Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Між стелею і підлогою. “Кривбас” боротиметься за чемпіонство...

2010-03-01 19:25 При великій кількості переносів ігр іноді використовують ранжування за втраченими очками, яке дозволяє оцінити потенціальну перевагу ...

При великій кількості переносів ігр іноді використовують ранжування за втраченими очками, яке дозволяє оцінити потенціальну перевагу лідерів один відносно одного. Замість нього можна використовувати ранжування за максимально можливою кількістю очок, яке додатково дозволяє легко оцінити стелю (найвище можливе місце) і підлогу (найнижче можливе місце) кожної команди.

 

 

Однак такий спосіб визначення стелі і підлоги не враховує календаря незіграних ігор, які можуть суттєво звузити діапазон можливих місць команди. Можна, представивши календар у вигляді двовимірного масиву, примусити машину визначати екстремуми можливих місць команд методом простого перебору всіх можливих комбінацій результатів ігор, що залишилися. Питання про тривалість перебору наразі відкрите.

 

Аби спробувати сформулювати відносно точний і швидкий алгоритм визначення стелі і підлоги, відповімо спочатку на локальне питання: чи може “Кривбас” суто гіпотетично претендувати на чемпіонство. Оскільки про врахування додаткових показників не йдеться, вважатимемо, що при визначенні стелі піддослідна команда за рівної кількості очок завжди займатиме вище за суперників місце. Так само, звичайно, не йдеться про можливі очокові штрафи. Гіпотеза: найвище місце піддослідна команда посяде за умови, коли очкові здобутки інших команд вирівняються, а кількість нічиїх буде якнайбільшою.

Отже, “Динамо” ми можемо “дозволити” набрати лише 1 очко – у грі з “Шахтарем”, іншим командам, з якими гратиме “Динамо” автоматично записуємо перемоги. Розібравши таким чином майбутнє “Динамо” послідовно повторюємо процедуру з залишковими іграми інших команд: “Шахтарю” записуємо нічії з “Металістом” і донецьким “Металургом”, “Металісту” – з обома “Металургами”, “Таврією”, “Арсеналом”, “Ворсклою”, “Іллічівцем” і “Зорею”, донецькому “Металургу” можемо вже дозволити перемогу над “Таврією” і решту записуємо нічиїми... Аж доки після розбору ігор “Таврії” і “Арсеналу” не стане очевидним, що “Кривбас” ще має теоретичні шанси.

 

Чи може “Динамо” гіпотетично зайняти останнє місце? Вважатимемо, що при визначенні підлоги піддослідна команда за рівної кількості очок завжди займатиме нижче за суперників місце. Очкові показники суперників так само будемо вирівнювати, але за якнайменшої кількості нічиїх.

“Динамо” записуємо всі поразки, “Шахтарю” перемоги над “Динамо” в такому випадку теж вистачить, “Кривбасу” потрібні лише перемоги. Решту ігор “Закарпаття” також записуємо перемогами. “Чорноморцю” записуємо 9 перемог і поразку від “Зорі”. “Іллічівець” має програти “Ворсклі” і “Зорі”. “Оболоні”, а потім запорізькому “Металургу” і “Ворсклі” потрібні лише перемоги. Доки не стане очевидно, що всі 15 переслідувачів ніяк не зможуть добрати до 45 очок.

 

 

 

Намагаючись відповісти на наступне питання – чи загрожує “Динамо” виліт за 15 місця? – логічно “Кривбас” залишити з 7 очками, а решту його віртуальних здобутків перерозподілити між іншими командами. Як виявилося, цього впритул вистачило для гіпотетичного потенційного вильоту “Динамо”.

 

Якщо вдасться дану методику втілити у формі алгоритма, в майбутньому час від часу ви зможете побачити відповідні результати.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

01.03.2010, 19:25
01.03.2010, 19:25
25850 0
Village
Автор:
(Village)
Статус:
Читатель (8 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 1 : 1   24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть