Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

В очікуванні збірної Польщі Выбор редакции

2016-04-04 13:27 Дуже ретельно слідкую за польським футболом, як за чемпіонатом, так і за збірною країни. Навіть маю ...

Дуже ретельно слідкую за польським футболом, як за чемпіонатом, так і за збірною країни. Навіть маю певний досвід співпраці з тамтешніми спортивними виданнями. Хочу спробувати поділитися власними враження та спостереженням про суперника збірної України на ЧЄ в Франції

Можливо, цей матеріал є трішки передчасним.

Але, можливо, мої думки та спостереження змусять подивитися на суперника більш ширше.

Тренер:

"Кадра" дуже довго шукала свого тренера. Приходили люди, які мали великі плани, які мали власний погляд на футбол, які хотіли перебудувати збірну під себе, але в них нічого не вдалося. Реально збірна змінилася з приходом Адама Навалки. Як по мені, це дуже розумний та цікавий тренер, який на відміну від попередників не почав вигадувати велосипед, а просто почав використовувати всі сильні якості та сторони гравців, які є в його розпорядженні.

Іншими словами, за приклад він взяв приклад дортмундської "Борусії", де не останню роль відігравали польські легіонери. Вся гра збірної підстроєна під швидкий вихід з оброни в атаку, де в центрі мінімальна кількість дотиків, швидкі фланги, можливо навіть стандарти. В такій ситуації Левандовський, Піщек та Блащіковскі відчувають себе, як риба в воді. Принципи такої гри в них відточенні до рефлексів.

Вважаю, Навалку дуже сильним тренером, який не намагається все руйнувати і будувати по –своєму. Він просто дуже раціонально використовує весь матеріал, що має під рукою. Змушуючи гравців команди грати в зрозумілий для них футбол.

Варто додати, що Адам Навалка дуже довго йшов до таких результатів. В Польщі його називають людиною, яка працює 24 години на добу. Величезний вплив на нього мала робота помічником в тренерському штабі нідерландського тренера збірної Польщі Лео Бенхакера.

Склад:

Я вважаю, що в поляків доволі міцний склад. В кожній лінії є гравці, яких можна назвати лідерами ланки. Але з іншої сторони, залежність від цих лідерів – також величезна. Якщо хтось не грає з провідних гравців –це велика проблема.

На позиції голкіпера Навалка має дуже гарний вибір : цілий ряд польських голкіперів виступає в провідних чемпіонатах Європи. Не думаю, що той же Щесни з «Роми» чимось поступається нашому П’ятову чи Бойко. А ще є досвідчений Боруц, Титонь, Фабіанскі.

Лідером захисту є гравець «Торіно» Каміл Глік. Таких в Німеччині називають шефом оборони. Це така польська відповідь Хачеріді. Дуже сильний захисник тактично грамотний, дуже гарно грає головою біля обох воріт. Якщо не помиляюся, в минулому сезоні став кращим бомбардиром Серії А серед захисників забивши – 11 голів. Не дарма за повідомленням ЗМІ ним дуже серйозно цікавиться «Баварія».

Лідером півзахисту можна сміливо назвати одноклубника Коноплянки Гжегожа Крихов’яка. Крихов'як –це насамперед фізична міць, м’язи, боротьба. Можливо він не такий технічний, тактично грамотний, але після себе він залишає спалену землю, де живого нічого не залишається. Справжній «підбудь», який може бути небезпечний в чужій штрафній. Минулого року самі він забивав в фіналі ЛЄ «Дніпру».

Особливого представлення Роберт Левандовский не потребує. Дуже сильний нападаючий. Головне – залишити його без простору, не дати можливості розбігтися та грамотна підстраховка. Відбір до ЧЄ:

Дуже важливо, що поляка відчули запах крові. Кадра перемогла ЧС німців. Думаю, що після таких перемог – впевненість в власних силах просто величезна. Поляка побачили та відчули власну силу. Психологічної ями в них точно не буде.

З Німеччиною Польща разом грали в відборі. Тому мають наглядні знання про стальні та сильні сторони один одного. Особливого вивчення та представлення не потребують

Дуже важливо, що Польща грала в одній групі з Шотландією та Ірландією, що буде дуже важливим в матчі проти Північної Ірландії. За стилем гри, ці команди дуже схожі за собою. Проповідують суто англійський стиль футболу з довгими передачами та великою кількістю навісів . Можна навіть сказати, що полякам та німцям буде простіше адаптуватися до гри проти Північної Ірландії, ніж українцям.

Якраз виходить так, що стиль гри Польщі дуже не зручний є для британських команд. Вони не люблять всієї цієї швидкості, переходу з оборони в лічені дотики.

Слабкі сторони :

  1. Польща так само, як і Україна не особливо має багато варіантів тактик. Приблизно завжди один і той же футбол.

  2. Польща там само, як і Україна має залежність від своїх лідерів. Будь –яка відсутність провідних гравців – ослабляє команду.

  3. Є проблемні позиції в захисті. Насамперед, партнер Гліка по центру оборони та лівий захисник. Васілевскі з Лестера вже 36 по лівому захиснику ще важче. Напевно, проблемною варто вважати позицію в центрі поля. Окрім Крихов’яка там нікого немає

  4. Команда дуже погано грає першим номером.

Сильні сторони:

  1. Наявність в команді ряду гравців, які грають в провідних чемпіонатах. Їхній досвід може бути дуже корисним на Євро.

  2. Наявність в складі одного з кращих форвардів Європи Роберта Левандовськго

  3. Наявність своєї чітко поставленої гри.

  4. Атака команди діє дуже сильно та злагоджено. Якщо помиляюся саме поляки забили найбільше м»ячів в відборі. Правда, варто сказати, що в них в групі був лівий Гібралтар, але вони також забили тричі німцям з її Хуммельсами та Ноєрами.

  5. Психологічно зараз команда на підйомі. Насамперед, завдяки дуже вдалому відбору, де команда відчула свою силу.

Очний матч: Ми дуже схожі, але і ми і різні по своєму. Обидві команди дуже погано грають першим номером, майже не вміють атакувати позиційно, захищаються кількісно, грають через швидкий вихід з оброни на стандарти.

В нас однозначно краще середина поля, в нас кращі фланги атаки( але не дуже сильно), в нас сильніший захист, але ми не маємо і близько такого нападаючого, як Роберт Левандовський. Напевно, варто тут говорити, що тренерську дуель. Вважаю, тут досвід Михайла Івановича повинен переважити.

Прогноз:

Думаю, що найбільш важливо не давати полякам простору. Змусити їх битися об наші захисні муру, таким чином звільняючи простір для наших швидких флангових футболістів. Якраз в’язати, грати персонально, нервувати суперника команда Фоменка вміє дуже гарно. Дуже важливо не пропустити першим швидкий гол, який дозволить полякам грати в їхній улюблений футбол.

Орієнтовна заявка :

Голкіпери: Фабіанскі( Суонсі), Щесни ( Рома), Боруц(Борнмут) Захисники: Піщек( Борусія Д), Глік( Торіно), Соломон( Кальярі), Паздан( Легія), Рибус( Терек), Вовжиняк( Лехія),Єджейчик( Легія), Лук ( Османлиспорт) Півзахисники: Гросицький ( Ренн), Блащіковскі ( Фіорентина), Вшолек( Еллас Верона), Зелінський ( Емполі), Крихов’як( Севілья), Капустка( Краковія), Єдловіч( Легія), Мачунскі ( Вісла) Нападаючі: Левандовский( Баварія), Мілек( Аякс), Теодорчкик( Динамо Київ)

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.04.2016, 13:27
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть