Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Геть руки від Фоменка

2015-11-22 12:56 Зараз йде широка дискусія на різних рівнях стосовно роботи головного тренера збірної України Михайла Фоменка та ...

Зараз йде широка дискусія на різних рівнях стосовно роботи головного тренера збірної України Михайла Фоменка та подальшої пролонгації його роботи в національній команді

Претензій смак. Хтось не задоволений грою збірної, вимагаючи щоб збірна грала в більше атакуючий футбол. Комусь не подобається, що тренерський штаб не довіряє молодим гравцям.

Давайте просто буде реалістами. Фоменко другий тренер в історії збірної, який за двадцять років вивів національну команду на континентальний форум. Звичайно, що велике « мерсі» ми повинні сказати іншому Михайлу – Платіні за його реформу з збільшенням кількості учасників ЧЄ

На даний час наша збірна просто не може грати в яскравий атакуючий футбол. Насамперед тому, що немає відповідних гравців. Якщо бути чесним перед собою, так в нас в країні 2.5 гравці, які можуть грати якісно на атаку першим номером. Про що мова, якщо проблема форварда стоїть дуже гостро. Всі нападники, яких може викликами тренерський штаб – скоріше «роботяги», ніж «забивали».

Те саме, стосується і позиції атакуючого півзахисника. На жаль, не має вибирати з кого. Є Безус, але він дуже не стабільний і не завжди має місце в основі Дніпра. Є Малиновський, але він теж не стабільний. Матч в Львові проти Словенії показав, що до рівня збірної йому далеко.

З кого вибирати ??? Звичайно, що Сидорчук чи Гармаш це вимушена міра.

Подивіться на наші провідні клуби. Атакуючими гравцями в більшості своїй є легіонери. Всіх кого можна застосувати з українців – тренерський штаб використовує

Завжди так було, що наша збірна грала в захисний футбол. Можливо, що певним виключенням часи Калітвінцева та Маркевича, які намагалися поставити збірній атакуючу гру, але, на жаль, по різних причинах в них не вийшло.

Навіть в самі зіркові часи, під час кваліфікації до ЧС 2006 та власне на самому Мундіалі, наша збірна завжди грала від » печки». Тоді, це всім подобалося.

Ще один приклад. Нещодавно Дніпро грав в фіналі ЛЄ. Так, до цього фіналу команда Маркевича, дійшла завдяки грі другим номером. Минулого року в основному складі команди з Дніпропетровська виходило більшість українців. І трикутник опорників в центрі поля Ротань – Федорчук- Канкава не викликав ні в кого таких нарікань.

Якщо вже Фоменко такий поганий, так на кого його можна замінити:

  1. Мирон Маркевич. Мирон Богданович вже далеко не молодий. Навіть деякі матчі Дніпра пропускає через особисті причини. Чи зможе він поставити атакуючу гру команді, якщо не має відповідних виконавців? Відповіді це питання однозначної не має . В 2010 році склад збірної був сильніший, так гостро не стояла проблема форварда. Сьогодні серед атакуючих гравців тільки Ярмоленко та Коноплянка. Далеко так не заїдеш

  2. Роман Григорчук. Я бачив багато матчів Чорноморця під керівництвом Романа Йосиповича. Також, бачив всі матчі його Габали в ЛЄ. Можу сказати, що його команди теж завжди дуже закриті, які грають через швидкий вихід в атаку та стандарти. Тобто, умовний футбол Фоменка майже нічим не буде відрізнятися від футболу Григорчука. Правда новому тренеру буде потрібно час для того, щоб увійти в курс справи.

  3. Юрій Вернидуб. Дуже багато вболівальників в захваті від прогресу Зоря. Я б не був такий категоричний. Звичайно, що Юрій Миколайович дуже хороший тренер, який зміг перетворити Зорю на сильну команду. Але це тільки на рівні ЧУ. Давайте просто будемо чесними перед собою. Якби в нас чемпіонат залишився на минулому рівні, і грав Металіст, Арсенал, Металург Донецьк, Кривбас, Севас, Таврія, Іллічівець кращих часів, я думаю, що рівень команди з Луганська був би 7-12 місце без шансів на євро зону і ми б ніколи не дізналися б про талановитих молодих гравців з Луганська та їхнього тренера .Вийшов Малиновський в суботу на останні 10 хвилин. 4 втрати м»яча. Як результат – навіть не попав до заявки на матч –відповідь. Вийшов Караваєв- просто злякався стадіону та суперника. Я, наприклад, на впевнений, що з Юрієм Вернидубом ми змогли б обіграти Білорусь чи Македонію. Де гарантії, що він просто не злякається і потягне цей рівень ?

  4. З»являються чутки про Шевченка. Однозначно, щось сказати важко. Я думаю, що збірна це не поле для випробувань.

  5. Іноземний спеціаліст високого рівня до нас теж не приїде, через складну політично- економічну ситуація, і я думаю, що зараз не особливо час запрошувати іноземця.

  6. Я думаю, що можна теоретично можна говорити про Леонід а Кучука, але він ніколи не працював з збірними. Це тренер, який вміє ставити гру команід, дуже тонкий тактик, але, я так думаю, що збірні це не його. Йому потрібна щоденна робота тому, що він футбольний архітектор, конструктор, а не тренер, який може вижимати краще в одному конкретному матчі.

Звичайно, що хотіти завжди потрібно кращого, але, на даний час особливої альтернативи Михайлу Івановичу Фоменко просто не має. Це не тільки стосується роботи на ЧЄ, але і подальшої кваліфікації до ЧС

Всі ці закиди, які лунають на адресу головного тренера скоріше варто віднести до проблем сучасного українського футболу, а гра збірної вже є наслідком цих проблем.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.11.2015, 12:56
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть