Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Консерватор Ребров та реформатор Палкін - яким клуби бачать формат УПЛ

2017-04-21 02:12 На цьому тижні клуби УПЛ отримали п'ять варіантів формату наступного чемпіонату Любомир Чотирбок Вчора, 08:00 Depo.Сектор ...

На цьому тижні клуби УПЛ отримали п'ять варіантів формату наступного чемпіонату

Любомир Чотирбок Вчора, 08:00

Depo.Сектор нагадує, які варіанти запропонували клубам і водночас зібрали озвучені в ЗМІ думки представників команд УПЛ щодо того яким має бути формат.

"Карпати" Виконуючий обов'язки генерального директора "Карпат" Юрія Дячук-Ставицький вважає, що прем'єр-лізі варто повернутися до формату з 16-ма командами.

"На мій погляд, в УПЛ має бути 16 команд, і проходити чемпіонат повинен в два кола. 12 команд є, ще чотири підвищуємо в класі з першої ліги. Але якщо немає, то при нинішній кількості команд ми виступаємо або за збереження наявного формату, або ж підтримуємо варіант з проведенням ігор в три кола. Але в ньому не повинно бути ніяких плей-офф і стикових матчів. Не може так бути, що після проведення, скажімо, 25 календарних матчів доля команди вирішиться в одному окремому матчі плей-офф", - сказав Дячук-Ставицький.

"Динамо" Заступник генерального директора "Динамо" Сергій Мохник розповів, що в клубі чекають, коли повернеться старий формат чемпіонату України з 16-ю командами в два кола. "Всі хочуть, щоб був нормальний чемпіонат, було 16 команд, нормальні умови і стадіони. Будемо чекати інформацію від атестаційної комісії та ПФЛ. Ми готові повернутися до старого чемпіонату і хочемо, щоб це було якомога швидше", - розповів заступник генерального директора "Динамо".

"Шахтар" У "Шахтарі" хочуть змінити регламент УПЛ і з наступного сезону спробувати зробити якийсь гібрид між форматом, який проводиться в Бельгії і тим, що є сьогодні. "Ми хочемо спробувати змінити регламент і з наступного сезону спробувати зробити якийсь гібрид між форматом турніру, який проводиться в Бельгії і тим, що є сьогодні у нас, ми хочемо запропонувати залишити формат у два етапи. 12 команда вибуває відразу, клуби, що зайняли 11 і 10 місця, гратимуть стикові матчі з командами з Першої ліги, які займуть, відповідно, 2 і 3 місце в турнірній таблиці. Потім, команда, яка займе перше місце з другої шістки, також буде грати стикові матчі з командою, яка бере участь в єврокубках", - заявив генеральний директор донецького клубу Сергій Палкін.

"Чорноморець" Генеральний директор "Чорноморця" Сергій Керницький розповів прo бажаний формат УПЛ "Ми свою позицію не змінюємо вже протягом останніх років. Я висловлювався раніше про те, що прем'єр-лізі потрібен чемпіонат з 16 командами. Країна з такою кількістю населення не повинна мати обрізаний чемпіонат", - сказав Керницький.

"Олімпік" Президент "Олімпіка" Владислав Гельзін підтримує існуючий формат УПЛ. "Нам ближчий варіант, за яким проводиться поточний чемпіонат. Варіанти зі стиковими матчами - це, м'яко кажучи, неправильно і не по-спортивному. Команди протягом турнірної дистанції ведуть однакову боротьбу за позиції в турнірній таблиці. Які результати показані, таке місце в таблиці вони і мають. Все має бути прозоро, а доля всього сезону не може вирішуватися в одному або двох матчах плей-офф", - сказав Гельзін.

"Зоря" Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов вважає, що прем'єр-лізі потрібен формат, в якому після першого етапу кількість очок буде зменшуватися. "Повинно бути 12 команд, з поділом на дві шістки після першого етапу. Необхідно вирішувати, що робити з пунктами, набраними на першому етапі. Я вважаю, що має бути скорочення набраних очок. Це значно підвищить інтерес і інтригу в чемпіонаті. Однак не знаю, чи знайде це підтримку у інших клубів. Залишати прем'єр-лігу повинні 11 і 12 команди, а 10-я повинна грати матч плей-офф за право виступати в УПЛ з третьою командою першої ліги", - сказав Рафаїлов.

"Олександрія" Головний тренер "Олександрії" Володимир Шаран висловив думку про можливість змінити формат УПЛ. "Найкращою вважаю схему, при якій в прем'єр-лізі виступало б шістнадцять команд. Або хоча б чотирнадцять. Щоб вони могли проводити матчі в два кола, як було раніше. На даний момент це неможливо, бo невідомо, що буде в нашій країні в найближчому майбутньому", - сказав Шаран.

"Ворскла" Генеральний директор полтавської "Ворскли" Дмитро Яворський розповів про формат наступного чемпіонату України. "Питання - зацікавленість команд у другій шістці. За що грають? Ніхто майже не вилітає? Ми говорили про те, щоб поділити команди по іншому. Було багато пропозицій. Було багато спорів на цю тему. Де спортивний принцип, емоції, зацікавленість у змаганнях? Зацікавленість колективів має бути на першому плані. Ми останні, хто погоджувався – постійно вносили свої пропозиції, щоб друга шістка хоча б за щось боролася. Дивимося, погоджуємося, дискутуємо. Ще раз повторюсь основна задача для команд другої групи – зацікавити їх на боротьбу. Над цим і працюємо", - розповів Яворський.

"Зірка" ​Наставник "Зірки" Роман Монарьов розповів про формат чемпіонату України. "З огляду на рівень команд і самого чемпіонату, на сьогоднішній день дванадцять команд - це оптимальний варіант. Ситуація в країні поки не дозволяє розраховувати на щось більше, так як є ще складності. Три команди не мають можливості грати на своїх стадіонах, багато хто не грає в своїх містах. Якщо штучно доводити число учасників до шістнадцяти, то може загубитися середній рівень чемпіонату. В даній ситуації, як мені здається, робити це недоцільно. Потрібно дочекатися до кращих часів", - сказав Монарьов.

"Волинь" Головний тренер "Волині" Віталій Кварцяний поділився думкою про кількість клубів в українській Прем'єр-лізі "В Ісландії на 330 тисяч населення в елітному дивізіоні виступає 12 команд. Ось і порахуйте, скільки в Україні з її 42-ма мільйонами повинно бути клубів в еліті. Ніхто і ніколи мене не переконає в тому, що в Прем'єр-лізі повинно бути менше 20 команд. Але для цього потрібно мати державну підтримку, як у багатьох інших європейських країнах, щоб у клубів була гідна інфраструктура. Інакше в майбутньому ми не зможемо відшукати таких футболістів, як Хачеріді, Бутко, Федецький, Коноплянка і Ярмоленко, які уособлюють нині головну команду країни", – зазначив Кварцяний.

"Дніпра" Головний тренер "Дніпра" Дмитро Михайленко прокоментував пропозицію змінити регламент чемпіонату України i зробити гібрид між форматом, який проводиться в Бельгії і тим, що є сьогодні. "Ідея дуже сучасна, дуже прогресивна, як мені здається. Вона не залишає прохідних ігор будь-якій команді – хоч у першій шістці, хоч у другій. Потрібно в кожному матчі виходити і доводити. Завжди залишається стимул, щоб залишитися у Прем'єр-лізі або боротися за місця в єврокубках", – розповів Михайленко.

Лише від "Сталі" якоїсь офіційної позиції почути не вдалося. Источник Depo Сектор

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.04.2017, 02:12
21.04.2017, 02:12
269578 0
Lena123
Автор:
(Lena123)
Статус:
Опытный писатель (495 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 1   24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть