Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Зимові збори. Власний погляд. Выбор редакции

2017-02-20 09:58 До початку другої частини залишилося менше тижня. Можна вже підводити певні підсумки підготовки команд до весняної ... Зимові збори. Власний погляд.

До початку другої частини залишилося менше тижня. Можна вже підводити певні підсумки підготовки команд до весняної частини чемпіонату.

"Динамо"

( фото Ільї Хохлова)

В мене немає якогось одного враження. Я дуже сподіваюся, що Артем Беседін та Роман Яремчук приєднаються до Віктора Циганкова в першій команді. Про інших молодих гравців- поки говорити не приходиться. Були більше сподівання на Оріховського, Очігаву, але дуже не впевнений, що вони матимуть весною хоч якийсь час. Команді Ю -19 не заважали готуватися окремо

Сподіваюся, що прихід Кадара та Пантіча зробить оборону сильнішою та посилить конкуренцію в задній лінії команди. Бо реально «Динамо» дуже багато пропускало в першій частині чемпіонату.

Також сподобалося, що багато гостроти та голів підопічні Реброва забивали після флангових передач, в тому числі і захисників. Відразу 3-4 гравці ідуть в штрафну суперника, причому кожен знає свою точку.

Не дуже переконала гра воротарів. Сподівався на серйозний прогрес Рудька. Поки нічого нового для себе не побачив. Майже всі попередні помилки залишилися. Багато чув гарних відгуків про Бущана. Я так думаю, що він зможе поборотися із Ковалем за місце другого воротаря. Командна швидкість бажає кращого. Хотілося б бачити більше думок в середині поля. Жаль, що не відбувся трансфер Хільємкара

Після нічийного матчу із «Олександрією» Сергій Ребров говорив, що деякі гравці втратили мотивацію, але зимою особливо ніхто не пішов. Можна вважати Шовковського, Гусєва, Макаренка, Селіна, Аруну та інших винуватцями осінніх провалів? Я думаю, що собака не тут зарита.

На мою думку, перезавантаження про яке так багато говорили всі не відбулося. Ребров продовжує гнути свою лінію. Хоча, на мою думку, зараз є час для отримання досвіду, та награвання молодих футболістів. Але вирішувати головному тренеру та президенту клубу

"Шахтар"

( фото офіційного сайту "Шахтаря")

Під час зимових зборів травми отримали Бутко, Коваленко, Феррейра, Степаненко. Після « Сельти» травмувався Дентіньо. Відчувалося, що для Фонсеки щось нове готувати команду зимою майже два місяці. На зборах «Шахтар» виглядав не дуже, проглядалися проблеми в обороні, але матч у Віго показав, що все гаразд із командою

Бланко – Лещук повинен замінити Феррейру в основі, він абсолютно підходить під модель гри команди. Таке собі вістря атаки, який готовий завершувати напрацювання півзахисників. До того ж, він має менше травм, ніж його конкурент та земляк Феррейра.

Робота із молодими гравцями є не самою сильною стороною португальсього тренера. Борячук – тільки третій нападаючий в команді із підписанням Бланко- Лещука, Матвієнко – теж тільки третій лівий захисник із видужанням Азеведо, Зубкову мало що світить із Дентіньо, Аланом Патріком та Коваленком в конкурентах, Кудрик – тільки четвертий воротар після П»ятова, Каніболоцького та Шевченка. ІЗ поверненням Алана Патріка та довіри до Дентіньо може мати великі проблеми Коваленко.

Відпустили тих, хто абсолютно не грав. Напевно, в сьогоднішніх економічних умовах це правильний та логічний крок.

"Зоря"

( фото Богдана Зайця)

Втратили Караваєва та Сівакова. До проблем в нападі додалися проблеми в центрі оборони та на фланзі півзахисту. Більше вже витиснути чи знайти резерви в середині команди навряд чи можна. Вернидуб – гарний тренер, мотиватор, але не чарівник.

Поповнення особливо не радує. Для Калітвінцева це останній шанс довести, що він може грати на високому рівні. Він точно не такий спринтер, як Караваєв. Припускаю, що його можливо будуть використовувати в центрі поля. Кадимян гарно виглядав за «Олімпік», але із того часу вже минув рік. Не знаю, чи зможе його Юрій Миколайович повернути хоча б на попередній рівень

Із того, що я бачив по зборах, так на правому фланзі награється Бонавентуре або Пауліньо, а в центрі захисту разом із Форстером грає віковий Чечер та пробується хтось із опорників – Харатін, або Гречішкін.

Не знаю, із таким складом та такою грою мова про боротьбу за зону ЛЧ не йдеться. Тут аби третю сходинку утримати.

"Олександрія"

( фото Станіслава Ведмедя)

Нічого особливого в команді за зиму не відбулося. Втратили Яремчука та Микицея. Роман повернувся до Києва, а Станіслав попався на допінгу. На місце форварда шукали гравця типу Яремчука, але поки нікого не взяли. На місце Микицея хотіли Габовду, але беруть Симініна Завдяки стабільності та зіграності складу команда Шарана може поборотися із «Зорею» за бронзу.

"Чорноморець"

Одеса втратила капітана Філімонова, одного із лідерів Калітвінцева та основного воротаря Боровика. Схоже, що гравці, які мали пропозиції від інших команд, але залишилися в команді не особливо мотивовані грати далі в « Чорноморці». На зборах команда виглядала не дуже переконливо.

Із новачків перемивають вільних агентів, та дивляться молодих гравців. Це скоріше переходи на майбутнє. Я так думаю, що особливої мови про першу шістку вже не йдеться. Бабичу потрібно награвати частково нову команду.

"Олімпік"

Всі хто хотів залишив команду. Тут нічого поганого немає. Граєш, показує результат – отримай можливість піти на підвищення. Напевно, що це головна сила команди Санжара. Люди, які переходять в «»Олімпік» розуміють, що це для них шанс. Якраз мотивацією вони і беруть. За два повних сезони в УПЛ донецька команда восени виглядала завжди сильніше, ніж весною. Думаю, що і цього разу варто очікувати просідання, але, я думаю, що із шістки не випадуть.

"Ворскла"

( фото офіційного сайту " Ворскли")

Пішли ряд провідних гравців. Схоже, що Сачко буде робити ставку на мотивацію молодих гравців та на досвід тих футболістів, які вже в Полтаві проводять не перший сезон. Ставка попереду буде зроблена на динамівську пару М»якушко- Хльобас, на воротах стабільне місце повинен мати екс- воротар «Шахтаря» Сарнавський.

На зборах команда виглядала дуже слабко і не виразно. Думаю, що варто чекати такої гри і в чемпіонаті. Сьогоднішня « Ворскла» -це не команда першої шістки, а це суперник для «Волині», «Зірки» і тому подібних команд.

« Сталь»

( фото офіційного сайту " Сталі")

Із приходом Леоніда Кучука команда повинна зробити скачок за грою та результатом. В принципі, склад команди по сьогоднішніх реаліях – доволі серйозний. Не вистачало тільки грамотної роботи тренера. В першій частині сезону за нідерландських тренерів «Сталь» мала дуже бліду гру, одну із самих нудних в чемпіонаті. Сподіваюся, що Леонід Станіславович своїми ідеями змінить цю ситуацію. Не здивуюся, якщо Кучук буде грати в три центральних захисники.

В вважаю, що «Сталь» буде в першій шістці. За складом, тренером, фінансами вони переважають всіх своїх конкурентів та мають всі можливості нівелювати відставання від « Ворскли» та « Чорноморця». Не здивуюся, якщо навіть поборються за бронзу, хоча відставання від «Зорі» є доволі серйозним.

«Зірка»

( фото Богдана Зайця)

Команда із Кропивницьокого переживає вже третю революцію в цьому сезоні. Такий підхід навряд чи зможе принести хоч якийсь результат. На зборах команда виглядала дуже слабко програючи, навіть із великим рахунком, більшість матчів.

Зрозумілої селекції теж не було. Гравці, які прийшли під Друді в більшості своїй покинули команду. Майже всі збори пропустив основний воротар Паст. Наче дивляться Солодатенка із молодіжної команди «Динамо» та екс-воротаря київського клубу Богуша

«Дніпро»

( фото Станіслава Ведмедя)

Жаль, що такий кінець красивій історії. Особливих сподівань на спасіння вже не особливо залишилося. Наскільки я розумію ситуацію, так Коломойський не хоче віддавати нікому клуб, а бажає перезавантаження. Йому видніше

Потрібно віддати належне Михайленку, який незважаючи на всі проблеми та втрати готував команду, проводив системну гарну роботу до початку другої частини чемпіонату. Чекаю гарної гри від його молоді. Особливо від воротаря Луніна та півзахисника Луньова «Дніпро» трансфером Лучкевича тільки підтвердив провальну роботу свого менеджмента. Влітку не хотіли продавати за 2 мільйони, а зимою відпустили 1.2

«Волинь»

( фото Богдана Зайця)

Кварцяний має бан на трансфери, тому працює із молоддю. Схоже, що він свідомо хоче довірити молодим гравцям відмовляючись від майже всіх досвідчених гравців. Я так розумію, що в Луцьку сподіваюся на розширення кількості команді в наступному сезоні, тому не особливо думають про результат.

Віталій Володимирович вміє гарно відкривати гравців, але працювати із ними, виводити на новий рівень не може. Я думаю, що причина в ментальній площині. Кварцяний звик до авторитаризму та силового бачення гри, але футбол вже міняється. Он Хомченко не витримав… Варто чекати нових молодих гравців від « Волині» та прогресу від тих, хто вже є в команді.

« Карпати»


( фото Богдана Зайця)

Бачив восени дві гри «Карпат» очно. Сподобалася робота Дулуба. Відчувається, що тренер перебуває в постійному пошуку, експерементує, пробує різні схеми гри. За дуже короткий термін « Карпати» мали вже декілька тактик, які використовували в одному матчі. Білоруський тренер перший в Україні перейшов на гру в три центральні захисники.

За зимовий перерву втратили відразу три гравці основи. Поки їм особливої заміни немає. Взяли ряд футболістів, але їх дуже важко назвати підсиленням. Напевно, що найголовнішим новачком став Олексій Дитятьєв, який допоможе. Всі інші новачки є доволі не однозначними. Не дуже здивуюся, якщо у когось не вийде у Львові і він буде швидко відпущений із команди Після продажу Костевича та Кравця залишається проблемною позиція лівого захисника. В принципі її може закрити Лобай. Можливо там будуть пробувати аргентинця Паса. Під кінець трансферного вікна почали активно писати про Миколу Матвієнка із «Шахтаря», як орендованого гравця. Не впевнений, що «Карпатам» потрібно виховувати чужого гравця та не впевнений, що їм потрібен гравець, який не проходив збори із командою. Бланко – Лещук був єдиним нападаючим. Зараз повернувся Гуцуляк із молодіжної команди « Вільярреалу» та прийшов бразилець Рожеріу Алвес. Є сумніви, що вони потягнуть.

Від « Карпат» варто чекати багато цікавих тренерських ідей, домашніх заготовок, але, я думаю, що також буде нестабільність, тобто, вдалі матчі будуть мінятися провалами. Це все безперечно так. Тактично виграний матч Фонсекою та його штабом. Але тут також варто говорити, що Сельта доволі одноманітна команда, яка завжди грає приблизно в один і той же футбол. Шахтарю багато в чому пощастило. Напевно, що матч був більше нічийний

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.02.2017, 09:58
20.02.2017, 09:58
264327 4 alyar, cbobs, slaventiy_m, Tomar
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть