Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

На які слабкі сторони «Шахтаря» варто звернути увагу Сергію Реброву Выбор редакции

2017-04-20 08:48 Центральна вісь. Паулу Фонсека будував гру своєї команди навколо Фреда. Дискваліфікація бразильця розвалила гру в середині ... На які слабкі сторони «Шахтаря» варто звернути увагу Сергію Реброву

Центральна вісь. Паулу Фонсека будував гру своєї команди навколо Фреда. Дискваліфікація бразильця розвалила гру в середині поля. Коваленко в потиграші ще може грати, а от вести гру у нього не виходить. Тайсон на місці центрального атакуючого півзахисника/ відтягнутого форварда виглядає теж не кращим чином – часто губить свою позицію( тягне на фланг), не завжди відпрацьовує на оборону, там немає простору, де можна показати власну швидкість.

Провідний опорник Степаненко весною перебуває не в кращих кондиціях. Травми дискваліфікації дають про себе знати. Я думаю, що у матчі проти «Динамо» португальський тренер «Шахтаря» повернеться до схеми із двома чистими опорниками( Малишев- Степаненко). Матч із «Зорею» показав, що із «Шахтарем» можна грати із позиції сили, можна вигравати середину поля. Як мінімум – зіграності там точно не вистачає.

(фото football.ua)

Відсутність Івана Ордця. Матч із Хорватією тільки підтвердив, що кращі часи Олександра Кучера – далеко позаду. Ярославу Ракицькому завжди було важко грати проти силових нападаючих. Зараз в «Динамо» дуже гарну форму набрав Артем Беседін. Найкращим « противоядієм» Артема серед захисників «Шахтаря» безумовно був сам Ордець. Із своїм вмінням грати корпусом, вести силову боротьбу, грати на другому поверсі Беседін повинен мати гольові дивіденди, якщо проти нього буде діяти пара Ракицький – Кучер.

(фото football.ua)

Гра на другому поверсі. Гравці, які б гарно вміли грати головою, в «Шахтарі» не так багато. Крайні захисники Срна та Імаелі ніколи не були сильними в цьому компоненті. Також гра на другому поверсі не є чеснотою Ракицького. Фактично виходить, що залишається тільки Кучер( 184 см) , опорникиа Степаненко( 181), Малишев(180)( весною грає хтось один) та хтось із пари Феррейра/ Бланко – Лещук. Причому Лещук біля своїх воріт на кутових грає не дуже надійно. Це дуже гарно підмітив Едуардо Беріццо в 1/16 фіналу ЛЄ. В «Динамо» є Віда, Беседін, Кадар, Сидорчук – люди, які вміють грати на другому поверсі. От би ще майстра подачі знайти.

Мотивація. «Шахтар» останні матчі( за виключенням гри проти « Олімпіка») виглядає дуже слабко. Тут можливі дві причини: Фонсека не зміг підготувати команду зимою( немає такого досвіду), або гравці вже думають про своє майбутнє. Не секрет, що контракти Тайсона( до зими), Бернарда та Марлоса завершуються. Складається таке враження, що гравці вже більше думають про своє майбутнє, ніж про ігри чемпіонату. Вже доноситься інформація, що Тайсоном цікавиться «Лаціо», віце – президент « Фенербахче» приїздив на переговори до Києва. Чим краще будуть грати тим більше грошей «Шахтар» буде простити за гравців. Воно їм потрібно?

(фото football.ua)

Тактика. Фонсека став дуже передбачуваний. Скажімо, «Ювентус», коли втратив Відаля та Пірло просто змінив тактику, а Фонсека, незважаючи на втрату Фреда, продовжує гнути свою лінію, хоча реальної заміни бразильцю немає. Матчі проти «Зорі» та « Сельти» показали, що цею передбачувальністю можна і потрібно користатися. Зараз навіть із «Шахтарем» можна дозволити грати із позиції сили. Наприклад, «Зоря», яка грає із такою тактичною побудовою, що і «Динамо», в першому таймі виглядала дуже здорово проти «Шахтаря» завдяки пресингу в середині поля. Не розумію, Фонсеку у його тактичному виборі. Наприклад, він інколи намагається грати на утримання, хоча захист ніколи не був сильною стороною «Шахтаря». Все це завершується загальними поразками від « Янг – Бойз» та « Сельти». Сергій Ребров має всі можливості, щоб здивувати свого португальського колегу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.04.2017, 08:48
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть