Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Здобуток сезону 2016-2017 для «Динамо» Выбор редакции

2017-03-06 19:01 На жаль, Динамо провалило першу частину сезону. В чемпіонаті за 12 –ть турів до завершення 13-ть ... Здобуток сезону 2016-2017 для «Динамо»

На жаль, Динамо провалило першу частину сезону. В чемпіонаті за 12 –ть турів до завершення 13-ть очок відставання від Шахтаря. В групі ЛЧ зайняли 4-те місце, що не дало змоги грати навіть в ЛЄ. Із трофеїв сезону залишився тільки один Кубок. В такому випадку, коли результат абсолютно вже втрачений в сезоні, логічним виглядає відмова від певних гравців, які через вік, професійні та особисті навики не можуть зробити клуб сильнішим та довіра до молодих футболістів

Ще влітку Київ покинули легіонери, які мали великі особисті контракти, але не мали особливого бажання грати.

Мова про Велозо, Мбокані та Беланду. Як показує життя, першим двом футболістам дуже важко шукати мотивацію не тільки в «Динамо». Після завершення другого кола Ігор Суркіс попрощався із легендарними гравцями – Олександром Шовковським та Олегом Гусєвим. Шовковський вирішив завершити свою кар’юру, а Гусєв просто перестав відповідати рівню команди, якщо називати речі своїми іменами. Також вільну отримали гравці, які були на контракті, але взагалі не грали. Мова йде про воротаря Рибку, захисника Селіна та півзахисника Аруну. Не зміг домовитися про нову угоду Макаренко, поїхав набиратися досвіду М’якушко. Вже після зборів команду залишив нападаючі Гладкий та Мораєс та півзахисник Громов. Перші двоє програли конкуренцію молодим нападаючим Беседіну та Яремчуку, а із останнім взагалі розірвали контракт.

Нові контракти гравцям які вже є в команді пропонують за схемою зменшення зарплатні та збільшення бонусів. Така форма слугує підвищенню мотивації футболіста. Сподіваюся, що історія із контрактом Маракенка чомусь навчить Хачеріді. В протилежному випадку, йому теж варто йти. Часи коли просто велику зарплату вже минули.

На місце гравців, які пішли, мають прийти молоді власні вихованці із гарячими серцями та великим апатитом до футболу. Та футболісти, які дійсно мають певний рівень індивідуальної майстерності та бажання грати за "Динамо". Наприклад, «Динамо» дуже довго шукало заміну Шовковсьому вкладаючи великі гроші в контракти та трансфери Коваля та Рибки, але основним воротарем став власний вихованець Рудько. Дуже сподіваюся, що своїм шансом скориставються Беседін та Яремчук, які стануть справжніми забивалами. Бо у Кравця, Гладкого, Мораєса, Теодорчика так особливо нічого і не вийшло. В матчі із «Зорею»дискваліфікованого Сергія Рибалку підміняв юний Шепелев, а не досвідчений Федорчук, чи куплений за 800 тисяч минулої зими білоруський талан Корзун. Відобразилися це якось на грі? Чесно кажучи, я не помітив особливої різниці. Тільки от Шепелев ще молодий і можу розвиватися, прогресувати на відміну від перерахованих конкурентів. Прийшов Пантіч та Кадар, які не отримують скільки разом, як один Хачеріді. Але чи стало від цього оборона "Динамо" слабше? В матчі із "Зорею" та "Олімпіком" я не помітив ніякої різниці.

( фото Динамоманії)

Вболівальники «Динамо» повинні запастися терпінням, бо молодість –це не відразу результат. Без помилок, без набитих шишок ніяк не обійтися. Я ще трохи застав команду 1996 року під керівництвом Сабо. Тоді у Йожефа Йожефовича теж грали багато молодих гравців, вони набиралися досвіду і звідси результат не був кращий, не тільки в Європі, але і в чемпіонаті. Останню гру при Сабо, коли «Динамо» вже мав очололити Лобановський, зіграло 2-2 із «Дніпром» поступаючись по ходу гри 0-2 і тільки в кінці видряпали нічию. Більш свіжий приклад із Андрієм Ярмоленком, який став свій тільки через рік не завжди виразної та нестабільної гри в першій команді. Для цього потрібні лідери. Які будуть у потрібний моменти «підтримувати штани». Тому у мене дуже великі сподівання на Ярмоленка, Гармаша та Віду.

( фото Динамоманії)

Незважаючи на те, що «Динамо» взяло курс на омолодження складу та довіру до власних молодих гравців поки не результаті це ніяк не відображається. Минулого року приблизно в цей самий час там само мучилися із «Зорею», ледве здобувши перемогу 1-0 завдяки голу Мораєса без особливих моментів. Але на відміну від того матчу у суботній грі проти " Олімпіка", який теж закінчився мінімальною перемогою при важкій грі в складі «Динамо» були присутні 4 молодих власних футболісти( Бурда, Яремчук, Беседін та Шепелев ще потенційно є Циганков). На мою думку, це якраз і є головним досягненням «Динамо» в цьому сезоні.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.03.2017, 19:01
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть