнір. Чому вдруге? Тому що було рішення виконкому від 13 травня – тобто у травні нам не вірили. Не вірили в те, що ми спроможні (організувати турнір). Але той прогрес, який, очевидно, настає (коли всі владні структури об’єднують свої зусилля), свідчить – після пред’явлення нам «жовтої картки» ми нарешті схаменулися і почали працювати», – сказав президент Федерації футболу України. Найменше критики з боку представників УЄФА викликає підготовка спортивної інфраструктури до чемпіонату Євро-2012 – передусім, стадіони. (Щоправда, одна справа - вже готові до матчів найвищого рівня арени у Донецьку та Харкові, а інша річ – стадіон у Львові, який відкриють у кращому випадку за півтора роки). А готелі – одне з найслабших місць в організації першості. Хоча міністр сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зазначив Радіо Свобода, що і в цьому питанні гострої критики з боку футбольних ревізорів зараз не лунає.
«7300 номерів необхідно. Київ сьогодні вже гарантував більше 90%, а до 2012 року - буде стовідсотково забезпечений необхідною кількістю номерів для прийняття фінального матчу ЄВРО-2012. Таким чином, я сподіваюся на позитивне рішення УЄФА 11 грудня, яке підтвердить 4 приймаючих міста і фінал в місті Києві», - сказав Юрій Павленко.
Гроші на Євро-2012 є
Не менш оптимістично налаштований і віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, який запевняє, що гроші на Євро-2012 є. «Механізм випуску спеціальних цінних облігацій уряду практично на 3 роки до 2012 року працює. Згідно цього механізму уряд вже залучив зараз близько 700 мільйонів гривень. І планується розміщення облігацій до кінця року», - сказав Іван Васюник.
Поки що УЄФА не сумнівається лише у здатності Києва прийняти учасників та гостей ЄВРО-2012. Хоча гарантій, що столиця точно стане місцем проведення фінальної гри турніру, досі немає. Міністр з регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда вважає, що найкращу футбольну команду Європи визначать саме у Києві. «В Києві проблем немає з НСК «Олімпійським». Зараз ми виходимо на такий ступінь виконання робіт, що дає нам повну впевненість у належному завершенні».
Відповідальні за організацію в Україні Євро-2012 мають завдячувати не собі, а бізнесу за те, що цей турнір в України не відібрали, зазначає спортивний оглядач і телеведучий Ігор Мірошниченко. «Якщо не влада (вони не особливо переймаються цим), то, я думаю, що бізнес, хай він не зовсім легальний, але він дуже зацікавлений в тому, щоб саме в їхніх містах відбувався чемпіонат ЄВРО-2012. Тому, я думаю, що зусиллями бізнесу підготовка України до ЄВРО відбудеться добре», - зазначив Ігор Мірошниченко.
Засідання Виконавчого комітету УЄФА планують почати в четвер, 10 грудня, на португальському острові Мадейра, триватиме воно й наступного дня 11 грудня. Тоді ж, відразу після засідання, приблизно на 13:15 за київським часом, запланували прес-конференцію, де й оголосять вердикт стосовно кількості українських міст-господарів 2012. А президент УЄФА Платіні ще до засідання пообіцяв приїхати до Києва на презентацію символу Євро-2012. Вона відбудеться 14 грудня на Михайлівській площі у Києві.

 Радіо Свобода

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.12.2009, 15:38
09.12.2009, 15:38
21075 0
Garrok
Автор:
(Garrok)
Статус:
Наставник (4658 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 2 : 0   19 апреля 22:00
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть