Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

90+

2017-02-25 21:27 Багато хто думає, що голи, які забивають на 90+ хвилині, це наслідок втрати концентрації команди, помилка ...

Багато хто думає, що голи, які забивають на 90+ хвилині, це наслідок втрати концентрації команди, помилка воротаря, неуважність суддів. Та ні . Це просто десь хтось тихенько «шаманить»…


Одного теплого, весняного вечора стомлений Андрес Сервера вертався з тренування у своєму авто. Вже більше року, як розпочалася його тренерська кар»єра у «Алькояно».

Звичайно, грати у Примері і тренувати у Сегунді – емоції різні, але більш-менш задоволений своєю роботою Андрес у сьогоднішній вечір хотів відпочити.

Та повертаючи у свій двір , під балконом будинку, на клумбі, він побачив Кончиту – кущ троянди,який так любить дружина Андерса. Ще згадав, як кохана просила допомогти у вечері упорядкувати клумбу, підлити троянду.

Почортихавшись при вході у будинок, Андрес почув знайомий звук телефону .Це смс від дружини. Повільно ідучи на кухню він почав читати : « Я заночую у мами. Вона трішки захворіла. Буду завтра.Не забудь полити Кончиту.»

Очі ще не дочитали, як ноги вже повернули до бару. Взявши кілька пляшок пива, Андрес краєм ока помітив у глибині бару стару, забуту, полотняну ляльку з патлатим волоссям у рудій футболці. Згадав, як батько казав, що саме завдяки їй , Андрес і його команда виграла у драматичному матчі Кубку УЕФА , у якому відзначився голом і сам Андрес. Звичайно, він сміявся над батьковими розповідями, але зберіг ляльку як талісман, як пам'ять про старого.

Увімкнувши телевізор, Андрес розтягнувся на дивані. « За здоров’я тещі !» - задоволено подумав і «Львівське» пиво потекло у глибини організму, очищуючи його від втоми і мудрих думок. «Львівське» пиво. .. Десять років назад, 15 березня, Андрес пообіцяв своєму тренеру : « Якщо пройдемо далі, то я вивчу українську мову і все життя буду пити тільки «Львівське» пиво !». Лежачи на дивані, він так і дотепер не розумів навіщо так тоді бовкнув. Але вони виграли, і саме після цього матчу батько показав , схожу на циганча, патлату ляльку з бару. Ось тоді і прийшлося вчити мову. Але Андрес не жалів, бо пиво було відмінне. По телевізору вже давно йшов якийсь футбол. У титрах висвітилось: « «Зеніт» - «Андерлехт» 3:0…. 80 хвилина…».

« Тут все ясно.. без інтриги..» подумав Андрес. Команда, яка вигравала, відверто догравала, тільки їхній тренер постійно чимось був незадоволений. Андрес якось завмер на мить, когось цей тренер йому нагадував… Щось знайоме промайнуло… « А який рахунок першого матчу?»- чомусь подумав Андрес.

Погугливши у ноуті, він зауважив , що «Андерлехт» виграв 2:0. «Цікава буде кінцівка.» -подумав Андрес і пішов ще за кількома пляшками «Львівського». Дістаючи пиво, погляд знову наткнувся на ляльку. У голові пішли спалахи : « 15 березня… Тренер «Зеніта»…. Батько… Лялька.. тренер «Зеніта»… «Севілья»… Гол.. Лялька…Тренер « Зе…»…

«Згадав! Цей чолов’яга тренував наших суперників, яким я забив… «Шахтар» !..Десять років пройшло… Ювілей..))) … Треба відзначити!». І Андрес потягнувся за пивом. Та рука доторкнулася до ляльки. Діставши її , він побачив що вона схожа на цього тренера.

Подивившись на ляльку, потім у телевізор…Потім знов на ляльку… Андрес хитро посміхнувся: « Хто сказав що інтриги немає?». Поставивши пиво на стіл, він сів на диван і почав розглядати ляльку. До спини ляльки була прикріплена коробочка. У ній було кілька булавок. Поглянув на екран. Йшла 90+ хвилина. Не вірячи у те, що він це робить, Андрес дістав голку і з думкою: «Перевіримо..» ткнув її у вухо ляльці.

ВЖУХ !!! «Да ёлки-палки…» - почув на незрозумілі російські мові слова коментатора. Не вірячи своїм очам, Андрес подивився на ляльку і в очах промайнув матч із «Шахтарем», фінал з «Атлетіко», чемпіонство Європи у збірні.. І хитре обличчя старого… « Ну, батя…Ну, йолки –палки..»- повторив Андрес щойно почуті слова коментатора, хоча не розумів що вони означають.

До тями Андреса повернула п’ята пляшка «Львівського». Відложивши ляльку подалі, Андрес вирішив просто подивитися один із матчів, які у розкладі розпочиналися пізніше. Почав шукати по супутнику. « Так… «Генк» - «Астра»… Не цікаво…Що це за канал…? «Футбол-1»…. Хто грає??.. «Шахтар» - «Сельта» !!!.. Опа !! Точно ювілей , гуляти – так гуляти…Буду дивитися цей матч. Іду ще за пивом. Навіть не знаю за кого вболівати!» - весело «підколов» себе Андрес. Перший тайм ніякої насолоди не приніс, окрім сьомої пляшки пива і легкого почухування сімейних трусів у пахвах.

У перерві мимоволі Андрес почув рекламний ролик від каналу «Футбол-1»: -Завтра!! У п’ятницю!!! Слідкуйте за жеребкуванням стикових матчів Ліги Європи. Ви дізнаєтесь хто дістанеться у суперники «Шахтарю» !!! І бла-бла дальше!! !

« Ах ти Шарафутдінова ж – мать. !!! Матч ще не закінчився, а вони вже суперника вибирають !» - зі злості випалив Андрес. « Який там рахунок першого матчу ? Гугл… 0:1 ?... Хто сказав що інтриги немає?». – і погляд упав на ляльку , що лежала на краю дивана. Та трохи заспокоївшись, вирішив додивитися матч.

Йшла 85 хвилина. «Сельта» ніяк не могла відігратися. Викуривши нервово сигару, Андрес усе частіше кидав погляд на ляльку. Але було лячно.

90+ хвилина. Десята пляшка «Львівського» пива, випита залпом, зробила свою справу, патріотизм забуяв у крові і з криком : «No pasarán!», що означало : «Вони не пройдуть» Андрес уткнув голку у руду ганчірку!

Пенальті!!! Додатковий час.. Кутовий.. ВЖУХ !!! 0:2 і Андрес з почуттям виконаного обов’язку запалив сигару і вийшов на балкон. Тримаючи у одні руці сигару, а другою відтягнувши до низу резинку, Андрес побачив, яке прекрасне зоряне небо над головою. Тихо і плавно похитуючись в зад - вперед, він насолоджувався тишою, і тільки десь у далині, а може з кімнати доносилось тихе : «Ме-та-ліст! Ме – та-ліст!».

Спорожнивши для останньої дванадцятої пляшки пива місце, і разом підливши Кончиту, він повернувся на диван. Звалившись і відкривши пиво, Андрес додивлявся одним оком останні додані хвилини. «Ось так.. Тепер можете у своєму чемпіонаті догравати. Як у вас там справи ? Гугл !!! ..Ой.. 13 очок відриву… Хто сказав що інтриги не має ?...Завтра я…..»- і звалився мертвим, п’яним сном. Звичайно, що завтра він не згадає, що мав зробити. Завтра він отримає прочуханки від своєї дружини за безлад, за розставлені по системі 1-4-4-2 пусті пляшки пива, за Кончіту.

А сьогодні він щасливо спить, приперши п’яною мордою патлату ляльку.


Так , історія вигадана. Справжні тільки поразки, реклама на «Футбол-1»… І «Львівське» пиво .

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.02.2017, 21:27
SuperCup1975
Автор:
(SuperCup1975)
Статус:
Наставник (3747 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть