Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Перед початком сезону, або враження після зборів. Выбор редакции

2016-07-12 14:06 Завдяки клубному ютуб –каналу мав можливість спостерігати за частиною підготовки улюбленого клубу до нового сезону, а ...

Завдяки клубному ютуб –каналу мав можливість спостерігати за частиною підготовки улюбленого клубу до нового сезону, а саме за спарингами. Для мене в товариських матчах ніколи не був важливий результат. Більше увагу звертаєш на гру команди, тактичні нововедення, форму гравців та гру новачків. Давайте про все попорядку

В порівнянні з минулим сезоном в тактичних побудовах команди нічого не змінилося.

«Динамо» продовжує грати в свій звичний футбол. Команда намагається контролювати м’яч, застосовує доволі високий пресинг в центрі поля, виходить із оборони через фланги та підключенням центральних півзахисників до атак другим темпом. З часів Рауля схема гри залишилася без змін. Тут немає нічого дивного, тому що клуб перейшов на загальну стратегію гри. Але ніяких заготовок, ніяких нових комбінацій я не побачив. Вся атака через індивідуальну майстерність наших гравців, та помилки суперника.

На жаль, залежність від Андрія Ярмоленка тільки росте. Це яскраво видно по якості гри та результатам. З ним та без нього – це абсолютно різні команди. В провалі на Євро збірної України є один важливий момент – Ярмоленко більш за все залишиться в Києві. Думаю, що після Євро не знайдеться клубу, який буде здатний заплатити скільки хоче «Динамо». Зараз навіть розмов немає. Писали про черговий інтерес від «Евертона» та «Шельки», який шукає заміну Сане. Думаю, що це не серйозно.

Лякає форма Сергія Рибалки. Це ключовий гравець в тактичних побудовах Сергія Реброва. Але ще починаючи з весни Рибалка перебуває не в кращих кондиціях. Товариську гру проти румун провалив, на Євро взагалі не грав, зараз нагадує бліду тінь самого себе кращих часів. Думаю, що якщо все буде продовжуватися більше ігрового часу матиме Микита Корзун.

Радує, що нарешті почав нагадувати себе Євген Макаренко. Склалося враження, що саме його Ребров награє в основі. Скажу, що Макару по сила витіснити Антунеша із основи. Тільки б здоров’я не підводило.

Взагалі не зрозумів навіщо на збори було везти більше 30 –ти гравців. Це вже не конкуренція, а явний перебір. Замість того, щоб нормально готуватися до сезону, все перетворилося на війни виживання. Невже не було зрозуміло, що Коваль, який останній час був без ігрової практики поки не може конкурувати із основними голкіперами «Динамо»? Чи навіщо черговий раз дивитися на Селіна? Що нового там можна побачити? Андрієвський, якщо ще брати виступи за «Металіст», вже напевно раз 8 їде з першою командою на збори. Але так і не може закріпитися в основі. Можливо тут питання не в тренерах, а самому гравцеві? Йому вже 22 роки. Для дублюючого складу він вже не підходить, а до першої команди явно не дотягує. Можливо більше доречною буде оренда в такому випадку.

Де наші орендовані гравці? Мбокані, Беланда, Кравець так і з’явилися в разташуванні команди. Хоча це гравців клубу. Наскільки я знаю, орендні умови в них були розраховані до 1 липня. Зараз вже майже середина місяця. Я так зрозумів, що Ребров не особливо розраховує на цих гравців. Але того ж Кравця внесли до заявки на сезон. Не шукайте тут логіки.

Взагалі не переконали новачки. Не знаходжу нічого в Гладкому, Громову та тому ж Федорчуку, який повноцінно в команді із літа. Вони точно не сильніші від тих гравців, які вже є в команді. Федорчук за манерою гри дуже схожий на Буяльського. В такому випадку не розумію, навіщо нам Федорчук??? Є власний вихованець, який не поступається в індивідуальних якостях, до того ж він набагато молодших, може ще прогресувати. Гладкий нічим не переважає Теодорчика та Мораєса, а Громов виглядає не сильніше навіть від М’якушка.

З молодих гравців найбільше враження залишили Павло Лук’янчук та Зураб Очігава. Якщо не помиляюся, так це той Очігава, який виступав з «Іллічівець». Свого часу в дебютному сезоні першості Ю -19 «Динамо» суперничало за золоті нагороди саме із «Іллічівцем», де грав Зураб. Із тією динамівської молоді в Києві вже майже нікого не залишилося( покоління Чумака, Бурди, Харатіна, Яремчука), а гравець» Іллічівця» перебуває на зборах «Динамо». Вміють в нас працювати із молодими гравцями… Позиція захисника – дуже важлива, тут потрібно мати досвід та впевненість у власних силах. Думаю, що для обох найкращим варіантом була б оренда в один із клубів УПЛ. Достатньо ігрової практики в першій команді «Динамо» вони точно не матимуть, а сидіти в дублі вже немає сенсу. Досвід Харатіна, Яремчука та багатьох інших показує, що потрібна оренда. Також хороше враження залишив Артем Беседін. Він для мене завжди був гравцем штрафного майданчика, але динамівські тренери розгледіли в нього крайнього форварда. Місцями виходить. Не вистачає навиків. Теж думаю, що оренда буде більше корисна, ніж протирання штанів на лаві. Більшого чекав від Оріховського.

Не зрозуміла ситуація із Драговічем. Австрієць хоче йти. Його можна зрозуміти. Він вже все віддав, що міг «Динамо». Далі тільки деградація. Так свого часу було із Гавранчічем, якого не відпустили до «Фіорентини». Динамо хоче свої гроші. Клуб теж можна зрозуміти.Думаю, що всі сторони сподівалися, що завдяки Євро ціна на гравця буде більшою, але вийшло майже навпаки. Потрібне компроміс, який влаштує всі сторони. Хочеться більше прозорості. Наприклад, деякі клуби просто називають ціну за гравця, а там хоч «Анжі». Скажу, що це не вперше «Баєр» намагається переманити гравців Динамо в обхід клубу. Так свого часу було із нині покійним Андрієм Гусіним, або молодими гравцями Ігорем Харатіним та Романом Яремчуком. Кожного разу Ігор Михайлович ліз в свій карман і покращував контракти гравців.

Зізнаюся чесно, що нічого гарного не чекаю від «Динамо» в цьому сезоні. Все буде доволі скучно та не весело. Ніякої феєрії чекати не варто. Вимучені перемоги, майже порожній стадіон, нудна гра. Від ЛЧ максимум можна розраховувати на третє місце. Не здивуюся, якщо Сергій Ребров врешті покине клуб.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.07.2016, 14:06
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть