Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Наша селекція

2017-01-07 20:10 Незважаючи на наявність доволі цікавої та перспективної молоді, на мою думку, «Динамо» не обійтися без залучення ... Наша селекція

Незважаючи на наявність доволі цікавої та перспективної молоді, на мою думку, «Динамо» не обійтися без залучення новачків. Індивідуальний клас команда зараз дуже низький. Напевно, що найнижчий за часи управління клубом Ігорем Михайловичем Суркісом. Фактично є один Ярмоленко, який сам може вирішити долю матчу.

Всі інші – доволі сильно відстають. В решті –решт, потрібні гравці у яких молодь буде вчитися, переймати досвід

Вектори селекції в «Динамо» вже були різні. На основі цього досвіду можна вже зрозуміти, що нам підходить, а від чого навпаки потрібно відмовлятися


Україна

Валерій Лучкевич ( фото Динамо Київ від Шуріка)

Селін, Кравченко, Безус, Цуріков - все мимо. До цього списку можна вже писати Громова, Гладкого, Федорчука, Морозюка. Від цих гравців команда не стала сильнішою, міцнішою і тому подібне. Тільки один Сидорчук прийшовся до двору середу українців . Виходить, що сім проти одного.

Краще вже давати шанс власним гравцям, ніж брати посередніх гравців із інших українських команд. В цьому сезоні Циганков зіграв більше і забив більше, ніж його конкурент Громов, Оріховський теж зіграв майже там само і забив так само, як і Федорчук, а Беседін у всьому переважив Гладкого.

Я думаю, що якби навіть у «Динамо» була можливість підсилюватися гравцями «Шахтаря» навряд чи київський клуб від цього став би сильніше, навіть якщо мова йде про донецьких бразильців. Це не наша гра, не наш футбол. Можливо, за один –двома виключеннями. В Києві із українських гравців найкраще приживаються місцеві вихованці, ось шлях «Динамо».

Окремо хотів би звернути увагу на Лучкевича. Дуже цікавий гравець. На мою думку, в світлі віку Даніло Сілви( 30 років), гри Морозюка – це могло б бути дуже цікавим. За своєю манерою гри Валерій мені дуже нагадує легендарного динамівського капітана Олега Лужного. Таким само боєць, такий само безстрашний, такий само непоступливий, тільки от набагато швидший від Олега Романовича.

Топ- чемпіонати

Мігель Велозо ( фото Динамо Київ від Шуріка).

Були гравців із чемпіонату Франції, Англії, Іспанії та Італії. Представники всіх провідних чемпіонатів . Але особливої користі, на жаль, так і не отримали. Величезні гроші були заплачені за гравців, гарні контракти, багато сподівань, але нічого не вийшло по різним причинам. Були певні спалахи, але вони максимум тривали пів сезону. Далі починалися проблеми. Комусь не вистачало мотивації, хтось приїхав грати тільки в ЛЧ, хтось відверто забив, хтось приїхав до Києва тільки за грошима.

Нічого не потрібно більше писати. Подивіться просто на Антунеша. Приїхав до Києва. Забив два красеня голи, грав надійно в обороні. Зараз часом провалюється навіть на рівні чемпіонату. І це за великі гроші. Він навіть в пресі не приховує, що хоче повернутися додому в Португалію.

Це не тільки проблема «Динамо». Пригадайте історії Алсідеша, Боатенга, Інкума в «Дніпрі», Лукареллі та Матузалема в «Шахтарі». Того ж таки Гомеса в « Металісті». Подивіться на Туреччину, де особливу увагу приділяють не скільки ігровим якостям гравця, а більше його імені. Наші клуби в цьому євро сезоні просто познущалися над турками, хоча у кожній команді були люди, які колись грали в провідних чемпіонатах.

Я думаю, що тут все ясно. Це не наш хліб. Навіть якщо була б фінансова можливість запрошувати. На рівні нашого чемпіонату, наших реалій вони дуже часто втрачають мотивацію грати і більше думають над тим, як повернутися назад.

Чемпіонати, які працюють на експорт

Александар Драговіч( фото Динамо Київ від Шуріка)

Це дуже цікава тема. Бельгія, Нідерланди, Швейцарія – дуже цікаві ринки і там є багато гравців, які б могли підсилити «Динамо». Свого часу із Нідерландів та Швейцарії були запрошенні Ленс та Драговіч відповідно. Я думаю, що ніхто не пожалкував про їхнє запрошення. Вони не тільки виявилися професіоналами із великої букви, реально зробили команду сильнішою, але і дозволили заробити на свої подальших переходах.

Можна до цих країн також додати Португалію, але там не все так просто. На матчі «Брага» - «Шахтар» були присутні скаути більше, ніж 15 клубів. Я не думаю, що скажімо італійська « Аталанта» може дозволити когось собі із «Шахтаря». Тим паче, що в цій країні все монополізовано одіозним агентом Жорже Мендешем. Хоча із іншої сторони – «Дніпро» там знайшов Матеуса, «Шахтар» Фонсеку та Ісмаелі. Двоє перших є клієнтами Мендеша. Якщо не помиляюся в цифрах, так Матеус обійшовся в 800 тисяч( правда за 5 місяців до завершення контракту майже як Корзун), Ісмаелі в 2-3 мільйона, а зарплата Фонсеки за повідомленням наших ЗМІ зараз складає 2 мільйони на євро не сезон. На противагу цьому, Луческу мав 4. Виходить, що дуже гарна економія без втрати результату

Я переконаний, що за цими чемпіонатами потрібно слідкувати. Обирати, переконувати, запрошувати. Там є гравці, які реально можуть зараз допомогти «Динамо». Просто потрібно обрати правильний момент для пропозиції

Східна Європа

Лукаш Теодорчик( фото Динамо Київ від Шуріка)

Я вважаю, що чемпіонат Польщі є доволі цікавий на рахунок гравців для «Динамо». Свого часу знайшли Теодорчика, який став справжньою машиною для забиття голів в Бельгії. Звичайно, що дуже шкода, що ми його профукали, але знайти його і побачити всі його таланти було не так просто в Польщі. Це потрібно ставити собі в заслугу. Зараз інтерес «Динамо» приписують до угорця Кадара, який грає в Польщі в тому самому клубі, що свого часу і Теодорчик.

Також можна дивитися на ринки Словаччини, Словенії Чехії. Там теж, як і в Польщі, можна знайти перспективних гравців хорошої якості за доволі помірні гроші.

Румунія, Боглагія, Угорщина – дуже впали на рахунок футбольних талантів. Збірні цих країн не вражають, навіть незважаючи на виступ мадяр на ЧЄ

Пост рядянський простір

Микита Корзун( фото Динамо Київ від Шуріка)

Цей напрямок майже пустий для «Динамо». Особливо нічого гарного не знайдеш. В цьому напрямку більше працюють російські клуби. Варто тільки побажати їм удачі. Минулої зими «Динамо» взяло одного із «найбільших талантів» Білорусії Корзуна. Не дарма його називають «хокеїстом». Краще вже нехай наші місцеві хлопці грають

Скандинавія

Понтус Верблом півзахисник московського "ЦСКА" ( фото Метронюс)

Дуже цікавий ринок. Не розумію чому на нього не звертають увагу. Багато талановитих гравців, частина діти емігрантів особливо із Балкан( балканські генетика та скандинавська дисципліна) причому не за самі великі гроші. Швеція, Данія, Норвегія – місце, де можна знайти хорошого футболіста в категорії ціна -гроші.

Там скаутів різних дуже багато. Але потрібно їздити, дивитися, вивчати. Нічого страшного в цьому немає. Скажімо не так давно московський « ЦСКА» запрошував і шукав гравців доволі вдало вихідців із цих регіонів.

Балкани

Огнен Вукоєвич(фото офіційного сайту Динамо Київ)

До цього регіону потрібно відноситися більше серйозно. Гавранчіч, Нінковіч, Віда, Леко, Сабліч, Вукоєвич всі ці гравці принесли доволі багато користі для київського клубу. Особливий погляд до Хорватії, де наша селекція майже не помиляється. Виключенням став тільки молодий хорват Главина та Краньчар( приїхав до нас і Англії) Як бачимо, що і в інших українських командах у хорватів все гарно складається: Срна – багато років лідер та капітан «Шахтаря»( був свого часу ще воротар Плетікоса), в «Дніпрі» Стрініч та Калініч принесли дуже багато користі. Із Сербією у нас поки виходить не так гарно. Там є талановиті гравці, але останнім часом ми їх не запрошуємо. Був на останньому Кубку Лобановського. Бачив молодіжну збірну цієї країни. Там є на кого звертати увагу, хоч вони грали не основою. Варто також додати, що ще є Македонія, Боснія, Албанія. Там теж є на що дивитися.

На мою думку, цей напрямок повинен бути одним із пріорітетних. Талановитих та цікавих гравців на Балканах вистачає, причому за доволі не великі гроші.

Азія

Корейський форвард "Тотенхема" Сон Хен Мін( фото Динамо від Шуріка)

Шанований мною Андрій Шахов написав, що на цей напрямок варто дивитися більш ретельно. Там можна знайти не тільки футболістів, але і інтерес із цього регіону до власних футболістів, які теоретично можуть опинитися в Києві. Все це доволі цікаво. Скажу, що я не особливо цікавлюся футболом в цьому регіоні, тому не може нічого конкретно сказати.

Латинська Америка

Дерліс Гонсалес (фото Динамо Київ від Шуріка)

Бразилія – точно не наша. Вже набрали свого часу звідти гравців на цілу команду із запасними( Алесандро, Родріго, Рудольфо, Бетао- Корреа- Майкл, Діого Рінкон, Маграо- Клебер, Гільйерме. Запасні: Леандро Машаду, Леандро Алмейда, Даніло Сілва, Мораєс, Раффаель, Дуду). До них потрібен особливий підхід. ІЗ цим проблеми. Навіть із бразильцями, які приходили із Європи.

Із аргентинцями – та сам історія. Великі гроші за Нані, Бертальо та Рубена, але все мимо. Можна звернути увагу на інші латиноамериканські держави. Той же парагваєць Дерліс Гонсалес у нас доволі не погано прижився. Я маю на увазі Чилі, Уругвай, Парагвай. Там футболісти простіше, ніж аргентинці та бразильці суто ментально. До того ж, ці країни доволі бідні і гравці розуміють значення грошей. Але тут є один вагомий мінус- довгі та важкі перельоти на матчі збірної. Той же Дерліс Гонселес не завжди встигає повернутися вчасно в Київ після матчів збірної.

Африка

Аїла Юссуф(фото Динамо Київ від Шуріка)

Регіон дуже цікавий, але і дуже важкий. Там можна знайти справжній діамант, але можна і дуже серйозно помилитися. Всі ми дуже гарно пам’ятаємо поїздку Брауна Ідейе на КАН. Із -за цього він пропустив всю підготовку до сезону, а також перший матч ЛЄ проти «Бордо». Інша проблема – вік. ІЗ африканцями тут дуже важко. Я може в чомусь помилятися, але Аруна не виглядає на людину, якій 25 років, Мбокані та Юссуф на людей, яким -31- З2

На противагу цьому свого часу «Динамо» знайшло Юссуфа та Ель – Каддурі не за самі великі гроші та вони не один рік успішно грали в Києві. Звичайно, що в цьому напрямку потрібно працювати, але, на мою думку, тут більше варто перебирати молодих гравців. Ось не так давно тренер «Зорі» Юрій Вернидуб в нігерійській студентській команді знайшов Деніса Бонавентуре. Доволі цікавий та перспективний нападник. За чутками, не так давно його приїздили дивитися скаути молодіжних команд « МС»

Молоді футболісти із європейських команд

Роман Єрьоменко ( фото Динамо Київ від Шуріка)

Свого часу Сьомін знайшов Єрьоменка в молодіжній команді «Удінезе». Цей трансфер, на мою думку, став дуже вдалим. Нарешті в Києві згадали про плеймейкера. Майже домовилися із Володимиром Вайссом із молодіжної команди «МС». Я переконаний, що це був дуже гарний досвід. В цьому напрямку потрібно працювати. Особливо на рахунок гравців, які із Східної Європи. Для прикладу, декілька років тому 16 річний поляк Крісніан Бєлік із «Легії» перейшов до лондонського «Арсеналу» . Він діє на позиції опорника, або центрального захисника. Це може стати цікавим варіантом, якщо він не пройде до першої команди «Арсенала». Там же є молодий румун Влад Драгомір. Також не варто забувати про наших молодих гравців, які зараз знаходяться в системі європейських команд. Мова про Вачіберадзе, Шведа, Ткачука.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.01.2017, 20:10
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 1 : 0   23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть