Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Момент істини!

2016-10-18 22:25 І знову ми підходимо до ЛЧ далеко не в найкращому психологічному стані. Можна побачити, що багато ... Момент істини!

І знову ми підходимо до ЛЧ далеко не в найкращому психологічному стані. Можна побачити, що багато команд після матчів збірних провели далеко не видатні матчі. Тому що не так легко зібрати команду. А у Динамо зараз вимальовується величезний брак гравців. Та ще й Ребров не виглядає переконливо. Чому? Бо він дивує постійно своїми рішеннями.

То у нього Гладкий грає стабільно дві гри у старті, а потім навіть не потрапляє до 18 гравців у заявку на матч. Те ж саме можна сказати по Громову. Він знову зіграв, знову бездарно завалив команду, а у наступних 2-3 матчах він взагалі скоріше за все не буде навіть у заявці на матч. Де ж вона логіка? До того ж ми втратили єдиного гравця в центрі поля, який щось створював. Без Гармаша наш центр поля виглядає зовсім безнадійно. Та ще й ситуація з Гонсалезом, який набрав форму, забив шикарний гол Аргентині, але так і не повернувся до матчу. Втрати гравців при обмеженому ресурсі завжди болісно б’ють по команді, по результату. Так і зараз, ми втратили бали у бездарно проведеній грі. А виправдання – справа слабких.
Тому і перед матчем із Бенфікою всі виправдання недоцільні. Тренер повинен готувати команду, мати резерви, альтернативні варіанти. Можливо, що настав час зіграти у 2 нападники. Тому що той же Бєсєдін має гарну практику гри на флангах атаки. У другій команді він постійно практикувався саме на цих позиціях. А Мораєс може зіграти форвардом у відтяжці. Тобто якщо не вистачає гравця у центрі поля із останнім пасом, то чому ж не використати Жуніора? Він має практику, має досвід. Реброву не вистачає тактичної гнучкості складу. Проблеми є, але глибина лавки дозволяє робити варіації, які тільки покращать гру в атаці. Бо ж сезон команда розпочинала без Циганкова і Бєсєдіна. Тому якщо Хачєріді і далі буде лажати, то є Очігава, є Лук’янчук, є Попов, є Миколенко, є Калюжний. Хай краще хлопці у 17-20 років роблять помилки. Але вони будуть вмотивовані. А який перший пас у кожного з цих гравців. Дивовижно. Калюжний дійсно має шикарну ліву і прекрасний пас на 60-70 метрів. І габарити в нього є, універсалізм. Треба довіряти молодим гравцям. Бо зараз тільки вони можуть дати конкуренцію тим, хто грає без відповідальності. Є проблеми в центрі півзахисту? Навіщо тоді тримати Шапаренко і Алібєкова в дублі? Потрібен якісний, атакуючий гравець, із технікою, ударом – Булєца. В Динамо є ціла плеяда талантів. Їм треба довіряти, давати шанс заявити про себе. Краще молодь зіграє в нічию з Чорноморцем, але ми побачимо гравців, які будуть грати на полі, а не ходити пішки. І ми будемо бачити перспективу. Бо будуть грати молоді гравці.

Однак, моєю головною ціллю була не преамбула щодо сьогоднішнього жалюгідного стану Динамо. Я тихо закрив очі і уявив, що в Динамо все добре, що команда на ходу, тактично підготовлена і має фах, готових гравців. Ну, два матчі ЛЧ показали, що Наполі і Бешикташ не були на голову нас сильнішими. Навпаки, ми зіграли рівний матч із Наполі, де поступились виключно за рахунок злого року. І ми повністю переграли 60 хвилин Бешикташ у Туреччині. Переграли по всім статтям. А те, що пропустили в кінцівці першого тайму гол, то також було роком. Так і виходить, що ми пропускаємо голи на останніх хвилинах, те ж саме було в Одесі. Відомо, що це свідчить про низький рівень концентрації, тобто кваліфікації команди. Можна навіть сказати більше. Це свідчить про те, що тренер не може зарядити команду, зробити якийсь крок, щоб увага і концентрація зберіглась до останнього свитка. Це все вміння керувати командними механізмами.

Тобто, якщо ми не поступились по грі командам, які не поступились по грі Бенфіці, то ми приблизно рівні колективи. Така собі логіка. І дійсно не можна сказати, що Бенфіка зараз має якийсь видатний склад. Команда має гравців середнього рівня. І завжди брала за рахунок гарної фізичної і технічної готовності. Скажу чесно, що такі люди як Фейса і Мітроглу в основному складі – багато про що свідчить. Це середні, непогані гравці далеко не рівня топ. Те ж саме можна сказати і про сьогоднішнє Динамо. У нас багато посередностей. Так, у португальців є декілька молодих талантів. Той самий Гуедес, Барбоса, який проти нас не зіграє, Жозе Гомес. Але яскравого лідера, людину, яка є рушієм команди, Бенфіка зараз не має, особливо тому, що травмований Жонас. І це глобальна втрата для них.

Хоча, сьогоднішня Бенфіка має великий набір яскравих індивідуальних гравців. Та вони дійсно не зведені до одного колективу. Тренер команди не має стабільної основи. Напевно так само як і Динамо в цьому сезоні жодного разу Бенфіка не зіграла 2 матчі в однаковому складі. Це стосується всіх позицій на полі. Навіть воротарська позиція, де основним є бразилець Едерсон, дуже часто грає і Жуліо Сезар. Захист напевно легше спрогнозувати. Бо зараз сформувалась досить молода четвірка захисників: Семедо, Лісандро, Ліндельоф, Грімальдо. Так, у команди є варіанти, бо є досвідчений, хоч і далеко не швидкісний Луізао, капітан команди, а от четвірка основи швидка, технічна. Хоча захист на сьогодні є найбільш проблемною зоною. Та часті травми змушують використовувати то Луізао, то Алмейду, то Жардела, то Елизеу.

Це ж саме стосується півзахисту, де у парі із сербом Фейсою у цьому сезоні грали правий захисник Алмейда, молодий Орта, вінгер Піцці, грек Самаріс і колумбієць Целіс. Саме двоє перших зіграли більшість матчів і вони не приїхали. Тому передбачити центр поля складно. Скоріше за все це буде Самаріс або Піцці.

Фланги атаки – потужна ланка. Цього сезону основними гравцями є перуанець Карілльо та аргентинець Сальвіо. Але на цих позиціях можуть зіграти і італієць Черві, і той же ш Піцці. Теоретично лідером атак повинен був стати Рафа Сільва, якого придбали замість Гайтана, але він не грає зовсім, бо травмований.

У минулому сезоні парою форвардів були Жонас і Мітроглу. Бразилець ще не відновився. Тому Бенфіка зараз навіть не завжди грає у 2 форварди. На виїзді проти сильних команд ця команда грає у одного форварда і далеко не завжди це Мітроглу. Є швидкісний молодий Гуедес, який має гарне відчуття голу, який вміє підкрастися до захисника і, за рахунок швидкісних даних, обікрасти. До матчу із нами відновився Рауль Хіменез, навіть приїхав до Києва, але він давно не грав. Тому не факт, що він опиниться навіть у запасі. Особисто мене цікавить Жозе Гомес – 17-ти річний нападник, який в травні дуже яскраво зіграв за збірну на Євро серед юнаків Ю17. Його поступово підпускають до основи.

Бенфіка, як і Динамо, зараз переживає складний період. Команда не має стабільності у грі, у складі. Зараз це далеко не та команда, яку ми бачили минулі декілька сезонів. Багато молоді, багато травм. Португальська команда може провалити гру, а може видати шикарний матч. Зрозуміло, що це залежить від суперника. Наполі яскраво показав методику перемоги над Бенфікою. Команда діє за рахунок насичення центру поля, де пробитись дуже важко. Захисники дуже якісно і активно підключаються в напад. При цьому страховка не налагоджена, є величезні розриви в лініях. Однак захисники флангові дійсно є зброєю. Особисто мене приємно вражає Грімальдо. Іспанець швидкий, агресивний, активний, технічний і вміє зіграти на фланзі атаки. Стиль атаки дійсно такий самий, як у Динамо. Активне підключення захисників по флангу, класні простріли і активне підключення форвардів по центру. Тому небезпека для Динамо – швидкісні флангові атаки Бенфіки, ті самі, які були від Чорноморця. Тільки португальська команда має майстрів більш якісних.

Секрет Наполі – високий, потужний пресинг. Саме за рахунок тиску італійці змусили помилятися португальців. І активно ловили їх на фланзі, де діє Семедо. Але Наполі вичавив максимум із створених моментів, як і в Києві. Саме тому і була здобута перемога. Як буде в нашому випадку? Надія на те, що буде грати Циганков. І що всі вийдуть вмотивованими, покажуть якісний, ефективний футбол без помилок. Особисто я вважатиму нічию вдалим результатом. Перемога – фантастика. Однак, можливо все. Навіть у тому стані, в якому зараз знаходиться Динамо. На це і сподіваюсь.

Дякую за Вашу увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.10.2016, 22:25
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть